ΡΕΘΥΜΝΟ

Φιλικά σε όλη την Κρήτη

Φιλικά σε όλη την Κρήτη

Η προσπάθεια να μετατραπεί το Ρέθυμνο σε παγκρήτια ομάδα ξεκίνησε με τα φιλικά των Κρητικών να γίνονται σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο. Πρώτη φορά το "Οικονομάκης" δεν γίνεται στο "Μελίνα Μερκούρη"

Η αρχή έγινε με την αλλαγή ονόματος, σήματος και χρωμάτων, όμως δεν σταματάνε εδώ. Η προσπάθεια για μία ομάδα που θα εκπροσωπεί όλη την Κρήτη και θα δίνει αγώνες σε όλους τους νομούς συνεχίζεται με τον ΑΓΟΡ να δίνει για πρώτη φορά φιλικά σε Ηράκλειο και Χανιά. Τα κλειστά "Μελίνα Μερκούρη", "Δύο Αοράκια" και "Κλαδισού" θα φιλοξενήσουν τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Παράλληλα με τα φιλικά έγιναν γνωστές και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο "Πέτρος Οικονομάκης" κι αυτές δεν είναι άλλες από την ΑΕΚ και την Φρανκφούρτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι το τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα γίνει στο Ρέθυμνο αλλά στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό της "Κλαδισού".

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των Κρητικών αναφέρει

" Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας έχει ξεκινήσει για το Ρέθυμνο Cretan Kings, με την ομάδα μας να έχει ήδη προγραμματίσει την πρώτη συνάντηση την Δευτέρα (24/8) στο "Μελίνα Μερκούρη". Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν με δεδομένες τις απουσίες των διεθνών παικτών μας, Ρόλαντ Σάφτενααρ και Σάρλον Κλουφ (Εθνική Ολλανδίας) και του Θανάση Σκουρτόπουλου που βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2015.

Στο μεταξύ στα πλαίσια της προετοιμασίας, το Ρέθυμνο Cretan Kings έχει προγραμματίσει 8 δυνατά φιλικά παιχνίδια που φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν όλα στην Κρήτη, με την ομάδα μας να αποφεύγει άσκοπες και κουραστικές μετακινήσεις στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου τα φιλικά θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, ενώ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η ομάδα θα μας θα φιλοξενήσει το Ηράκλειο στο «Μελίνα Μερκούρη». Στην συνέχεια, η ομάδα μας θα πραγματοποιήσει δύο φιλικά ματς με τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο, ενώ την επόμενη ημέρα (Σάββατο 19/9) οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο. Έπειτα, ακολουθεί το 5ο Διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο κλειστό του Κλαδισού στα Χανιά με την συμμετοχή της ΑΕΚ, της Fraport Skyliners Frankfurt και της ομάδας μας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τουρνουά, τα παιχνίδια θα γίνουν την Πέμπτη 24, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Ο κύκλος των φιλικών παιχνιδιών για την ομάδα μας θα κλείσει στο Ρέθυμνο με δύο δυνατά παιχνίδια απέναντι στη Νέα Κηφισιά 1 και 2 Οκτωβρίου.

Οι ακριβείς ώρες διεξαγωγής των φιλικών αναμετρήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα των φιλικών αγώνων έχει ως εξής:

Φιλικά με Ηράκλειο

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Ηράκλειο – Ρέθυμνο (Δύο Αοράκια)

Σάββατο 12 Σεπτέμβριου

Ρέθυμνο – Ηράκλειο (Μελίνα Μερκούρη)

Φιλικά με Παναθηναϊκό

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός (Μελίνα Μερκούρη)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Ρέθυμνο –Παναθηναϊκός (Δύο Αοράκια)

"Πέτρος Οικονομάκης"

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ρέθυμνο – Φρανκφούρτη (Κλαδισός)

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

ΑΕΚ – Ρέθυμνο (Κλαδισός)

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

ΑΕΚ – Φρανκφούρτη (Κλαδισός)

Φιλικά με Νέα Κηφισιά

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου

Ρέθυμνο – Κηφισιά (Μελίνα Μερκούρη)

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου

Κηφισιά – Ρέθυμνο (Μελίνα Μερκούρη)

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ