ΠΑΟΚ

Βασιλειάδης: "Κοιτάξτε μας στα μάτια!"

Βασιλειάδης: "Κοιτάξτε μας στα μάτια!"

Ο Κώστας Βασιλειάδης μιλάει στο Sport24.gr για το break στο ΟΑΚΑ, τονίζει ότι περιμένει ένα πραγματικά γεμάτο Παλατάκι στο Game 2 και προτρέπει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να κοιτάξει κατάματα τους παίκτες του "Δικεφάλου"!

Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ο τύπος που μπορεί να παίξει… ρόλους οι οποίοι έχουν υψηλό ποσοστό ρίσκου. Όπως, για παράδειγμα, χθες (16/4) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ "έσπασε" την έδρα της ΑΕΚ και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs στην PAOK Sports Arena (23/4, 20:00).

Στις 16/1 η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου γύρισε από το -24 (15-39) για να φτάσει στη νίκη επί της "Ένωσης" με 79-75 στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Χθες ανέτρεψε το εις βάρος της -17 (35-18, 14'06"), παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη! Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, λοιπόν, τελείωσε το ματς με 17 πόντους (5/6 βολ., 4/6 τρίπ.) ενώ πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στα -32.5", δίνοντας το σύνθημα της νίκης στο ΟΑΚΑ.

Που οφείλεται, όμως, η αλλαγή εικόνας από το "βοήθα Παναγιά" του -17 στο "δόξα τω Θεώ" του break; "Η ομάδα μας δεν είναι αυτή που παρουσιάσαμε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ, όταν παίζαμε συνεχώς ένας εναντίον ενός, δεν κάναμε καλά σκριν και δεν έβγαιναν τα συστήματα. Γενικώς, τα κάναμε όλα χάλια σε αυτό το διάστημα και ήμασταν πίσω στο σκορ! Μετά είπαμε πως επιτέλους πρέπει να παίξουμε άμυνα και να κάνουμε σωστά πράγματα στην επίθεση. Να μη βιαζόμαστε! Πήραμε τα ριμπάουντ και βγάλαμε καλές άμυνες στο τέλος, κάτι που δεν κάναμε στα μεγάλα παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Τέλος καλό, όλα καλά…", τόνισε στο Sport24.gr o αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Βασιλειάδης: "Κοιτάξτε μας στα μάτια!"

Τι… παθαίνει η ΑΕΚ στις τελευταίες αναμετρήσεις με τον "Δικέφαλο του Βορρά", χάνοντας μεγάλες διαφορές στο Παλατάκι και το ΟΑΚΑ; "Τι να πω… Εμένα μου αρέσει, γενικά, η ΑΕΚ σαν ομάδα αλλά δεν έχει βρει ακόμα τη χημεία της. Είναι λογικό έπειτα από τόσες αλλαγές μέσα στη χρονιά. Λείπει η ομοιογένεια από το παιχνίδι της. Εμείς, πάλι, παίζουμε συνεχώς με ό,τι έχουμε (γέλια)!

Πλέον δεν μπορούμε να λέμε, για παράδειγμα, ότι έλειπε ο Σοφοκλής αφού έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές τις καταστάσεις μέσα στη σεζόν. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε μαζί μας τον Κιθ (σ.σ. Κλάντον), ένα παιδί που δεν μιλάει πολύ αλλά κάνει εκπληκτική δουλειά. Τον χρειαζόμασταν πάρα πολύ σε αυτή τη φάση της χρονιάς".

Η ημιτελική σειρά μεταφέρεται στο Παλατάκι, το οποίο γέμισε πριν από λίγες ημέρες στους ημιτελικούς του βόλεϊ με τον Ολυμπιακό. Τι είχε να πει επί του θέματος ο Βασιλειάδης; "Μετά από αυτή τη νίκη, περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Ένα πραγματικά γεμάτο γήπεδο! Πραγματικά, το λέω μέσα από την καρδιά μου και το εννοώ ότι αυτή την ομάδα ο κόσμος πρέπει να την στηρίζει ακόμα και όταν χάνει!

Κάνει τεράστια προσπάθεια όμως ο κόσμος δεν είναι εκεί. Πολλές φορές βλέπει το αρνητικό και όχι το θετικό. Αυτό που έχω να πω είναι κοιτάξτε αυτά τα παιδιά στα μάτια και δείτε τι κάνουν από το πρωί ως το βράδυ για αυτή την ομάδα! Ήλθαν στον ΠΑΟΚ για να παίξουν και να χαρούν το μπάσκετ σε μια μεγάλη ομάδα. Το θέμα είναι, λοιπόν, να δείξουμε όλοι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος οργανισμός. Και ο κόσμος, και εμείς".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ