ΤΡΙΚΑΛΑ

Τακιανός: "Κίνητρο το ότι μας είχαν για χαμένους"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÔÑÉÊÁËÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÔÑÉÊÁËÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο τεχνικός των Τρικάλων, Φώτης Τακιανός μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νίκη επί του Κοροίβου που χάρισε στον Πανιώνιο την παραμονή στην Stoiximan.gr Basket League, ενώ στάθηκε στις δηλώσεις του Ντίνου Καλαμπόκα.

Ο προπονητής των Τρικάλων Φώτης Τακιανός μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Σωτήρη Γεωργίου και Νίκο Συριώδη για τη νίκη της ομάδας του επί του Κοροίβου που χάρισε στον Πανιώνιο την παραμονή στην Stoiximan.gr Basket League, αν και η ίδια είχε υποβιβαστεί στην Α2.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τα Τρίκαλα: "Το έργο μας ήταν δύσκολο από όταν ανέλαβα την ομάδα. Φαινόταν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να σωθεί η ομάδα, επειδή υπήρχε αναταραχή και διοικητικά και αγωνιστικά. Φτάσαμε να παλεύουμε καθημερινά με ανυπέρβλητα προβλήματα. Στο τέλος είπαμε ότι θα κοιτάζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται με τους διαθέσιμους παίκτες μας και θα παρουσιαζόμαστε αξιοπρεπώς στα παιχνίδια, τιμώντας τους εαυτούς μας, τη Λίγκα που μας φιλοξενεί και τους αντιπάλους μας. Σε αρκετά παιχνίδια ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά κάποιες φορές το πληρώναμε επειδή μας εγκατέλειπαν οι δυνάμεις μας".

Για τον αγώνα με τον Κόροιβο: "Το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γινόταν. Είχαμε βέβαια και ένα πλεονέκτημα που έγινε μεγαλύτερο όσο προχωρούσε το παιχνίδι και ήμασταν κοντά στο σκορ. Η ομάδα που έπαιζε για την κατηγορία είχε μεγαλύτερη πίεση. Δεν είχε καθαρό μυαλό για να πάρει σωστές αποφάσεις. Εμείς είχαμε καθαρό μυαλό, αν και το σώμα μας ήταν καταπονημένο, και φτάσαμε να τελειώσουμε τη χρονιά με αυτή τη νίκη, τιμώντας την προσπάθεια που κάναμε και τον σύλλογο που μας φιλοξενεί. Ζούμε σε μια εποχή που η λέξη αξιοπιστία ενέχει πολλά ερωτηματικά και εμείς φανήκαμε αξιόπιστοι".

Για όσα γράφτηκαν σχετικά με αυτό το παιχνίδι: "Ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για εμάς το ότι διαβάσαμε στον Τύπο ότι ο Πανιώνιος έχει πέσει και ότι αυτό σημαίνει πως τα Τρίκαλα θα έχαναν στην Αμαλιάδα. Είπαμε ότι η προσπάθεια που έχουμε κάνει μηδενίζεται με το να λένε κάποιοι ότι έχουμε χάσει ένα παιχνίδι πριν αυτό παιχτεί. Δεν ξέρω σε ποιο ποσοστό, αλλά αυτό λειτούργησε ως κίνητρο".

Για το αν επικοινώνησε κάποιος από τον Πανιώνιο μαζί του, μετά το παιχνίδι: "Αυτή η νίκη καταρχήν ικανοποιεί ηθικά εμάς. Δεν έχουμε την απαίτηση να το εκτιμήσει κάποιος άλλος. Θεωρώ ότι εκτιμάται η αξιοπιστία μας και η γενική εικόνα μας. Σαφώς από τη στιγμή που μια ομάδα σώθηκε από τη δική μας νίκη, το εκτιμάει και το κρατάει στο μυαλό της".

Για τις δηλώσεις του προπονητή του Κοροίβου Ντίνου Καλαμπάκου μετά τον αγώνα: "Ο κ. Καλαμπάκος με τη διαδρομή του έχει αποδείξει το στάτους του και θεωρώ περιττό να μιλήσω για το προφανές. Η σημερινή μέρα (13/5) είναι δύσκολη για τους ανθρώπους του Κοροίβου. Έχασαν τη θέση τους στην μεγάλη κατηγορία και ίσως ειπώθηκαν κάποια πράγματα εν θερμώ ή από στενοχώρια. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τώρα τα λεγόμενα κάποιων".

Για το ότι τα Τρίκαλα ολοκλήρωσαν τη σεζόν με 7 παίκτες στο ρόστερ: "Έχουμε από τις 20 Ιανουαρίου να κάνουμε προπόνηση 5 εναντίον 5. Έχουν μείνει 7 παίκτες και οι 2 ήταν τραυματίες. Δεν προπονήθηκαν τις τελευταίες μέρες και απλά έπαιξαν στο παιχνίδι".

Για το αν ακούστηκαν σχόλια στην Αμαλιάδα για ότι τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη στο ματς με τον Κόροιβο: "Ακούστηκαν ορισμένα πράγματα στην Αμαλιάδα, όπως το γιατί τους κερδίσαμε και τα λοιπά. Η απάντηση είναι ότι απλά μπήκαμε και παίξαμε το παιχνίδι. Δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο".

Για την επόμενη μέρα στα Τρίκαλα και τη δική του θέση: "Σε μία ανεπίσημη συζήτηση κατόπιν δικού μου ενδιαφέροντος για το τι μέλλει γενέσθαι καταλήξαμε στο ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2. Γίνονται συζητήσεις με ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν την ομάδα και μέσα στο καλοκαίρι θα αποφασιστεί αν η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στην Α2 χωρίς να έχει γίνει αναφορά σε κάποιο εναλλακτικό πλάνο. Πάντα τελειώνοντας μια χρονιά, ο προπονητής θέτει στόχους αναφορικά με το τι θέλει να κάνει. Μέσα στο καλοκαίρι φαίνεται τι από αυτά μπορεί να πραγματοποιηθεί και τι όχι. Αν υπάρξει μια σοβαρή οργάνωση, χωρίς τα προβλήματα που είχαμε φέτος και υπάρχει ο στόχος η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Α2, η θέση μου είναι στα Τρίκαλα".

Ακούστε το ηχητικό:

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ