ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιαννόπουλος: "Δεν είναι τελειωμένος ο ΠΑΟΚ"

Γιαννόπουλος: "Δεν είναι τελειωμένος ο ΠΑΟΚ"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μιλάει στο Sport24.gr για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, δεν "ξεγράφει" τον "Δικέφαλο" όσον αφορά την υπόθεση νίκη και θεωρεί πως οι "πράσινοι" θα είναι "υποψιασμένοι" λόγω του ματς του πρώτου γύρου.

Πρόσφατα αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι" και μάλιστα έφυγε από το "Παλατάκι" με ένα σπουδαίο "διπλό". Ο λόγος για τον Χάρη Γιαννόπουλο ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του Ρεθύμνου (πέτυχε 14 πόντους) στην νίκη του ΑΓΟΡ απέναντι στον "Δικέφαλο" με σκορ 87-94.

Ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής έχει αγωνιστεί τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr ζήτησε την άποψή του για το κυριακάτικο (21/2, 17.00) παιχνίδι των δύο ομάδων που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

"Θα παίξει ρόλο τι ενέργεια θα βγάλει ο ΠΑΟΚ"

Ο ΠΑΟΚ μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση (εδώ και καιρό υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών με τον Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη ενώ υπάρχει και το "αγκάθι" της κούρασης). Είναι κατά κάποιο τρόπο ο "Δικέφαλος" "καταδικασμένος" στο ματς με τον Παναθηναϊκό ή όχι; " Μόνο που παίζει εντός έδρας, είναι καλό γιατί πιστεύω πως θα έχει αρκετό κόσμο. Το ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση ο ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψει. Είναι ένα ματς το οποίο αν κερδίσει, θα μπορείς να έρθει στα ίσια του με κάποιες άλλες νίκες στην συνέχεια. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει άλλες δύο νίκες μαζί και αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα ορθοποδήσει. Σίγουρα όμως ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο", μας είπε ο Γιαννόπουλος και πρόσθεσε για τις πιθανότητες νίκης:

"Οχι, δεν μπορείς να θεωρείς τελειωμένο τον ΠΑΟΚ. Παίζει ρόλο το ότι θα παίξει στο γήπεδό του και τι ενέργεια θα βγάλει. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και το αν αγωνιστεί ο Σχορτσανίτης (σ.σ. ο Ελληνας σέντερ, που το τελευταίο διάστημα έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, την Παρασκευή και το Σάββατο δεν προπονήθηκε λόγω της ιογενούς γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς με τον Παναθηναϊκό)".

"Δίχως Βασιλειάδη και Σόφο, το ροτέισον μικραίνει και η επιβάρυνση μεγαλώνει"

Στα 10 από τα τελευταία 14 ματς του ΠΑΟΚ είτε απουσίασε ο Βασιλειάδης, είτε ο Σχορτσανίτης, είτε και οι δύο μαζί. Ο καλαθοσφαιριστής του Ρεθύμνου στις 13/02 αντιμετώπισε τον "Δικέφαλο" χωρίς αυτούς τους δύο παίκτες και αναφορικά με το πόσο αλλαγμένος αγωνιστικά φαίνεται ο ΠΑΟΚ όταν δεν παίζει ο ένας από τους δύο καλαθοσφαιριστές ή και οι δύο μαζί, τόνισε:

"Είναι φυσικό και επόμενο όταν λείπουν οι δύο καλύτεροί σου παίκτες, γιατί για μένα αυτοί (σ.σ. Σχορτσανίτης και Βασιλειάδης) είναι οι καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτό να επηρεάσει πολύ την ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία, είναι γεγονός. Οταν δεν υπάρχουν απουσίες ο προπονητής έχει ένα πλάνο και όταν λείπουν παίκτες, αυτό πρέπει να διαφοροποιηθεί. Με απουσίες ο ΠΑΟΚ είναι λίγο στα χαμένα και αυτό φάνηκε στο ματς με τον Άρη. Οταν ο Σοφοκλής χρεώθηκε με τέσσερα φάουλ και βγήκε από το παιχνίδι, ο Άρης βρήκε λύσεις, κατάφερε να πάρει διαφορά και μετά τελείωσε το ματς".

Η απουσία των Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη αν μη τι άλλο έχει επιβαρύνει τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ όσον αφορά την κούραση και σε αυτό συμφωνεί ο Γιαννόπουλος. "Εννοείται πως παίζει ρόλο αυτό (σ.σ. το ότι δεν παίζουν οι Σχορτσανίτης και Βασιλειάδη και έτσι επιβαρύνονται οι υπόλοιποι παίκτες) γιατί οι άλλοι παίκτες χρειάζεται να αγωνίζονται παραπάνω. Το ότι η ομάδα από μόνη της δεν έχει πολλές επιλογές, πόσο μάλλον όταν λείπουν δύο παίκτες, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το υπόλοιπο ρόστερ καθώς το ροτέισον μικραίνει".

"Καμιά ομάδα δεν είναι άτρωτη, ειδικά όταν παίζει στο Παλατάκι"

Στις 1 Φλεβάρη ο Γιαννόπουλος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και έτσι έχει εικόνα για το "τριφύλλι". Αν εξαιρέσει κανείς τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στα υπόλοιπα ματς οι "πράσινοι" μπορούν να θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο άτρωτοι; " Δεν πιστεύω πως υπάρχει άτρωτη ομάδα. Μπορεί να πετύχεις μια ομάδα να είναι σε κακή μέρα. Οταν παίζεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εξαρτάται από την καλύτερη ομάδα αν κερδίσει και αυτό ισχύει κατά 90%. Από εκεί και πέρα, όμως, το 10%-20% ή 30% που έχεις για νίκη όταν αντιμετωπίζεις αυτές τις ομάδες, θα πρέπει να το διεκδικήσεις. Και δεν θεωρώ πως καμιά ομάδα είναι άτρωτη, ειδικά όταν παίζει σε μια έδρα όπως το Παλατάκι".

"Ο τρόπος της νίκης στο ΟΑΚΑ θα φέρει μεγαλύτερη εγρήγορση"

Για το ότι ο Παναθηναϊκός στο ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κέρδισε (70-69) δύσκολα τον ΠΑΟΚ (ο Βασιλειάδης αστόχησε στο τελευταίο σουτ και έτσι ο "Δικέφαλος" έχασε την ευκαιρία να πάρει το "διπλό") και το κατά πόσο αυτό θα παίξει ρόλο ώστε οι "πράσινοι" να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο... σοβαρά τους "ασπρόμαυρους" στο "Παλατάκι", ο καλαθοσφαιριστής του ΑΓΟΡ υπογράμμισε: " Θα είναι πιο έτοιμοι (σ.σ. οι "πράσινοι"). Είσαι σε μεγαλύτερη εγρήγορση όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι, όταν κερδίζεις έναν αντίπαλο στο τελευταίο σουτ. Εκτός έδρας δεν θα θες να χάσεις και ξέρεις καλά τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος όταν τον έχεις αντιμετωπίσει και τον κέρδισες με αυτόν τον τρόπο".

"Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το μπρέικ στα πλέι οφ"

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής δεν "πατάει" καλά, έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και φυσικά σε αυτό έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως σε αρκετά παιχνίδια δεν είχε τους Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη. Πλέον η προσπάθεια για την κατάκτηση της τρίτης θέσης θα γίνει μέσω των πλέι οφ. Μπορεί ο "Δικέφαλος" να κάνει το "μπρέικ" απέναντι στην ΑΕΚ ή στον Άρη (σ.σ. εφόσον φυσικά ο ΠΑΟΚ τερματίσει πέμπτος ή έκτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος); Ο Γιαννόπουλος απάντησε:

" Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει ένα καλό σερί για να ανακάμψει. Δεν θα το θεωρούσα μεγάλη έκπληξη (σ.σ. να κάνει το "μπρέικ" στα πλέι οφ). Μπορεί να φαίνεται έκπληξη να κερδίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ λόγω μπάτζετ και λόγω του ότι είναι σε καλύτερο δρόμο τώρα με τον Ζντοβτς. Και ο Άρης επίσης είναι σε καλή κατάσταση και αυτό το έχει δείξει όλη την χρονιά. Ο ΠΑΟΚ με τις απουσίες δεν μπορεί να παίξει αυτό που μπορεί και ως τώρα παίζει διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές. Νομίζω όμως πως μπορεί να κάνει το μπρέικ".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ