ΠΑΟΚ

Τέπιτς: "Να κινούμαστε σε υψηλό επίπεδο..."

Τέπιτς: "Να κινούμαστε σε υψηλό επίπεδο..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μιλένκο Τέπιτς μίλησε για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο τουρνουά της Σμύρνης, αναφέρθηκε στο ματς Κυπέλλου με το Ρέθυμνο ενώ σχολίασε και την απόκτηση του Ντάρκο Μπάλαμπαν.

Στον ΠΑΟΚ απέκτησαν το Μιλένκο Τέπιτς για να βοηθήσει κυρίως ως πλέι μέικερ, πάντως στον "Δικέφαλο" έχουν διαπιστώσει αδυναμίες μέχρι στιγμής στην συγκεκριμένη θέση και υπάρχει στο μυαλό το ενδεχόμενο απόκτησης ενός "κοντού". Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Για την "βαριά" ήττα με 87-54 από την Τράμπζονσπορ στο τουρνουά που έγινε στην Σμύρνη:
" Ηταν, αλήθεια, κακή. Δεν πρέπει να παίζουμε έτσι, στη διάρκεια της χρονιάς σίγουρα θα έχουμε και τέτοιες άσχημες μέρες, θα προσπαθήσουμε να τις μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, δε νομίζω, όμως, πως χρειάζεται να κάνουμε μεγάλο θέμα το ότι χάσαμε στο πρώτο ματς στο τουρνουά της Σμύρνης, γιατί αποδείξαμε τις δύο επόμενες μέρες της διοργάνωσης ότι μπορούμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο.

Αυτός είναι ο στόχος μας φέτος: Να κινούμαστε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να κερδίζουμε ομάδες που βρίσκονται σε αυτό. Αντιδράσαμε αρκετά καλά απέναντι στην Ανκαρα και την Καρσίγιακα, έχουμε πιστεύω να κρατήσουμε πολλά θετικά στοιχεία της ομάδας, αλλά και πολλά πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, με βάσει την παρουσία μας στο τουρνουά στη Σμύρνη. Δεν πρέπει, επίσης, να αφήνουμε να περάσει ότι έχουμε στο δυναμικό μας έναν καινούργιο παίκτη (σ.σ. Ντάρκο Μπάλαμπαν), μας έλειψε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να έχουμε αυτοπεποίθηση και με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να κάνουμε μια καλή σεζόν".

Για το ματς Κυπέλλου με το Ρέθυμνο που θα γίνει στις 7/10 στο "Παλατάκι":
" Ελπίζω ότι θα φτάσουμε κοντά στο επίπεδο που θέλουμε την Τετάρτη και θα κερδίσουμε το Ρέθυμνο. Δε θα είναι εύκολο. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, μπορούμε να παίξουμε καλά και να προκριθούμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. θέλουμε να αρχίσουμε τη χρονιά με μια σημαντική νίκη και στην πορεία να δούμε πως θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα".

Για το δύσκολο πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν (παίζει την 1η αγωνιστική με ΑΕΚ, την 3η με Αρη και την 4η με Ολυμπιακό):
"Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της σεζόν. Μετά το Κύπελλο υπάρχουν οι αγώνες για το πρωτάθλημα με ΑΕΚ, Αρη, Ολυμπιακό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς. Είναι δύσκολο να υπάρχει προσδοκία να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο, κάποια στιγμή θα χάσουμε κιόλας. Πρέπει να προσεγγίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Στο ενδιάμεσο από τα δύσκολα πρώτα ματς στην Ελλάδα, έχουμε και τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πολλές μετακινήσεις. Η σεζόν είναι μεγάλη, πρέπει να έχουμε υπομονή, να δουλεύουμε στο παιχνίδι μας, να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι αυτή η πρακτική μας θα αποδώσει".

"Καλός παίκτης ο Μπάλαμπαν"

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Ντάρκο Μπάλαμπαν:
" Τον ξέρω, όχι τόσο καλά, όσο άλλους Σέρβους παίκτες, δεν παίξαμε μαζί τόσο πολύ, δεν ήμασταν στα ίδια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Ξέρω ότι είναι καλός παίκτης, όσο περισσότερο βρίσκεται με την ομάδα, τόσο θα δείχνει τις ικανότητές του. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έκανε καλή κίνηση με την απόκτησή του και θα το αποδείξει ο ίδιος προσεχώς. Θα τον βοηθήσουμε όλοι να προσαρμοστεί στην ομάδα, ειδικά εμείς οι συμπατριώτες του. Είναι σημαντικό να μπορείς να μιλάς σε καινούργιο περιβάλλον στη μητρική γλώσσα σου".

Για την απόδοσή του ως τώρα:
" Προσπαθώ να προσαρμόσω τις ικανότητες και τα πλεονεκτήματά μου στα δεδομένα της ομάδας. Δεν είναι θέμα που θέλω εγώ να παίζω, αλλά κάθε στιγμή τι χρειάζεται από μένα η ομάδα. Ο στόχος είναι αυτός, αν πρέπει να παίξω στο "1" ή στο "2" ή στο "3", θα το κάνω. Μπορώ να αγωνιστώ και στις τρεις θέσεις, εφόσον αυτό χρειάζεται να κάνω για να βοηθώ τον ΠΑΟΚ να κερδίζει παιχνίδια. Εχω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, πάνω στα οποία δουλεύω".

Για το κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ:
" Η ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ φιλική, από την πρώτη στιγμή που ήρθα νιώθω ότι είμαι σπίτι μου. Η προσέγγιση από τους ανθρώπους της ομάδας, τους προπονητές, τα παιδιά στα γραφεία, στα αποδυτήρια, όλα είναι εξαιρετικά! Τα πάντα σε κάνουν να προσαρμόζεσαι πολύ γρήγορα στα δεδομένα του συλλόγου".

Εκτός oι Δέδας και Μαργαρίτης

Δύο απουσίες είχε ο Σούλης Μαρκόπουλος την Δευτέρα (5/10). Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, όπως αναμενόταν, δεν προπονήθηκε καθώς ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα. Ετσι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και στον ΠΑΟΚ αναφέρουν πως παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς με το Ρέθυμνο. Εκτός προπόνησης έμεινε ωστόσο και ο Γιώργος Δέδας λόγω υψηλού πυρετού και αυτό ήταν ένα... νέο πρόβλημα για τον κόουτς του "Δικεφάλου". Η προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΓΟΡ που θα γίνει την Τετάρτη στο "Παλατάκι", συνεχίζεται με μία προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 13:00.

Ο Σαββίδης, η υποδοχή και η ΚΑΕ

Στην 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας η οποία έγινε στο "Παλατάκι" έδωσε το παρών την Κυριακή ο Ιβάν Σαββίδης. Ανθρωποι της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τον υποδέχτηκαν στο γήπεδο, ωστόσο από τον "Δικέφαλο" λέγεται πως δεν προέκυψε κάτι το... χειροπιαστό αναφορικά με την σχέση ανάμεσα στο τμήμα μπάσκετ των "ασπρόμαυρων" και τον Σαββίδη.

Στις τάξεις της ομάδας πάντως δεν κρύβουν πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι γνώστης της... πιο δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στην ΚΑΕ φέτος (2015-16) σε σχέση με πέρυσι (2014-15) καθώς λείπουν έσοδα που υπήρχαν την περασμένη σεζόν. Και γι' αυτό υπάρχει μια... ελπίδα ο Σαββίδης να βοηθήσει με ένα έξτρα ποσό την ΚΑΕ.

Ωστόσο στον "Δικέφαλο" ξεκαθαρίζουν πως είναι ήδη ευχαριστημένοι με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ αφού έχει σταθεί δίπλα στην ομάδα στο θέμα του Δημοσίου. Σχετικά με μια πληροφορία που προέκυψε περί πιθανής εκμετάλλευσης του γηπέδου του μπάσκετ από τον Σαββίδη, στον "Δικέφαλο" λένε πως ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να "τρέξει" από τον Α.Σ. στον οποίο ουσιαστικά ανήκει το "Παλατάκι". Από τον Ερασιτέχνη δηλώνουν άγνοια γι' αυτό το θέμα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ