ΚΑΟΔ

Λο: "Πρώτα η ομάδα"

Ο Ρομπ Λο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής και στις δηλώσεις του στον ΕΣΑΚΕ τόνισε πως προέχουν οι νίκες της ομάδας από τις ατομικές διακρίσεις.

Σημαντική νίκη πήρε ο ΚΑΟΔ για τη 10η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Οι Δραμινοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και επικράτησαν με 82-76 του Απόλλωνα Πάτρας, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ρομπ Λο. Ο 23χρονος σέντερ σε 28 λεπτά πέτυχε 18 πόντους με 1/1 βολή, 4/4 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και είχε 1 κλέψιμο.

Οι επιδόσεις αυτές του χάρισαν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, με τον ίδιο να μην κρύβει την χαρά του, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

"Νικήσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι και αυτό μετράει. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται ότι εγώ έπαιξα καλά". ήταν τα πρώτα λόγια του Νεοζηλανδού, ο οποίος πρόσθεσε: "Είναι υπέροχα όλα εδώ! Καταρχήν νιώθω πολύ καλά στον ΚΑΟΔ, έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες, αλλά γενικότερα το πρωτάθλημα μου αρέσει πολύ. Είναι πρωτάθλημα που στηρίζεται περισσότερο στο σύστημα, στην τακτική και όχι στο ατομικό ταλέντο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και έτσι παίζεται στην Ελλάδα".

- Είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεσαι MVP της αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τι σημαίνει αυτή η διάκριση για σένα;

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βοήθησα την ομάδα να κερδίσει. Δεν με ενδιαφέρει η ατομική μου απόδοση, όσο το να κερδίσει η ομάδα. Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι και αυτό μετράει. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται ότι εγώ έπαιξα καλά, αν και αυτό οφείλεται όχι μόνο σε μένα αλλά και στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου".

- Σκόραρες 18 πόντους με ένα μόνο άστοχο σουτ (4/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/1 βολή). Ήταν θέμα ημέρας ή συνηθίζεις να είσαι τόσο εύστοχος από μακριά παρότι σέντερ;

"Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Σαφώς και είναι θέμα ημέρας, αλλά είναι και θέμα δουλειάς στις προπονήσεις, όπως επίσης και θέμα συμπαικτών, που με βρήκαν στα σωστά σημεία, την κατάλληλη στιγμή και μπόρεσα να σκοράρω. Είναι και θέμα των προπονητών, του πλάνου που είχαν και των συγκεκριμένων συστημάτων που επέλεξαν σε στιγμές του αγώνα, για να βρεθώ εγώ στην θέση να σκοράρω".

- Θεωρείς ότι η νίκη επί του Απόλλων Carna θα αποτελέσει την αφετηρία για καλύτερη πορεία της ομάδας του, του ΚΑΟΔ American Genetics;

"Το ελπίζω, γιατί δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε βδομάδα, ανεξαρτήτως αντιπάλου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Με τον Απόλλωνα είδαμε την δουλειά μας να βγαίνει στο γήπεδο. Είχαμε κάποιες συνεχόμενες ήττες, θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε τον σωστό τρόπο για να φτάνουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε".

- Αγωνίζεσαι για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης. Πως είναι η εμπειρία του ελληνικού Πρωταθλήματος;

"Είναι υπέροχα όλα! Καταρχήν νιώθω πολύ καλά στον ΚΑΟΔ, έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες, αλλά γενικότερα το πρωτάθλημα μου αρέσει πολύ. Είναι πρωτάθλημα που στηρίζεται περισσότερο στο σύστημα, στην τακτική και όχι στο ατομικό ταλέντο. Αυτό για μένα είναι καλύτερο, διότι εμπλέκει σε έναν αγώνα περισσότερους παίκτες, υπάρχει κάθε φορά διαφορετικός πρωταγωνιστής, δεν υπάρχει ο παίκτης που θα βάλει 30, 40 ή 50 πόντους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και έτσι παίζεται στην Ελλάδα".

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ