ΠΑΟΚ

Ζουρνατσίδης: "Αυτοί είναι οι λόγοι απόκτησης των παικτών"

Ζουρνατσίδης: "Αυτοί είναι οι λόγοι απόκτησης των παικτών"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε επίσημα τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Αντώνη Κόνιαρη και Λίνο Χρυσικόπουλο, με τον Τέλη Ζουρνατσίδη να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο "δικέφαλος" στράφηκε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με κάθε επισημότητα παρουσίασε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τρία από τα μεταγραφικά της αποκτήματα, το μεσημέρι της Τρίτης (20/9). Ο τιμ μάνατζερ του "δικεφάλου", Τέλης Ζουρνατσίδης, ήταν αυτός που μίλησε πρώτος, εξηγώντας πως " όλα τα χρόνια δίνουμε μεγάλη σημασία στην παρουσία καλών Ελλήνων παικτών στο ρόστερ μας. Σε αυτή τη ρότα πρέπει να συνεχίσουμε".

Ειδική μνεία έκανε μάλιστα στην επιστροφή του Αντώνη Κόνιαρη στον ΠΑΟΚ, μετά από δύο χρόνια παρουσίας τον Παναθηναϊκό: " Ο Αντώνης Κόνιαρης, επέστρεψε με διακοπή δύο ετών στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μεγάλωσε στο σπίτι μας. Ξέρουμε ποια είναι η πραγματική του αξία, η δυναμική που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του και το ταλέντο του. Την προηγούμενη θητεία του ήταν ένα ταλέντο, τώρα που ήρθε θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας παράλληλα πως " δείξαμε ότι υπολογίζουμε στον Αντώνη για σήμερα, αλλά και για έναν πραγματικά σπουδαίο παίκτη για το μέλλον της ομάδας. Είναι στο χέρι του να δουλέψει σκληρά. Εμείς είμαστε δίπλα του για να τον βοηθήσουμε σε ότι χρειάζεται".

Παράλληλα, μίλησε για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος επίσης φόρεσε στο παρελθόν την ασπρόμαυρη φανέλα: " Παρόμοια είναι κι η ιστορία του Λίνου (Χρυσικόπουλου). Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο. Ήταν άτυχος όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι τραυματισμοί, κάποιες άσχημες συνθήκες, ήταν αυτά που τον έκαναν να σταματήσει λίγο, για να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο όπως του αξίζει. Σήμερα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, έχει συγκεκριμένο ρόλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αντεπεξέλθει. Το μπάσκετ που έχει μέσα του και η επιθυμία να βγει στο παρκέ".

Ζουρνατσίδης: "Αυτοί είναι οι λόγοι απόκτησης των παικτών"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

δεν ξέρω τι θα πετύχουμε αυτή τη χρονιά, αλλά η σημαντικότερη προσθήκη και το "κλειδί" για την ολοκλήρωση του στησίματος της ομάδας, είναι ο ερχομός του Ανδρέα. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες ψηλοί είναι λίγοι. Ήταν στόχος να έχουμε έναν Έλληνα ψηλό μαζί με τον Μαργαρίτη. Το δεύτερο ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θέτουμε σε προτεραιότητα. Ο επαγγελματισμός του, ο χαρακτήρας του που είναι σε υψηλά στάνταρ. Έχει δείξει ποιος είναι. Χρειαζόμασταν και έναν να μπορεί να κατευθύνει τα νέα παιδιά, να είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές και στις ευχάριστες να τους προσγειώνει", ενώ πρόσθεσε:

" Όλα αυτά τα στοιχεία τα ψάχναμε και τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Ανδρέα. Κάποια στιγμή είχαμε εγκλωβιστεί στην επιλογή του Ανδρέα, κάτι που είναι δύσκολο. Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι στο κομμάτι των χρημάτων και προσπαθήσαμε να τον πείσουμε ότι θα είναι μια μεγάλη χρονιά και για αυτόν και για εμάς. Σε αυτή τη διαδικασία, βοήθησαν πολύ και οι εκπρόσωποι του παίκτη".

"Γι αυτό ήρθαμε στον ΠΑΟΚ"

Εν συνεχεία, τον λόγο πήραν οι νεοαποκτηθέντες παίκτες, με τον 35χρονο σέντερ να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προτίμησε τον ΠΑΟΚ έναντι των υπόλοιπων προτάσεων που είχε στα χέρια του: " Η επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη. Μου μίλησε με σεβασμό από την αρχή και το οικονομικό δεν ήταν προτεραιότητα. Ήταν αγωνιστικό το κίνητρο. Ήρθα για αυτό το λόγο. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν μια οικογένεια. Έχω συνεργαστεί ξανά με τον κόουτς και έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κάνει την υπέρβαση κάθε χρόνο με βάση τα οικονομικά δεδομένα της. Ήταν τεράστιο κίνητρο και το Champions League. Αυτοί ήταν οι λόγοι που επέλεξαν".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Κόνιαρης στάθηκε στη σημασία που είχε για τον ίδιο το γεγονός πως θα συνεργαστεί εκ νέου με ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά: " Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚ που επέστρεψα εδώ. Που επέστρεψα στη μπασκετική μου οικογένεια. Εδώ μεγάλωσα, ξέρω τους προπονητές, δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι παραπάνω από ότι είμαι. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Α1 με ενεργό ρόλο. Δε θα βάλω ποτέ το εγώ μου πάνω από την ομάδα και θα προσπαθήσω πάντα να τη βοηθάω. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά. Πήρα αρκετές εμπειρίες στον Παναθηναϊκό. Στην ηλικία μου, το αγωνιστικό παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν είχα μεγάλο ρόλο εκεί, πήρα όμως εικόνα από τη δουλειά που γίνεται σε τέτοιες ομάδες και μπορεί να με βοηθήσει και τώρα".

Τέλος, ο Λίνος Χρυσικόπουλος δήλωσε πως " το μεγαλύτερο ρόλο να έρθω στον ΠΑΟΚ έπαιξε το οικογενειακό κλίμα, ο προπονητής. Η εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μένα. Η ομάδα παίζει στο Champions League κάτι που κάνει το κίνητρο μου μεγαλύτερο".

Τριπλή παρουσίαση σήμερα για τον ΠΑΟΚ, με Λίνο Χρυσικόπουλο, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Αντώνη Κόνιαρη! #pamepaok #paok #paokbc

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK BC Official (@paokbasketball) στις

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ