ΤΡΙΚΑΛΑ

Η Media Day των Τρικάλων

Η Media Day των Τρικάλων

Ο κόουτς Φλεβαράκης μίλησε για την τρίτη του σεζόν στα Τρίκαλα, ενώ ο Γιώργος Φούντας αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο στην ομάδα. Βίλιαμσον: "Nα παραμείνουμε στην κατηγορία".

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησαν σήμερα το μεσημέρι πριν την προπόνηση ο Κώστας Φλεβαράκης, ο νέος γενικός αρχηγός Γιώργος Φούντας αλλά και παίκτες της ομάδας εν΄όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά το Σάββατο και που βρίσκει την ομάδα των Τρικάλων BC Aries για 3η χρονιά στην Α1.

Ο Κώστας Φλεβαράκης που για 3η χρονιά θα είναι στο τιμόνι της ομάδας σημείωσε: «Είμαστε για 3η χρονιά εδώ, κάθε χρονιά κρύβει τις δικές της δυσκολίες και τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η γενικότερη κρίση που υπάρχει δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση απ’ όλους, έχουμε και την εμπειρία και πιστεύω ότι μπορούμε και φέτος να τα καταφέρουμε».

Για το πρωτάθλημα της Α1 τόνισε: «Πέρα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό υπάρχει και μία δεύτερη κατηγορία που ξεχωρίζει που αποτελείται από την ΑΕΚ, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες ομάδες επαρχιακές που είναι χρόνια στην Α1 όπως το Ρέθυμνο, η Ρόδος, η Πάτρα αλλά δεν είναι ασφαλές ακόμη να γίνουν εκτιμήσεις».

Για την ομάδα των Τρικάλων τόνισε: «Εμείς πρέπει όλοι μαζί, διοίκηση, αγωνιστικό τμήμα, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, όλη η πόλη ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την νέα μεγάλη πρόκληση. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας ένας πρώτος μεγάλος στόχος είναι να έχουμε μία υγιή ομάδα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την παραμονή μας στην Α1 όσο το δυνατόν πιο άμεσα ικανοποιώντας όμως με την απόδοση μας και τους φιλάθλους. Επιθυμία μας είναι να έρχεται στο γήπεδο κάθε δεύτερο Σάββατο ο κόσμος, να βλέπει ωραίο θέαμα, να βλέπει μία ομάδα να παλεύει και να στηρίζει την ομάδα και στην νίκη και στην ήττα».

Σε διαφορετικό ρόλο πια ο Γιώργος Φούντας, με την ιδιότητα του Γενικού Αρχηγού, δήλωσε: «Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί άλλο είναι να είσαι εντός παρκέ και άλλο εκτός παρκέ. Έρχεται όμως σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου για όλους και έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την ομάδα της πόλης μας. Είναι μια καινούργια χρονιά με προσδοκίες μέσα σε δύσκολους καιρούς, έχουν γίνει οι κατάλληλες προσθήκες ώστε να μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και πάνω απ’ όλα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Εχουμε από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία αλλά προσπαθούμε με συνολική προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε».

Για το αν είναι πιο δύσκολος ο ρόλος εντός ή εκτός του παρκέ τόνισε: «Σίγουρα είναι πιο δύσκολος έξω από το παρκέ. Πολύ περισσότερο χρόνο πρέπει να διαθέσεις, πολύ περισσότερα πράγματα πρέπει να κάνεις και συγχαρητήρια σε όλους που τόσα χρόνια το κάνουν αυτό και εγώ τα έβλεπα από μέσα».

Η Media Day των Τρικάλων

O αρχηγός των Τρικάλων BC Aries Γιώργος Τσιάρας τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που ξεκινάει το πρωτάθλημα μετά από μία κουραστική περίοδο προετοιμασίας με πολλά παιχνίδια φιλικά αλλά και επίσημα για το κύπελλο. Θεωρώ ότι διαθέτουμε μία καλή ομάδα με ολοκληρωμένο ρόστερ και πάμε να κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά. Ως στόχο έχουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα την κατηγορία και ας ελπίσουμε για ότι καλύτερο μετά. Θέλουμε να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδι, θέλουμε να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το θεσσαλικό μπάσκετ σημείωσε: «Το θεσσαλικό μπάσκετ πάντα προσφέρει στο ελληνικό. Πάντα παίκτες υψηλού επιπέδου απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες και μεγάλους συλλόγους, θεωρώ ότι και η Λάρισα δικαιούται μία ομάδα στην Α1, είμαι χαρούμενος λοιπόν που βρίσκομαι σε μία θεσσαλική ομάδα νιώθω πολύ οικεία εδώ και γι’ αυτό θα προσπαθήσω και εγώ για το καλύτερο».

Ο Ισλανδός Χόρντουρ Βίλιαμσον δήλωσε ικανοποιημένος για τον ερχομό του στην Ελλάδα: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είναι μία καινούργια εμπειρία για μένα και είμαι περήφανος που θα παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι πολύ αισιόδοξος και για την ομάδα αλλά και για μένα προσωπικά και ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση για το αν νιώθει κουρασμένος μετά το βαρύ πρόγραμμα των προηγουμένων μηνών και την συμμετοχή του στο Eurobasket με την Ισλανδία είπε: «Όταν ήρθα ήμουν κουρασμένος αλλά με περιποιήθηκαν καλά και τώρα νιώθω καλά».

Για τους στόχους της ομάδας τόνισε: «Θεωρώ πως ο βασικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και θα προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».

Τέλος για τον κόσμο της ομάδας είπε: «Έχω ακούσει αρκετά για τον κόσμο μας, δυστυχώς δεν παίξαμε πολλά φιλικά εντός παρά μόνο ένα, στα επίσημα παιχνίδια πιστεύω πως θα έχουμε την υποστήριξη τους».

Τέλος ο Ντιμίτριους Κόνγκερ δήλωσε: « Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και απολαμβάνω αυτήν την καινούργια εμπειρία για μένα. Ξέρω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Απολαμβάνω την πόλη των Τρικάλων, είναι βέβαια μικρή, πολύ διαφορετικά απ’ ότι είχα συνηθίσει να ζω στην Νέα Υόρκη. Στο παρκέ θα παίζουμε δυνατά για 40 λεπτά δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας στην άμυνα και την επίθεση».

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ