ΠΑΟΚ

Το Kansas, το Final Four του NCAA και ο ΠΑΟΚ

Το Kansas, το Final Four του NCAA και ο ΠΑΟΚ
AP PHOTO/ORLIN WAGNER

Ο Νταρνέλ Τζάκσον του ΠΑΟΚ το 2008 κατέκτησε τον τρίτο και τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο του Κansas και με αφορμή την πρόκριση των Jayhawks παραχώρησε μία ξεχωριστή συνέντευξη.

Το Kansas προκρίθηκε στο Final Four του NCAA , γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από τον Νταρνέλ Τζάκσον, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ για την επιτυχία της κολεγιακής του αγάπης.

"Δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώθω βλέποντας αγώνες του Kansas. Φυσικά βλέπω όλους τους αγώνες, δεν γίνεται να μην τους δω. Έχω κερδίσει ένα πρωτάθλημα με το Kansas και αυτή η ανάμνηση δεν πρόκειται να ξεθωριάσει ποτέ. Στα πρόσωπα των παιδιών που είναι τώρα στην ομάδα βλέπω εμάς, θέλω να συνεχίσουν την παράδοσή του προγράμματος του Kansas η οποία ξεπερνάει τα 100 χρόνια. Ήταν υπέροχο που είδα την ομάδα να περνάει στο φάιναλ φορ και είμαι μαζί της για να… τελειώσει τη δουλειά", δήλωσε ο 33χρονος Αμερικανός σέντερ στην επίσημη ιστοσσελίδα του ΠΑΟΚ.

Ο Νταρνέλ Τζάκσον θυμάται κάθε λεπτομέρεια από την πορεία του Kansas προς τον τίτλο. Η ομάδα του μάλιστα άφησε εκτός τις ομάδες δύο μετέπειτα MVP του NBA: του Steph Curry kαι του Derrick Rose... "Για να περάσουμε στο Final Four χρειάστηκε να αποκλείσουμε το Davidson στο οποίο έπαιζε ο Steph Curry, ο οποίος έπαιξε εκπληκτικά σε εκείνο του τουρνουά! Στον ημιτελικό είχαμε αποκλείσει το North Carolina, στο οποίο έπαιζαν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Tyler Hansbrough και ο Danny Green. Θυμάμαι ότι είχαμε μεγάλη δίψα για το τρόπαιο γιατί το Kansas δεν το είχε κατακτήσει από το 1988! Παίξαμε φοβερά και είχαμε διαφορά 20 πόντων στο πρώτο ημίχρονο! Είχε έρθει η στιγμή μας, το νιώθαμε. Στον τελικό είχαμε απέναντι μας το Memphis, στο οποίο έπαιζαν οι Derick Rose, Joey Dorsey και Robert Dozier. Ήταν ένα φοβερό ματς… Θα είχαμε χάσει αν δεν είχε ευστοχήσει ο Mario Chalmers σε ένα σημαντικό τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση. Με θυμάμαι να περιμένω κάτω από το καλάθι για το ριμπάουντ και να βλέπω την μπάλα να καταλήγει στο καλάθι. Ήταν μαγικό! Μετά κερδίσαμε το παιχνίδι και πήραμε το τρόπαιο. Ήταν φοβερό… Η οικογένειά μου ήταν εκεί, με είδε να κρατάω το τρόπαιο, ήταν απίστευτο..."

Οι δεσμοί που συνδέουν τον Νταρνέλ Τζάκσον με το Kansas παραμένουν ισχυροί: "Κρατάω ακόμα επαφή με όλους τους προπονητές μου από το Kansas και με πολλούς από τους συμπαίκτες μου.Επικοινωνούμε με μηνύματα, emails, μιλάμε στο τηλέφωνο… Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχω αυτή την σχέση με το κολλέγιο μου. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα".

Όσον αφορά το αν είναι αισιόδοξος για το αν το Kansas θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, είπε: "Δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι σίγουρος για αυτά τα παιδιά! Το Kansas θα τα καταφέρει. Εξάλλου το Final Four γίνεται στο San Antonio, όπως και το 2008".

Ο Νταρνέλ Τζάκσον αγαπάει το Kansas, αλλά είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώεις του με τον ΠΑΟΚ: "Είμαστε σε καλή κατάσταση και εφόσον κρατήσουμε τη συγκέντρωση μας στα επόμενα παιχνίδια, πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο», τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην βελτίωση της ομάδας το τελευταίο διάστημα: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι και να χτίσουμε πάνω σε αυτό το σερί που έχουμε. Είναι θετικό το γεγονός ότι τώρα έχουμε περισσότερες ώρες προπόνησης για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες και αν καταφέρουμε να μείνουμε σε καλό ρυθμό, θεωρώ ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν με καλό τρόπο".

AP Photo/Orlin Wagner

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ