ΠΑΟΚ

Χαριτόπουλος: "Επιτυχία η τρίτη θέση, δεν είχα τον ρόλο που ήθελα"

Χαριτόπουλος: "Επιτυχία η τρίτη θέση, δεν είχα τον ρόλο που ήθελα"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος μιλάει στo Sport24.gr για την τρίτη θέση που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και για την παρουσία του στον "Δικέφαλο" τονίζοντας πως την νέα σεζόν θέλει να έχει σημαντικό ρόλο εκεί που θα παίζει.

Κατά την διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε και συγκεκριμένα μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Κώστας Κακαρούδης, ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Δημήτρη Χαριτόπουλου αν μη τι άλλο πρόσθεσε εμπειρία στο ρόστερ του.

Ο 31χρονος φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στο διάστημα της καριέρας του, έπαιξε στο εξωτερικό και σίγουρα έχει δείξει... ποιος είναι. Ο "Χάρι" πανηγύρισε με τον "Δικέφαλο" την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος και το Sport24.gr μίλησε μαζί του για τον συγκεκριμένο στόχο που επετεύχθη αλλά και για την παρουσία του στους "ασπρόμαυρους".

"Ημασταν ανταγωνιστικοί όλη την χρονιά..."

Αρχικά ο Χαριτόπουλος είπε: "H τρίτη θέση είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, υπάρχουν ομάδες ίδιου επιπέδου πάνω-κάτω. Oποιος είναι ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια της χρονιάς αλλά και στο τέλος, είναι και ο καλύτερος. Οπως ήμασταν εμείς, γιατί η ομάδα πάλεψε όλη την χρονιά για να πάρει την τρίτη θέση και στα πλέι οφ τα κατάφερε. Από εκεί και πέρα, η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί ο Αρης ήταν πάρα πολύ καλός και σε αυτή την σειρά και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Παίζει 4-5 μήνες πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ. Ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και αυτό κάνει την τρίτη θέση ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία".

"Φανήκαμε πιο δυνατοί από τον Αρη"

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο φορές από τον Αρη κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου, αλλά σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο στον "Δικέφαλο" δεν έβλεπαν τα ματς των πλέι οφ ως μια ευκαιρία για... εκδίκηση στους "κίτρινους". " Δεν το είδαμε έτσι. Θέλαμε να πάρουμε την τρίτη θέση γιατί αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς. Δεν μπορείς να αφήνεις τέτοια πράγματα να σε επηρεάσουν (σ.σ. εννοεί τις ήττες μέσα στην σεζόν)... Τα πλέι οφ είναι τελείως διαφορετικά, το ξέραμε, το ήξερε και ο Αρης και φανήκαμε πιο δυνατοί", τόνισε ο "Χάρι".

"Για το Κύπελλο στενοχωρηθήκαμε, μακάρι ο ΠΑΟΚ στο εξής να τα καταφέρει"

Συνεχίζοντας ανέφερε για την φετινή σεζόν και για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου: " Η σεζόν αυτή είναι η πιο πετυχημένη τα τελευταία 17 χρόνια σε αριθμούς. Στο Κύπελλο στενοχωρηθήκαμε προσωρινά αλλά αυτά δεν μπορείς να τα σκέφτεσαι. Εμείς σκεφτόμασταν την κατάκτηση της τρίτης θέσης και όχι ότι δεν περάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να είναι δυνατός, να είναι ενωμένος και να τα καταφέρει τα επόμενα χρόνια".

"Τη νέα σεζόν θα είμαι σε ομάδα που θα έχω σημαντικό ρόλο"

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ τόνισε πως " είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση" ενώ για το αν του έχει γίνει κάποια κρούση για παραμονή, απάντησε: " Οχι, είμαι ελεύθερος... Θέλω να είμαι σε ομάδα που θα έχω σημαντικό ρόλο γιατί αυτό έχω μάθει να κάνω τα τελευταία πέντε χρόνια και ας μην λέμε ψέματα, δεν είχα τον ρόλο που θα ήθελα στον ΠΑΟΚ. Αλλά εντάξει, μια χρονιά είναι έτσι, μια χρονιά είναι αλλιώς... Εγώ την επόμενη χρονιά θα είμαι σε ομάδα που θα έχω σημαντικό ρόλο. Τώρα αν θα είναι ο ΠΑΟΚ...".

Οσο για το τι εννοεί λέγοντας πως δεν είχε τον ρόλο που ήθελε; "Τον ρόλο που θέλω να έχω εγώ σε μια ομάδα, τον ρόλο που είχα τα προηγούμενα πέντε χρόνια που έπαιξα μπάσκετ. Δεν ζητάω κάτι παραπάνω. Βέβαια πιστεύω πως με τον ρόλο που είχα φέτος, βοήθησα από πίσω ας πούμε. Εντάξει, είναι σημαντικό...".

"Το θέμα είναι το πλάνο της ομάδας, όχι η πρόταση"

Για το αν είναι θετικός στο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ εφόσον του γίνει μια ικανοποιητική πρόταση, ανέφερε: "Δεν έχει να κάνει με την πρόταση, έχει να κάνει με το πλάνο της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε πως εγώ δεν ήμουν στο πλάνο της ομάδας γιατί ήρθα στα μέσα της χρονιάς, σαν συμπληρωματικός. Είναι τελείως διαφορετική η συζήτηση για να ξεκινήσει η νέα χρόνια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ