ΠΑΟΚ

Ζουρνατσίδης: "Πολύ δύσκολο, αλλά δεν παύουμε να πιστεύουμε"

Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης σχολίασε το αποτέλεσμα της κλήρωσης για το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ που φέρνει αντιμέτωπο τον Δικέφαλο με τον Παναθηναϊκό.

Τις σκέψεις που επικρατούν στον μπασκετικό ΠΑΟΚ μετά την κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας εξέφρασε με δηλώσεις του ο τιμ μάνατζερ του Δικεφάλου, Τέλης Ζουρνατσίδης.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην κλήρωση, τόνισε: « Το Κύπελλο έχει την ιδιαιτερότητα να είναι μία διοργάνωση που ξεκινά πολύ νωρίς και μάλιστα με ένα και μόνο παιχνίδι. Στο ξεκίνημα ουσιαστικά της σεζόν και αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι μπορούν να σημειωθούν εκπλήξεις, να υπάρξουν αποτελέσματα που δεν είναι ορθολογικά".

Και συνέχισε λέγοντας: " Μέσα από αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι έχουμε μία πολύ δύσκολη αποστολή με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, αλλά δεν παύουμε να πιστεύουμε… Για να κατακτήσεις έναν τίτλο όπως είναι το Κύπελλο, πρέπει να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο. Είναι πολύ νωρίς όμως για να ασχοληθούμε με το παιχνίδι αυτό.

Είμαστε ακόμη στην προετοιμασία και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι το παιχνίδι της Παρασκευής, αυτή η μεγάλη και ανοικτή γιορτή που έχουμε για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί είναι συγκεντρωμένη η προσοχή μας, σε αυτό το τεράστιοeventκαι θέλουμε κι εμείς ως οργανωτές, αλλά και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, να απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο".

Μαρκόπουλος: "Θέμα τύχης το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα"

Για το εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αλλά και για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο έμπειρος κόουτς για τον αγώνα με τους "πράσινους", είπε: " Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ γεμάτη ομάδα, έφτιαξε ρόστερ για να διεκδικήσει το φετινό τρόπαιο της Euroleague. Εχει, επίσης, τον αγώνα στην έδρα του, την οποία ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά. Θα είμαστε, ωστόσο, στην αρχή της σεζόν. Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι ομάδες τότε για το Κύπελλο. Θα πάμε να παίξουμε καλά, να είμαστε ανταγωνιστικοί και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Είναι δύσκολο, στο ξεκίνημα της περιόδου, οι ομάδες να είναι απόλυτα έτοιμες. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα ήταν ανησυχητικό".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τα 90 χρόνια ιστορίας του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και το παρών θα δώσουν μεγάλες μορφές που τίμησαν την φανέλα του "Δικεφάλου", τόνισε: " Η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για όλους μας, με αυτήν τιμούμε όλους όσοι έφεραν τον ΠΑΟΚ σε υψηλό επίπεδο. Αυτούς που έφεραν τίτλους και δημιούργησαν τη μεγάλη ομάδα μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που θα γιορτάσουμε έχοντας αντίπαλο στο παρκέ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ότι ο ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου, όταν μεσουρανούσε, δεν κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο, αντίστοιχο της σημερινής Euroleague, ήταν καθαρά θέμα τύχης. Δεν την είχε με το μέρος του, αυτό λειτούργησε καταλυτικά, όχι τόσο ότι δεν είχε μεγάλη ομάδα. Σήμερα οι ισορροπίες έχουν διαφοροποιηθεί. Με τα δεδομένα που έχουμε, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα θέλαμε να είμαστε στο επίπεδο εκείνων των ημερών".

Για το Κύπελλο Κόρατς που είχε κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ το 1994, ανέφερε: " Αποτελεί σταθμό για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη δική μου σταδιοδρομία στο μπάσκετ. Είναι πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου, δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές. Μακάρι σε εκείνες να προσθέσω μελλοντικά και άλλες παρόμοιες".

Οσο για την συνεργασία του με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς; " Η συνεργασία μας με τον κ. Ιβκοβιτς ήταν για μισό χρόνο. Ημουν βοηθός του στο ξεκίνημα της σεζόν τότε, στα μισά της οποίας τον αντικατέστησα και φτάσαμε στο φινάλε της περιόδου στο Κόρατς. Εκείνη η συνύπαρξη απέφερε φιλία μεταξύ μας. Τον σέβομαι απόλυτα για τις γνώσεις του στο μπάσκετ και την παρουσία του στο χώρο".

Oι Μπάρλοου και Λέβινγκστον θα βρεθούν στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ και ο κόουτς του ΠΑΟΚ σχολίασε: " Ποιος δε θα ήθελε να έχει στην ομάδα του έναν αντίστοιχο για σήμερα, Μπάρλοου, έναν Λέβινγκστον! Ας μην υποτιμάμαι, όμως, την προσπάθειά που έχει γίνει ήδη για φέτος, διαθέτουμε καλούς καλαθοσφαιριστές, με τους οποίους θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μαρκόπουλος υπογράμμισε: " Χαίρεσαι να τη βλέπεις αυτήν την ομάδα. Θεωρείται, δίκαια νομίζω, η καλύτερη που έχει να επιδείξει, τη δεδομένη στιγμή, η Ευρώπη. Θέλεις να τη μιμηθείς σε οργάνωση, μπάτζετ, παίκτες! Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον Δημήτρη Ιτούδη, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ό,τι έχει καταφέρει!".

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκγύμνασης και η επιστροφή Σάιμπερτ

H KAE "ανέβασε" βίντεο από την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης και αναφέρει μεταξύ άλλων πως "οι παίκτες του ΠΑΟΚ για δύο περίπου ώρες ακολούθησαν ένα επίπονο και πρωτοποριακό πρόγραμμα εκγύμνασης και μετρήσεων, υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας Παναγιώτη Βασιλείου.

Το πρόγραμμα των παικτών περιλάμβανε προπόνηση αντίδρασης με την χρήση fit light trainer, ενώ ακολούθησε κυκλική προπόνηση με σταθμούς οι οποίοι είχαν σαν στόχο την βελτίωση της ταχύτητας, της ευκινησίας και της ισορροπίας με την χρήση αντιστάσεων και πλατφόρμας ολίσθησης".

Στο μεταξύ στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο Τζόρνταν Σάιμπερτ που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της επανόδου του στην ομάδα. Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός το προηγούμενο διάστημα υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό γόνατο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ