ΠΑΟΚ

Το "7 στα 7" κόντρα σε ομάδες από την Ουγγαρία

ÐÁÏÊ-ÍÔÅÌÐÑÅÔÓÅÍ / ULEB CUP . THOMSON(L)-MAVROKEFALIDIS(R)
ÐÁÏÊ-ÍÔÅÌÐÑÅÔÓÅÍ / ULEB CUP . THOMSON(L)-MAVROKEFALIDIS(R) MOTION TEAM - ()

Η προϊστορία του ΠΑΟΚ με συλλόγους από την Ουγγαρία, με αφορμή το εκτός έδρας ματς με την Ζολνόκι. Διαβάστε λεπτομέρειες...

Για τέταρτη φορά θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία, στο εκτός έδρας ματς της Τετάρτης (18/11) με αντίπαλο την Ζολνίκι. Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας θυμηθούμε τα ματς των "ασπρόμαυρων" απέναντι σε συλλόγους από την συγκεκριμένη χώρα. Το 1984 ο "Δικέφαλος" για το Κύπελλο Κυπελλούχων είχε αντιμετωπίσει την Σέπελ και κέρδισε με 73-99, σε ένα ματς που ήταν το πρώτο επίσημο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε στο ρόστερ του ξένους παίκτες (έτσι αυτό το παιχνίδι που έγινε στις 2/10/84 έμεινε στην ιστορία).

Την συγκεκριμένη ομάδα οι "ασπρόμαυροι" την αντιμετώπισαν μετά στη Θεσσαλονίκη και κέρδισαν εύκολα με 116-84. Την σεζόν 2004-05 ο ΠΑΟΚ έπαιξε ξανά με ομάδα από την Ουγγαρία... Για το ULEB CUP ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στην Ντεμπρετσένι κερδίζοντας εκτός έδρας με 69-77 (πρώτος σκόρερ ο Βασιλειάδης με 20 πόντους) ενώ μετά νίκησε στη Θεσσαλονίκη με 95-76 (πρώτος σκόρερ ο Βασιλειάδης με 18 πόντους).

Την σεζόν 2013-14 ο "Δικέφαλος" στο Eurocup κέρδισε την Αλμπα Φέχερβαρ στην Ουγγαρία με 88-89 και στη Θεσσαλονίκη επικράτησε με 68-64. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ έχει επτά σερί νίκες απέναντι σε ομάδες από την Ουγγαρία, συμπεριλαμβανομένου και του θετικού αποτελέσματος με την Ζολνόκι στη Θεσσαλονίκη. Στον "Δικέφαλο" να σημειωθεί πως είχε αγωνιστεί παλαιότερα (σεζόν 2007-08) ο Ούγγρος, Ζόλταν Χόρβατ ο οποίος το 2009 σκοτώθηκε σε τροχαίο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ