ΤΡΙΚΑΛΑ

ΣονΝτρε Τζόουνς: Σκόρερ… τσέπης!

ΣονΝτρε Τζόουνς: Σκόρερ… τσέπης!
EUROKINISSI

Τα Τρίκαλα πανηγύρισαν πολύ σημαντική νίκη στη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον ΣονΝτρε Τζόουνς να βάζει την υπογραφΉ του στο 91-79 επί του Λαυρίου. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον σκόρερ… τσέπης που έχει στη διάθεση του ο Κώστας Μέξας κι έδειξε ικανός να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Οταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος, στα Τρίκαλα κύκλωσαν το ματς της δεύτερης αγωνιστικής. Προφανώς, δεν πήγαν στο ΟΑΚΑ για να χάσουν, ωστόσο άπαντες γνώριζαν πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά δύσκολο (σ.σ. ήττα με 72-91), σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στο Λαύριο, που ναι μεν ήταν επίσης ένα δύσκολο τεστ, ωστόσο ήταν must win game, έστω κι αν ακόμα βρισκόμαστε στις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan.gr Basket League.

Στο παρκέ, οι παίκτες του coach Μέξα τα κατάφεραν ιδανικά και πανηγύρισαν με τον κόσμο των Τρικάλων μία σπουδαία νίκη με 91-79 . Εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο ΣονΝτρε Τζόουνς, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 37:29 σημειώνοντας 32 πόντους, έχοντας ακόμα 5 ασίστ και 6 κερδισμένα λάθη, με τη στατιστική του να "γράφει" μόλις 2 λάθη. Πολύ μικρός αριθμός για παίκτη που έμεινε στο παρκέ σχεδόν σε όλο το ματς και είχε για μεγάλο διάστημα τη μπάλα στα χέρια του.

Ο Αμερικανός γκαρντ (24 ετών, 1.83 μέτρα) έδειξε το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Αυτή είναι η δουλειά για την οποία αποκτήθηκε και για την ώρα την κάνει εξαιρετικά. Στο ματς με την ΑΕΚ ΄ήταν άστοχος, αλλά διψήφιος (13 πόντοι με 1/6 δίποντα και 2/6 τρίποντα), ενώ στην ήττα από τον Ιωνικό Νικαίας για το Κύπελλο Ελλάδας ήταν εκείνος που είχε προσπαθήσει περισσότερο, σκοράροντας 24 πόντους.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

Ο Τζόουνς έχει πολλές ικανότητες στην επίθεση κι αυτό φάνηκε από νωρίς στην καριέρα του. Μπορεί να είναι μόλις η πρώτη του επαγγελματική σεζόν, αλλά είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις τόσο στο High School, όσο και στο κολέγιο. Με το μπάσκετ ασχολήθηκε προφανώς λόγω του πατέρα του, Σον, ο οποίος είχε περάσει από το Virginia State, δεν έκανε ποτέ μεγάλη καριέρα, ωστόσο "κόλλησε" το… μικρόβιο στον έναν από τους γιους του.

ΣονΝτρε Τζόουνς: Σκόρερ… τσέπης!
EUROKINISSI

Ο νυν γκαρντ των Τρικάλων έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Τέξας. Την περιοχή που γεννήθηκε. Έπαιξε στο George Bush High School και ξεχώρισε από νωρίς. Ήταν αρχηγός της ομάδας, κέρδισε αρκετές ατομικές διακρίσεις, ενώ στη senior σεζόν του μέτρησε 17 πόντους και 5 ασίστ κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα τρίποντα να φτάνει το 42%

Ακολούθησε το κολέγιο Ο Τζόουνς έγινε μέλος των Richmond Spiders, συνεχίζοντας να παίζει μπάσκετ στην περιοχή του, και την πρώτη χρονιά είχε 6.4 πόντους κατά μέσο όρο σε 30 συμμετοχές, τις 2 ως βασικός. Την επόμενη σεζόν (2014-15) μοίρασε τις περισσότερες τελικές πάσες (90), ευστόχησε στα περισσότερα σουτ τριών πόντων (64) και μέτρησε 10.3 πόντους ανά παιχνίδι. Ακολούθησε η αγωνιστική περίοδος 2015-16 όπου ως Junior σημείωνε 14.7 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας 27 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, 7 παιχνίδια με 20+ πόντους και 39.2% στα τρίποντα, με 60 εύστοχα. Τα περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του.

Πέρυσι, στην τελευταία του κολεγιακή χρονιά, ήταν ασταμάτητος. Ο Τζόουνς είχε 16.8 πόντους κατά μέσο όρο, όντας 9ος καλύτερος σκόρερ στην περιφέρεια του, μοίρασε συνολικά 136 τελικές πάσες, ήταν 8ος στην Atlantic 10 στην αναλογία ασίστ λάθη, βρήκε στόχο σε 69 τρίποντα, ενώ είχε 32 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, 10 με 20+ και 3 με 30+. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τζόουνς ολοκλήρωσε την πορεία του στο Richmond όντας ο 10ς σκόρερ στην ιστορία του κολεγίου (1.608 πόντοι), ο 5ος πιο εύστοχος στα τρίποντα (227), ο 8ος καλύτερος πασέρ (364) κι ο μοναδικός με 350+ ασίστ και 225+ εύστοχα τρίποντα.

Ο Τζόουνς πραγματοποίησε άκρως θετικές εμφανίσεις στους Spiders, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο κι έτσι κι η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στα Τρίκαλα. Για την ώρα, ο coach Μέξας και οι συνεργάτες του δικαιώνονται για την επιλογή που έκαναν.

ΤΟ "1ο1" ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ

Λίγο καιρό πριν αρχίσει την καριέρα του στο κολέγιο, έσπασε το αριστερό πόδι κι έμεινε εκτός για 7 εβδομάδες. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός τον άλλαξε. Αποφάσισε να γίνει ακόμα πιο γρήγορος, μελέτησε τις κινήσεις και το πως αλλάζουν κατεύθυνση στο παρκέ παίκτες του NBA και δούλεψε ούτως ώστε να μπορεί να ξεπερνάει τον προσωπικό του αντίπαλο. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1on1 είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. " Μέχρι τότε, δεν ήμουν κι ο πιο γρήγορος...", παραδέχτηκε. Αλλά η βελτίωση του ήταν τόσο θεαματική, που οι συμπαίκτες του στο κολέγιο τον αποκαλούσαν "crafty" (σ.σ. πανούργος, πολύ έξυπνος) επειδή άλλαζε κατεύθυνση με μεγάλη ευκολία κι έριχνε τους αντιπάλους του στο παρκέ!

ΣονΝτρε Τζόουνς: Σκόρερ… τσέπης!
EUROKINISSI

Έχοντας αφήσει πίσω του τον τραυματισμό, το καλοκαίρι του 2012 πήρε μέρος σε τουρνουά στο Ορλάντο, ευελπιστώντας με τις εμφανίσεις του να κερδίσει τις εντυπώσεις. Και το έκανε. Ο coach Mooney από το Richmond, ήταν εκεί για να παρακολουθήσει κάποιους παίκτες. Ο Τζόουνς δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς αλλά η τρομερή ικανότητα του στο σκοράρισμα τον "ανάγκασε" να σημειώσει το συγκεκριμένο όνομα. Μάλιστα, το παράξενο ήταν πως ο Mooney είχε σημειώσει τους παίκτες με προοπτική από το Τέξας, αλλά ο Τζόουνς δεν ήταν ανάμεσα τους!

Αμέσως, ο προπονητής του Richmond άρχισε να κάνει επαφές με διάφορους ανθρώπους και να συλλέγει πληροφορίες για τον συγκεκριμένο παίκτη. Κι εν τέλει τον έπεισε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε μία απόφαση που βγήκε σε καλό και στις δύο μεριές, καθώς τα χρόνια που ακολούθησαν ο Τζόουνς ήταν πρωταγωνιστής και ηγέτης των Spiders. " Πιστεύω στις ικανότητες μου και θα έκανα καλή δουλειά σε οποιοδήποτε κολέγιο. Πάντως, είναι ευτυχία που ήρθα εδώ. Ο coach μου έδωσε χώρο και ευκαιρία να κάνω αυτά που μπορώ στο παρκέ", είχε δηλώσει ο Αμερικανός γκαρντ των Τρικάλων.

Ο Mooney είχε πει για τον Τζόουνς: " Τα θετικά του κομμάτια είναι πως είναι καλός σουτέρ και καλός στο να δημιουργεί σουτ. Όταν παίρνει τη μπάλα, ο αμυντικός πρέπει να τον περιορίσει και να τον κάνει να σουτάρει με δυσκολία. Μπορεί, όμως, να σε περάσει κι αυτό σε αγχώνει! Είναι κάτι μοναδικό να μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα να μένει επιθετικός. Είναι κάτι καταπληκτικό".

Το μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζει όλα τα χρόνια ο Τζόουνς είναι το μέγεθος του. Είναι 1.83, αρκετά λεπτός και γι’ αυτό δεν κατάφερε να πετύχει κάτι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και ήρθε στην Ευρώπη για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Μία απόφαση που για την ώρα έχει βγει σε καλό για τα Τρίκαλα και που δεν συνεπάγεται απαραίτητα πως δεν μπορεί κάνει αξιόλογη καριέρα. Το αντίθετο. Κι ο ίδιος είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος " Ακούω πως είμαι κοντός από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Όλα αυτά, είναι μόνο κίνητρο για μένα", είχε δηλώσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ