ΠΑΟΚ

Τέπιτς, να η ευκαιρία σου...

Τέπιτς, να η ευκαιρία σου...
Τέπιτς

Τα τελευταία χρόνια πολλοί παίκτες "προόδευσαν" μέσω του ΠΑΟΚ, αυτή την ευκαιρία έχει και ο Μιλένκο Τέπιτς του οποίου η καριέρα δεν διαθέτει πλέον την ίδια... λάμψη με το παρελθόν.

Διάφοροι παίκτες τα τελευταία χρόνια αφότου αγωνιστούν στον ΠΑΟΚ, στην συνέχεια βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν μεγάλα συμβόλαια σε άλλες ομάδες και γενικώς... αναδεικνύονται μέσω του "Δικεφάλου" (ουσιαστικά δηλαδή η καριέρα τους έχει μια πρόοδο μετέπειτα και μια καλύτερη πορεία μετά το "κεφάλαιο" ΠΑΟΚ, είτε όσον αφορά τις ομάδες και τα πρωταθλήματα που αγωνίζονται στο εξής οι καλαθοσφαιριστές, είτε σχετικά με το οικονομικό που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο για τους αθλητές).

Οι Μπρέμερ, Κάρτερ, Βον, Οντουμ και Λάνγκφορντ που έπαιξαν στον "Δικέφαλο" την σεζόν 2014-15, την νέα αγωνιστική χρονιά θα πάρουν πολύ υψηλότερα συμβόλαια στους συλλόγους που θα αγωνιστούν (Κόνιασπορ, ΑΕΚ, Νίμπουργκ, Μπέιροϊτ και Παρί κατά σειρά) σε σχέση με τα συμβόλαια που είχαν στους "ασπρόμαυρους". Πάμε και στους καλαθοσφαιριστές που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2013-14...

Το κασέ των Κούπερ (ανήκει στην Κράσνι Οκτιάμπρ και πέρυσι έπαιξε στην Ενισέι), Μπόγρη (ανήκει στην Μπιλμπάο και πέρυσι έπαιξε στην Ανδόρα) και Τσαιρέλη (ανήκει στον Ολυμπιακό και πέρυσι πέρασε από την Kανάριας) είναι πλέον πάρα πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με την εποχή που έπαιζαν στον "Δικέφαλο" ενώ ο Μαρκ Πέιν που μετά την Μάλαγα έπαιξε στον Πανιώνιο (η προηγούμενη του ομάδα πριν συμφωνήσει με τους "ασπρόμαυρους") δίχως να φανερώσει κάτι το ιδιαίτερο στους "κυανέρυθρους", μέσω του ΠΑΟΚ είχε την δυνατότητα να δείξει το ταλέντο του και πλέον θα αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιμόζ (πέρυσι έπαιξε στην Σαλόν με ένα πολύ καλό συμβόλαιο και έκανε εξαιρετική σεζόν).

Ο Μιλένκο Τέπιτς, λοιπόν, πέραν της αποστολής που έχει φέτος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, έχει την ευκαιρία αγωνιζόμενος στον "Δικέφαλο" να βάλει "φρένο" στην πτωτική πορεία που έχει η καριέρα του και αυτή να πάρει την... πάνω βόλτα. Γιατί αναμφίβολα η καριέρα του Σέρβου δεν έχει πλέον την ίδια... λάμψη που είχε παλαιότερα.

Από τον Παναθηναικό στην Παρτιζάν...

Ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής την σεζόν 2009-10 και 2010-11 αγωνίστηκε στον Παναθηναικό. Δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως ικανοποίησε στους "πράσινους" (δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν) και στην συνέχεια μετακόμισε στην Σεβίλλη. "Είμαστε κοντά στο να τελειώσει η ιστορία μου στον Παναθηναϊκό. Το πιο έντονο ενδιαφέρον, μου το έδειξε η Σεβίλλη και αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε", έλεγε ο Σέρβος πριν "πάει" στην Ισπανία. Τι έκανε εκεί; Λίγα πράγματα... Την σεζόν 2011-12 είχε μέσο όρο 5 πόντους στο ισπανικό πρωτάθλημα ενώ την σεζόν 2012-13 είχε 3,9 πόντους ανά αγώνα.

"Ο Τέπιτς στην Λιέτουβος μπορεί να« διορθώσει» την άσχημη σεζόν που έκανε στην Σεβίλλη", είχε γράψει η ιστοσελίδα sportando.comγια τον Σέρβο όταν εκείνος έφυγε από την Ισπανία. Ο τελευταίος... δεν στέριωσε στην λιθουανική ομάδα και μετέπειτα κατέληξε να παίζει στην Παρτιζάν (η τελευταία του ομάδα πριν τον ΠΑΟΚ). Με λίγα λόγια μετά από το διάστημα που ανήκε στον Παναθηναικό ο οποίος ήταν η μεγαλύτερη ομάδα που αγωνίστηκε, ο Τέπιτς έπαιξε κατά σειρά στην Ισπανία, στην Λιθουανία και στην Σερβία. Δεν έκανε δηλαδή... άλματα η καριέρα του (το αντίθετο μάλιστα).

Στο χέρι του να "φανεί" (πολύ) ξανά μέσω του ΠΑΟΚ...

Μέσω του ΠΑΟΚ, πάντως, μπορεί να... αναδειχτεί ξανά (να έχει δηλαδή μια καλύτερη πορεία στο εξής η καριέρα του) και στην συνέχεια να πάρει ένα πολύ υψηλότερο συμβόλαιο, κάτι που έχει γίνει με πολλούς καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον "Δικέφαλο" τα τελευταία χρόνια (όχι απαραίτητα την τελευταία διετία).

Και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δίνει την δυνατότητα σε παίκτες να "φανούν" πολύ, είναι κάτι στο οποίο ποντάρουν στους "ασπρόμαυρους" σχετικά με την βοήθεια που περιμένουν φέτος από τον Τέπιτς.

Ο "Δικέφαλος" δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να δώσει πολλά λεφτά στους καλαθοσφαιριστές, όμως αν μη τι άλλο προσφέρει... οφέλη αναφορικά με την συνέχεια της καριέρας τους εφόσον κάνουν μια καλή σεζόν στους "ασπρόμαυρους".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ