ΠΑΟΚ

Το 1997 το τελευταίο "break" στα προημιτελικά

Το 1997 το τελευταίο "break" στα προημιτελικά
Σκάιλς Μαματζιόλας

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας και η τελευταία φορά που είχε "σπάσει" έδρα αντιπάλου του στα προημιτελικά ήταν πριν 19 χρόνια απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ΑΕΚ στα πλέι οφ. Πέραν του ότι η "Ενωση" είναι ποιοτική ομάδα, υπάρχει και το μειονέκτημα έδρας για τους "ασπρόμαυρους". Το ότι πάντως στον "Δικέφαλο" υπάρχει πίστη για την πρόκριση είναι κάτι δεδομένο και είχαμε αναφέρει εδώ και μέρες (πριν γίνει η 26η αγωνιστική) πως είτε αντίπαλος ήταν ο Άρης, είτε η ΑΕΚ στα προημιτελικά, στους "ασπρόμαυρους" θεωρούσαν πως είναι εφικτό το "break".

Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε στην προημιτελική φάση έχοντας μειονέκτημα έδρας; Πρέπει να πάμε πολύ πίσω και συγκεκριμένα στην σεζόν 1996-97. Ο "Δικέφαλος" τότε έπαιξε με τον Παναθηναϊκό (στα προημιτελικά) αφού στην κανονική περίοδο είχε τερματίσει έκτος και οι "πράσινοι" τρίτοι.

Εκείνη την χρονιά (1996-97) είχε αποκτηθεί ο Σκοτ Σκάιλς, μια μεταγραφή που είχε προκαλέσει μεγάλο "θόρυβο" (γνωστός παίκτης στο ΝΒΑ, στο οποίο μάλιστα είχε το ρεκόρ των ασίστ καθώς είχε δώσει 30 στον αγώνα Ορλάντο Μάτζικ-Ντένβερ Νάγκετς στις 30/12/90) αλλά στην πορεία αυτός από παίκτης έγινε προπονητής των "ασπρόμαυρων"!

Στο πρώτο ματς κόντρα στους "πράσινους" ο ΠΑΟΚ έχασε με 88-64, όμως στην συνέχεια νίκησε στη Θεσσαλονίκη με 90-85, με τον Αχιλλέα Μαματζιόλα να πετυχαίνει 29 πόντους δίχως να χάσει ούτε ένα σουτ. Στο ΟΑΚΑ, στο τρίτο ματς της σειράς, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε καθώς κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 66-77 και έτσι "άρπαξε" το εισιτήριο (με 2-1 νίκες) για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ