ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

"Έφυγε" ο Άνταμ Βόιτσικ

꼦-¦¶Ä¹ªÆ¶Ä¹ ¦¤¶¹ ü olympiakos-peristeri play off
꼦-¦¶Ä¹ªÆ¶Ä¹ ¦¤¶¹ ü olympiakos-peristeri play off Aª¼¦-¦¶A¹ªÆ¶A¹ ¦¤¶¹ A¼ OLYMPIAKOS-PERISTERI PLAY OFF

Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου, Άνταμ Βόιτσικ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 47 ετών το πρωί του Σαββάτου (26/8) σε νοσοκομείο της Πολωνίας, νικημένος από τη λευχαιμία.

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Πολωνίας, ο Άνταμ Βόιτσικ, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου (26/8) σε ηλικία 47 ετών, χάνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του- με τη λευχαιμία. Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου (2001-'02) "έσβησε" μετά από τη μάχη που έδινε, σκορπώντας θλίψη εντός κι εκτός των πολωνικών συνόρων. Πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες που πέρασαν από τα ελληνικά παρκέ, έστω κι αν αυτό έγινε για μία μόλις χρονιά, αφού η ποιότητά του ήταν τέτοια που τον μετέτρεψε σε εκ των ηγετών της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον, μετά από μία τετραετία (1997-'01) στην Σλασκ Βρότσλαβ, για να ακολουθήσει η μονοετής θητεία του στην Ουνικάχα Μάλαγα (2002-'03). Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Πολωνία, ενώ ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του -σε ηλικία 42 ετών- στην Σλασκ Βρότσλαβ (2011-'12).

"Έφυγε" ο Άνταμ Βόιτσικ

Με τη φανέλα του Περιστερίου (σ.σ.: η φωτό από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπολόνια) είχε 18.4 πόντους (με 35% στα τρίποντα) ανά αγώνα, πραγματοποιώντας τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στην EuroLeague. Μόλις την τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης μάλιστα είχε κάνει θραύση απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", έχοντα 28 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ δύο μήνες αργότερα "έγραψε" 33άρι κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας! Στο ελληνικό πρωτάθλημα μέτρησε 20.9 πόντους ανά αγώνα, όντας στην ίδια ομάδα με τους Μπάιρον Ντίνκινς, Μανώλη Παπαμακάριο, Μιχάλη Πελεκάνο και Κώστα Τσαρτσαρή.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως επί σειράς ετών αποτέλεσε το πρώτο "πιστόλι" της Πολωνίας σε διεθνείς διοργανώσεις, μετρώντας 149 (!) συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, όπως επίσης τέσσερις συμμετοχές σε Eurobasket.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ