ΠΑΟΚ

Χωρίς Βασιλειάδη στον "τελικό" με την ΑΕΚ

Χωρίς Βασιλειάδη στον "τελικό" με την ΑΕΚ
Βασιλειάδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Βασιλειάδης θα είναι ο μεγάλος απών του αποψινού (27/4, 18:45) "τελικού" ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Αθλητικό Δικαστή να αποφασίζει την τιμωρία δύο αγωνιστικών στον αρχηγό του ΠΑΟΚ για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του δεύτερου προημιτελικού.

Ο φόβος υπήρχε από το βράδυ του Σαββάτου στο PAOK Sports Arena σύμφωνα με τα γραφόμενα των τριών διαιτητών στο φύλλο αγώνα του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τον Α΄ γύρο των playoffs της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ για τιμωρία του Κώστα Βασιλειάδη. Όπως και έγινε πράξη από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή σχεδόν 5,5 ώρες πριν από το τζάμπολ του.

"Ντροπή", ήταν το πρώτο σχόλιο αντίδρασης που υπήρξε στο ξενοδοχείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο άκουσμα της τιμωρίας των δύο αγωνιστικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την περίμεναν αλλά όσο περνούσε η ώρα για την αναχώρηση προς το ΟΑΚΑ ήλπιζαν πως δεν θα γινόταν γνωστή σήμερα.

Με τη τιμωρία του Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το αρχικό σοκ που προκάλεσε αυτή στις τάξεις της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου εν όψει ενός παιχνιδιού χωρίς αύριο. Ενός παιχνιδιού όπου ο νικητής θα κάνει το 2-1 και θα προκριθεί στην επόμενη φάση των playoffs, στην ημιτελική φάση όπου είναι να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που έχει αποκλείσει το Ρέθυμνο με σκορ 2-0 στο δρόμο προς τους τελικούς και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Με την απώλεια του Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι χωρίς αύριο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα στερηθεί σχεδόν 14,7 πόντους όπως του πρόσφερε κατά μέσο όρο από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είτε στα 20 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας όπου αγωνίστηκε είτε στα δύο με την "Ένωση" στο ΟΑΚΑ και στο PAOK Sports Arena. Αυτό βέβαια που απομένει να φανεί είναι αν θα βρεθεί στον πάγκο ή στην κερκίδα σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ

1) Επιβάλλεται στην ΠΑΟΚ ΚΑΕ:

α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη μη φυσικό πρόσωπο, που δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.500,00€ και

β) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (φτύσιμο και ρίψη νερού στους διαιτητές και τα μέλη της γραμματείας), πρόστιμο 1.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ της 23-4-2016 και

2) Επιβάλλεται στον αθλητή της ΠΑΟΚ ΚΑΕ, Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή συνεπεία υβριστικής συμπεριφοράς κατά του διευθύνοντος τον αγώνα Α΄ διαιτητή, ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ίδιο ως άνω αγώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή η τιμωρία του Βασιλειάδη έχει να κάνει με υβριστική του συμπεριφορά στο πρόσωπο του Α΄ διαιτητή Τάσου Πηλοΐδη. Μία αντίδραση που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά μετά την ολοκλήρωσή του με τους σφιγμούς του στα ύψη από την ένταση και την ήττα με 59-68. Αυτή που είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην κάνει το 2-0 και να προκριθεί αλλά να πάει η σειρά στο 1-1 με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε τρίτο παιχνίδι.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ο Αθλητικός Δικαστής εφάρμοσε κανονικά και κατά γράμμα τον κανονισμό στην περίπτωση αποβληθέντα καλαθοσφαιριστή του Βασιλειάδη και της τιμωρίας του με αυτόν να αναφέρει:

" Β. ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σε αθλητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα από τον διαιτητή, συνεπεία της υβριστικής του συμπεριφοράς προς οιονδήποτε των διευθυνόντων τον αγώνα, θεωρουμένων ως τέτοιων αποκλειστικά και περιοριστικά των αρμοδίως ορισθέντων διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών (κομισάριων) και κριτών, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 1.500,00 – 3.000,00€ κατά την κρίση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού οργάνου. Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και το διπλάσιο του χρηματικού προστίμου".

Με τα λεπτά να περνούν και τη τιμωρία του Βασιλειάδη να αποτελεί γεγονός για τον ΠΑΟΚ και τον Σούλη Μαρκόπουλο να μην μπορεί να τον υπολογίζει για το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο στο ξενοδοχείο της αποστολής του "Δικεφάλου" προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τι έχει συμβεί. Το αρχικό σχόλιο περί ντροπής διαδέχεται ο χαρακτηρισμός για μία σκανδαλώδη τιμωρία για το λόγο ότι ομάδα και παίκτης κλήθηκαν να απολογηθούν ανήμερα του παιχνιδιού. Ουσιαστικά λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον ΠΑΟΚ είχανε κάθε λόγο να συζητάνε και να χαρακτηρίζουν ως εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι δύο τελευταίοι καλαθοσφαιριστές στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ που αποβλήθηκαν και τιμωρήθηκαν είναι παίκτες της ομάδας τους. Ο λόγος για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και ακολούθως ο Κώστας Βασιλειάδης στο δεύτερο παιχνίδι του Α΄ γύρου των playoffs με την ΑΕΚ στο PAOK Sports Arena.

Στη μνήμη τους ήρθε και η αποβολή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στη Nick Galis Hall για την κανονική διάρκεια που όμως δεν τιμωρήθηκε με κάποια αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει ξεκάθαρα πως τα πάντα εξαρτώνται από το τι θα γράψει ο εκάστοτε διαιτητής στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ