ΠΑΟΚ

Το δυναμικό comeback του Σχορτσανίτη

Το δυναμικό comeback του Σχορτσανίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι πόντοι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο ημίχρονο του ματς με τον Απόλλωνα Πατρών που ήταν περισσότεροι από τον μέσο όρο πόντων του στο πρωτάθλημα, η άνοδος στο ranking και το ρεκόρ στο σκοράρισμα στον σαββατιάκο αγώνα.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αν μη τι άλλο είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Πέτυχε συνολικά 18 πόντους στον αγώνα και "έσπρωξε" τον "Δικέφαλο" στο να "χτίσει" μια αρκετά καλή διαφορά στο ματς (στο 56-45 ο Ελληνας σέντερ είχε ήδη 18 πόντους) και στην συνέχεια να την υπερασπιστεί.

Ο "Σόφο" μάλιστα γύρισε αρκετά κεφάτος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "ασπρόμαυρων" μετά το μεγάλο διάστημα που έλειψε λόγω τραυματισμών (το τελευταίο παιχνίδι που είχε παίξει ήταν αυτό με την Βαλένθια στις 3/2, δηλαδή το Σάββατο αγωνίστηκε μετά από 38 μέρες).

Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Απόλλωνα είχε περισσότερους πόντους σε σχέση με τον μέσο όρο πόντων που είχε στο πρωτάθλημα πριν το ματς με τους Πατρινούς. Συγκεκριμένα στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού του Σαββάτου (12/3) είχε 12 πόντους ενώ πριν τον συγκεκριμένο αγώνα, ο μέσος όρος πόντων του στο πρωτάθλημα έφτανε τους 10,1 (πόντους).

Επίσης ολοκλήρωσε το ματς κόντρα στους Πατρινούς με 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, την στιγμή που είχε 11,9 βαθμούς μέσο όρο στο ranking πριν τον σαββατιάτικο αγώνα (υπήρχε δηλαδή μεγάλη άνοδος στους βαθμούς του στο σύστημα αξιολόγησης). Από εκεί και πέρα να σημειωθεί πως ο Σχορτσανίτης απέναντι στον Απόλλωνα έκανε ρεκόρ στο σκοράρισμα αναφορικά με τις φετινές (2015-16) επιδόσεις του στο πρωτάθλημα.

Ο "Σόφο" έχει αγωνιστεί σε 10 ματς στη Basket League και οι 18 πόντοι είναι οι περισσότεροι που πέτυχε σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι (σ.σ. μιλαμε για το πρωτάθλημα). Στον ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την κατάστασή του στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα και πλέον το ζητούμενο είναι στο εξής ο Σχορτσανίτης να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα καθώς είναι φανερό πως όταν είναι καλός, ο "Δικέφαλος" αγωνιστικά "ανεβαίνει" επίπεδο.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ