ΤΡΙΚΑΛΑ

Καστρίτης: "Πρώτος στόχος είναι η παραμονή"

Καστρίτης: "Πρώτος στόχος είναι η παραμονή"

Ο Γιάννης Καστρίτης θέλει τα Τρίκαλα να παίξουν γρήγορο μπάσκετ, τόνισε πως πρώτος στόχος είναι η παραμονή, ενώ ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σχολίασε πως από την θέση "5" και μετά θα γίνει μεγάλη μάχη.

Με νέο «πρόσωπο» θα παρουσιαστούν τα Τρίκαλα Bc Aries στην τέταρτη συνεχή συμμετοχή τους στην Basket League. Στην άκρη του πάγκου δεν θα βρίσκεται ο Κώστας Φλεβαράκης, που καθοδήγησε την θεσσαλική ομάδα στις τρεις προηγούμενες παρουσίες της στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Basket League την περασμένη σεζόν ως προπονητής του Αρκαδικού.

Από την σύνθεση της τελευταίας αγωνιστικής χρονιάς παρέμειναν τέσσερις Έλληνες παίκτες, οι Νίκος Καλλές, Φίλιππος Καλογιαννίδης, Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης και Γιάννης Καραθανάσης. Αποκτήθηκαν ο Ουκρανός διεθνής περιφερειακός ΟλεξάντρΛίποβι, ο προερχόμενος από τον Κολοσσό Ρόδου H Hotels Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Άγγελος Τσαγκαράκης, Ελληνογάλλος γκαρντ, που θα κάνει ντεμπούτο στην Basket League, ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ Γκιλβίντας Μπιρούτα – ο οποίος έπαιξε για μικρό διάστημα στο Λαύριο την προηγούμενη σεζόν–και τρεις Αμερικανοί. Ο σμολ φόργουορντ Κέλσι Μπάρλοου, γιος του Κεν, ενός από τους καλύτερους ξένους που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ, και οι γκαρντ Μάικ Κάφεϊ, Μάλκομ ΜακΜίλαν.

Γιάννης Καστρίτης(προπονητής): "Οι στόχοι μας είναι καταρχήν να γίνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα ομάδα. Σε κάθε αγώνα θέλουμε να δίνουμε το 100% της ενέργειας μας και των δυνατοτήτων μας. Προφανώς και ξεκινάμε με στόχο την παραμονή μας και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορέσουμε να πετύχουμε.

Οι συνθήκες που βρήκα στα Τρίκαλα είναι καλύτερες από αυτές που ενδεχομένως είχα στο μυαλό μου φεύγοντας από τον Αρκαδικό και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Η ομάδα των Τρικάλων αισίως διανύει την 4η σεζόν της στην Α1 και αυτό δείχνει πολλά, τόσο για την εμπειρία της στην κατηγορία, όσο και για την προσπάθεια των ανθρώπων της όλο το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει πολύ αγάπη και μεράκι για το μπάσκετ και από την διοίκηση και από τον κόσμο των Τρικάλων που στηρίζει έμπρακτα κάθε χρόνο την ομάδα και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και φέτος.

Και το φετινό πρωτάθλημα της Basket League όπως και τα προηγούμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό αν και δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα όλων των ομάδων μιας και πολλές εξ αυτών είναι στην διαδικασία της ολοκλήρωσης των ρόστερ τους. Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις από τα φιλικά αλλά και τα επίσημα παιχνίδια του κυπέλλου είναι ότι θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά".

Σωτήρης Μανωλόπουλος (αρχηγός): «Για την ομάδα των Τρικάλων είναι μία μεταβατική σεζόν γιατί μετά από τρία χρόνια έχει αλλάξει προπονητή ενώ και το ρόστερ έχει αλλάξει περίπου στο 60%. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το ρόστερ αλλά όλα δείχνουν ότι θα είμαστε μία ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια, κερδίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια εντός έδρας, παίζοντας σοβαρά και ανταγωνιστικά εκτός ώστε να κάνει τις νίκες που χρειάζεται για να σωθεί όσο νωρίτερα μπορεί.

Και για μένα είναι μία μεταβατική περίοδο, ήρθα σε ένα νέο περιβάλλον, έχω δει πολλά ωραία πράγματα στα Τρίκαλα, η ομάδα είναι μία οικογένεια, όλοι βοηθούν από τους συνεργάτες μέχρι την διοίκηση και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Οι θέσεις από το 5 και πάνω είναι όπως κάθε χρόνο καθορισμένες, οι αποστάσεις των μεγάλων ομάδων με τις υπόλοιπες έχουν μεγαλώσει, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης έχουν δυναμώσει ακόμη περισσότερο με γεμάτα και πλούσια ρόστερ. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι, στην αρχή θα παλέψουν για να σωθούν και μετά όποιος είναι πιο τυχερός και σταθερός θα παλέψει για τα πλέι οφ. Το πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι πάρα πολύ δυνατό φέτος».

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ