ΠΑΟΚ

Χαραλαμπίδης: "Πάρα πολύ πετυχημένη η χρονιά..."

Χαραλαμπίδης: "Πάρα πολύ πετυχημένη η χρονιά..."
Χαραλαμπίδης

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης κάνει στο Sport24.gr τον απολογισμό της σεζόν που τελείωσε, υπογραμμίζει πως ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν οικογένεια και αναφέρεται στον ρόλο που θέλει να έχει στον "Δικέφαλο' την επόμενη χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα έχοντας το μεγάλο κενό του Κώστα Χαραλαμπίδη. O "Δικέφαλος" εδώ και αρκετούς μήνες δεν μπορούσε να πάρει βοήθειες από έναν ποιοτικό παίκτη όπως ο "Μπίδης" αφού ο τελευταίος στο εκτός έδρας ματς (25/11/14) με την Ζιελόνα Γκόρα τραυματίστηκε σοβαρά, υπέστη ολική ρήξη στον επιγονατιδικό τένοντα στο αριστερό γόνατο και έτσι έχει μείνει στα... πιτς για πολύ καιρό.

Οπως και να έχει, ο έμπειρος γκαρντ αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον ΠΑΟΚ και στον "Δικέφαλο" ελπίζουν την νέα σεζόν ο Χαραλαμπίδης να εξελιχθεί σε μια... εσωτερική μεταγραφή. Το Sport24.grμίλησε με τον αρχηγό των "ασπρόμαυρων" για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, για την κατάστασή του αλλά και γενικότερα για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων σεζόν όπως τον έχει "ζήσει" ο ίδιος.

"Τα παιδιά έδωσαν το κάτι παραπάνω για να βγει τρίτη η ομάδα"

Αρχικά είπε για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Kάνοντας έναν απολογισμό, θεωρώ πως η χρονιά ήταν πάρα πολύ πετυχημένη. Ο βασικός και ο κύριος στόχος που ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης επιτεύχθηκε. Είχαμε μια χρονιά πολύ δύσκολη με πολλά παιχνίδια. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να παίξαμε 53 παιχνίδια έχοντας τραυματισμούς, δυσκολίες και ταξίδια. Νομίζω τα παιδιά κατάφεραν στο τέλος να κάνουν το υπέρμετρο και να δώσουν το κάτι παραπάνω για να καταφέρει η ομάδα να βγει τρίτη".

"Με άγχωνε μόνο η κούραση..."

Για το αν ένιωθε σιγουριά πως ο ΠΑΟΚ θα κατακτούσε την τρίτη θέση με βάση την εικόνα που έβλεπε στις προπονήσεις, ανέφερε: " Το μόνο που ίσως με άγχωνε ήταν η κούραση από τα συνεχόμενα ματς και το ότι πολλοί παίκτες ήταν επιβαρυμένοι από τα πολλά παιχνίδια της χρονιάς. Κατά τα άλλα, ανεξάρτητα από τα δύο παιχνίδια με τον Αρη που χάσαμε μέσα στην χρονιά, αυτή την στιγμή ήμασταν μια ομάδα που θα μπορούσε να διαβάσει τα παιχνίδια έτσι όπως πρέπει ώστε να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς έκαναν τα παιδιά...".

"Θα ήταν ιδανική η χρονιά αν περνούσαμε στον τελικό του Κυπέλλου"

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα κεκτημένα στο πρωτάθλημα, έκανε το βήμα παραπάνω (σε σχέση με την σεζόν 2013-14) στην Ευρώπη με την πρόκριση στους "32" του Eurocup αλλά χάθηκε η ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό αποτελεί κάτι σαν... ανεκπλήρωτος πόθος όσον αφορά την σεζόν που ολοκληρώθηκε;

"Αν όλο αυτό που κάναμε συνδυαζόταν με μια παρουσία στον τελικό, θα ήταν μια ιδανική χρονιά για την ομάδα. Δεν τα καταφέραμε αλλά νομίζω πως η ομάδα και μόνο που δημιουργεί προσδοκίες για το τι μπορεί να καταφέρει, είναι ένα επίτευγμα και ένα βήμα για κάτι καλύτερο στο μέλλον", είπε ο "Μπίδης".

"Εζησα κάτι το πρωτόγνωρο..."

Οσο για το πώς "έζησε" την ομάδα όντας τραυματίας και μην μπορώντας να βοηθήσει; "Πολύ δύσκολα... Δεν είχα κάτι ανάλογο στη ζωή μου. Δεν ήξερα τι περιμένω και τι θα αντιμετωπίσω. Βλέποντας πίσω την χρονιά ακολούθησα την ομάδα για 1,5 μήνα περίπου και τους υπόλοιπους 5-6 την παρακολουθούσα από δίπλα, από τον πάγκο. Μέχρι να το συνηθίσω όλο αυτό και να αντιληφθώ ότι δεν μπορούσα να συμμετέχω, πέρασε μια δύσκολη περίοδος και εξακολουθεί να είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Δεν ήξερα πώς να το χειριστώ αλλά το βίωσα... Προσπάθησα και προσπαθώ να το ξεπεράσω και νομίζω ότι θα παρουσιαστώ πιο δυνατός από του χρόνου".

"Θα μπω στο γήπεδο για να κάνω αυτό που έκανα και πριν..."

Για το τι... Χαραλαμπίδη πρέπει να περιμένουμε την νέα σεζόν, απάντησε: "Εφόσον μπω και παίξω, δεν θα θέλω να παρουσιάσω τίποτα άλλο εκτός από αυτό που παρουσίαζα έχοντας τον ρόλο μου και τις απαιτήσεις που έχω από τον ίδιο μου τον εαυτό στο πώς θέλω να φαίνομαι στο γήπεδο. Θα μπω μέσα στο γήπεδο τον Αύγουστο όταν ξεκινήσει με το καλό η χρονιά για να κάνω αυτό που έκανα και πριν. Δεν θέλω ούτε να περιφέρομαι, ούτε να δίνω μια απλή παρουσία στην ομάδα...".

"Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν οικογένεια..."

Τέλος η κουβέντα μας έφτασε στη φιλοσοφία που έχει ο ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία που είναι ο ίδιος στον "Δικέφαλο". "Θα μπορούσαμε να μιλάμε για πάρα πολύ ώρα για την φιλοσοφία που διέπει την ομάδα από το ψηλότερο επίπεδο μέχρι το πιο χαμηλό. Το ότι κάνουμε βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια αυτό πιστώνεται στον πρόεδρο, στον προπονητή και σε όσους ασχολούνται με αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα βγάζει μια υγεία παρ' όλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και δίνει το κάτι παραπάνω πάντα γιατί λειτουργεί σαν οικογένεια. Αυτό έχω ζήσει εγώ τρία χρόνια τώρα και αυτός είναι ο μόνος τρόπος της ομάδας για να πετύχει", τόνισε ο "Μπίδης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ