Χαραλαμπίδης: "Να βγούμε και πάλι τρίτoι..."

Χαραλαμπίδης

Χαραλαμπίδης: "Να βγούμε και πάλι τρίτoι..."

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι η διατήρηση των κεκτημένων, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για διάφορα θέματα μίλησε ο Κώστας Χαραλαμπίδης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τον Ελληνα γκαρντ μεταξύ άλλων να αναφέρεται στους στόχους του ΠΑΟΚ όσον αφορά την σεζόν που "έρχεται".

Συγκεκριμένα ο Χαραλαμπίδης είπε:

Για την νέα σεζόν: "Θα είναι αρκετά διαφορετική, σε σχέση με την περυσινή, γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες, φύγανε οι ξένοι. Ισως με την έλευση των νέων παιδιών θα χρειαστεί να παίξουμε λίγο διαφορετικά, με ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Η χρονιά θα είναι διαφορετική και εξαιτίας των υπολοίπων ομάδων, καθώς κάποιες ενισχύονται. Θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, από το περυσινό, το φετινό πρωτάθλημα".

Για το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας που φαίνεται πιο... επιθετικό με την προσθήκη των Βασιλειάδη και Ντούβνιακ: "Το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας με τον κόουτς, τα τελευταία χρόνια, είναι συγκεκριμένο. Από εκεί και πέρα, έχει και την εμπειρία και τη γνώση, ο κ. Μαρκόπουλος να προσαρμόζεται και στους παίκτες και στις συνθήκες και σε ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Νομίζω πως φτιάχνοντας το ρόστερ και επιλέγοντας συγκεκριμένους παίκτες, έχει στο μυαλό του πώς θα αξιοποιήσει τον καθένα και το πώς το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας θα έχει αποτέλεσμα. Το ότι τερματίσαμε πέρυσι τρίτοι και ότι μπορεί να παίξουμε κάποιου άλλου «είδους» μπάσκετ φέτος, αυτό δε λέει κάτι".

"Φέτος η προσπάθειά μας θα είναι πιο δύσκολη"

Για τον στόχο της νέας σεζόν: "Ο στόχος είναι ο ίδιος. Ισως απλά έχουμε έναν άλλο τρόπο για να επιτευχθεί. Δεν ξέρω αν απειλούνται τα κεκτημένα μας (σ.σ. εννοεί με δεδομένο πως έχουν δυναμώσει ΑΕΚ και Αρης), μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η προσπάθειά μας θα είναι πιο δύσκολη. Θέλουμε να κρατήσουμε ό,τι έχουμε κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια. Οι προκλήσεις είναι για να τις αντιμετωπίζουμε και να τις φέρνουμε εις πέρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε!".

Για το αν ενοχλεί το ότι η τρίτη θέση δεν έκανε ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ να... ξεχωρίσει, από την στιγμή που η εξασφάλιση της συμμετοχής στο Eurocup κατακτήθηκε και από την ΑΕΚ και τον Αρη μέσω wild card: "Είναι μια γενικότερη συζήτηση. Με ενοχλούν διάφορα πράγματα στο πως είναι δομημένο το μπάσκετ και στο τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ότι η Ελλάδα βγάζει μόνο δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα και δε δίνει τη δυνατότητα στους υπολοίπους να φτάσουν σε αυτό το στόχο είναι μια δυσκολία, μια συνθήκη που δεν αρέσει σε κανέναν. Εντάξει, υπάρχουν πολλά κριτήρια για αυτό, κυρίως τα οικονομικά. Εμείς ως επαγγελματίες αθλητές, από εκεί και πέρα, όταν θέτουμε έναν στόχο και τον πετυχαίνουμε, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι. Το να κατακτήσεις την τρίτη θέση, το να θέτεις δηλαδή ένα στόχο και να μπορείς να φτάσεις εκεί, είναι σημαντικό. Αν και δε δίνει αυτό κάτι χειροπιαστό και ουσιαστικό, εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλά θέτουμε τους στόχους".

"Κοιτάμε τον τελικό στο Κύπελλο..."

Για τις επιδιώξεις της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο: "Κατ' αρχάς, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ θέτει τους γενικότερους στόχους της ομάδας. Θα είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα αν καταφέρει, έτσι όπως ξεκινάμε, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ζέση, να πραγματοποιήσουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας, έτσι και να τελειώσουμε. Να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα το απολαμβάνουμε εμείς πρώτα απ’ όλα, που θα το απολαμβάνει ο κόσμος και που θα έχουμε αποτέλεσμα. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν ξέρω. Ελπίζω να σημαίνει αρκετά. Αν λειτουργήσουμε έτσι, νομίζω θα έχουμε και αποτέλεσμα. Υπάρχει και το Κύπελλο, ένας θεσμός που με δύο παιχνίδια μπορείς ίσως να βρεθείς σε έναν τελικό. Την ευκαιρία που είχαμε πέρυσι και τη χάσαμε για ένα σουτ, την έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Θέλουμε, κατά κάποιον τρόπο, το… αίμα πίσω φέτος".

"Δεν υπάρχει υποτροπή στον τραυματισμό μου"

Για το αν μπορεί να προσδιορίσει με βεβαιότητα πότε χρονικά θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟ: ίμαι στο δρόμο να επιστρέψω και θέλω να επιστρέψω τουλάχιστον όσο υγιής ήμουνα, όταν χτύπησα. Τίποτα λιγότερο! Αυτό που κάνω είναι να βρίσκομαι σε ένα στάδιο αποθεραπείας, λίγο πιο λειτουργικό για μένα, να κάνω διάφορα πράγματα. Το πώς ερμηνεύεται αυτό δεν μπορώ να το πω χρονικά. Πηγαίνω σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού, με του φυσικοθεραπευτή".

Για τον καθαρισμό που έκανε στο εγχειρισμένο γόνατό του (σ.σ. είχε υποστεί ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν): "Το πρώτο χειρουργείο που έκανα με τη ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα, ήταν από μόνο του και αποδείχτηκε στη συνέχεια, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός που είχε επιπτώσεις γενικότερα στην άρθρωση και στο πόδι μου. Χωρίς να θέλω να μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες, θα πω ότι το δεύτερο χειρουργείο έπρεπε να γίνει για να λειτουργήσει καλύτερα η άρθρωση. Γι’ αυτό έγινε, με αυτόν το στόχο και ήδη νιώθω καλύτερα. Δεν είχε να κάνει με υποτροπή, δεν πήγε πίσω η κατάστασή μου, ήτανε κάτι που έπρεπε να γίνει για να μην έχω αργότερα κάποιο πρόβλημα".

"Στόχος δικός μου και του Βασιλειάδη είναι να προσφέρουμε στον ΠΑΟΚ"

Για την αρχηγία στην ομάδα μετά την απόκτηση του Βασιλειάδη: "Δεν υπάρχει φυσικά κανένα μάλωμα, τίποτα! Ο ρόλος του καθένα, σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι ίσως κάποιες φορές συγκεκριμένος και δεν έχει να κάνει ούτε με θεσμικά όργανα, ούτε με θέσεις ούτε με τίποτα! Το να έχεις ένα τίτλο, να είσαι αρχηγός και να μην ξέρεις πώς να τον «αξιοποιήσεις», δε λέει και κάτι. Ο καθένας προσφέρει από εκεί που είναι με το ρόλο, τη θέση του. Είτε είσαι αρχηγός, είτε δεν είσαι μπορείς να είσαι αποδοτικός και χρήσιμος για την ομάδα σου. Ο Κώστας είναι ένα παιδί που έχει παίξει εδώ χρόνια, δεν υπάρχει μεταξύ μας κανένα θέμα, είμαστε και οι δύο για να προσφέρουμε στον ΠΑΟΚ και αυτό θα κάνουμε. Μακάρι να είχαμε δώδεκα αρχηγούς στην ομάδα...".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Συμβουλές μιας πορνοστάρ για το σεξ πριν και μετά τη σχέση

Η Janice Griffith τα έχει ζήσει όλα μπροστά και πίσω από τις κάμερες και δεν έχει πρόβλημα να τα μοιραστεί μαζί μας.

Οι 15 πιο άβολες στιγμές της μνημονιακής τηλεόρασης

Η ελληνική τηλεόραση κάποια στιγμή θα πεθάνει. Η ετεροντροπή που μας έχει προκαλέσει, ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24