ΡΕΘΥΜΝΟ

Φαγιέ: "Με το Ρέθυμνο ψηλά"

Φαγιέ: "Με το Ρέθυμνο ψηλά"
INTIME SPORTS

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Ρεθύμνου, ο Μουχάμαντ Φαγιέ, μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ομάδα του και τους στόχους που έχουν τεθεί για την τρέχουσα σεζόν, οι οποίοι είναι υψηλοί.

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ δεν είναι... άγνωστος στο ελληνικό μπάσκετ. Κάθε άλλο, καθώς διανύει την τρίτη σεζόν του στη χώρα μας, φορώντας την φανέλα τρίτης διαφορετικής ομάδας, μετά τον Ίκαρο Καλλιθεάς και τον Πανελευσινιακό. Πλέον, συνεχίζει την καριέρα του στην Κρήτη, με το Ηράκλειο να αποτελεί το νέο... σπίτι του.

Οι Κρητικοί, ωστόσο, ξεκίνησαν με το... αριστερό το νέο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ, στο "PAOK Sports Arena", στην παράταση (88-79), σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα... ντέρμπι μέχρι τέλους.

Ο Σενεγαλέζος φόργουορντ της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση με τον "δικέφαλο του Βορρά", για τα πράγματα που κρατάει το Ρέθυμνο από την αναμέτρηση αυτή και στέκεται στην παρουσία του κόσμου. Παράλληλα, μοιράζεται μαζί μας το πώς έζησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξήχθη στην Ισπανία, καθώς συμμετείχε με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, την Εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Φαγιέ: "Με το Ρέθυμνο ψηλά"

Πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος, απέναντι στον ΠΑΟΚ και ήττα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Πού κρίθηκε κατά την γνώμη σου;

"Ήταν μια... άσχημη ήττα, όμως κρατώντας πράγματα από αυτό το παιχνίδι, μπορούμε να γίνουμε μια πραγματικά καλή ομάδα, με αρχές στο παιχνίδι της. Πρέπει, απλώς, να διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε, λάθη τα οποία μας κόστισαν στο τέλος".

Τι κρατάτε από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για τη συνέχεια;

"Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες και στα... μικρά πράγματα. Έχουμε καλή ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα δύο, ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι".

Η ατμόσφαιρα έπαιξε τον ρόλο της στο παιχνίδι; Εάν το παιχνίδι γινόταν στην έδρα σας πιστεύεις πως θα κερδίζατε;

"(Χαμογελάει) Πιστεύω πως ναι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην έδρα του, είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς φιλάθλους και τον βοήθησαν πάρα πολύ, πιστεύω, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Είναι η τρίτη σου σεζόν στην Ελλάδα, με τρίτη διαφορετική ομάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, τόσο από το Ρέθυμνο, όσο και από το πρωτάθλημα;

"Στο Ρέθυμνο έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα. Έχουμε υψηλούς στόχους και εύχομαι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, στο οποίο συμμετείχες με την Σενεγάλη, πόσο σε βοήθησε και η εμπειρία αυτή πώς ήταν για εσένα;

"Τα περισσότερα πράγματα που αποκόμισα από εκεί ήταν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου, που σίγουρα δεν θα το ξεχάσω".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ