ΠΑΟΚ

Τέπιτς: "Να έχουμε καλύτερη συνοχή..."

Τέπιτς: "Να έχουμε καλύτερη συνοχή..."
INTIME SPORTS

Ο Μιλένκο Τέπιτς σχολίασε την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ζολνόκι και στάθηκε στο θέμα της "χημείας" που πρέπει να αποκτήσει ο "Δικέφαλος" για να βελτιωθεί

O ΠΑΟΚ έστω και δύσκολα κέρδισε (72-69) την Ζολνόκι την Τετάρτη (14/10) και έκανε... καλή αρχή στο Eurocup. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για άλλα θέματα μίλησε ο Μιλένκο Τέπιτς ο οποίος ήταν ο δεύτερος σκόρερ των "ασπρόμαυρων" απέναντι στους Ούγγρους πίσω από τον Ούρος Ντούβνιακ. Συγκεκριμένα είπε:

Για το ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 24-6 αλλά μετά έχασε την διαφορά: " Είναι δύσκολο να παίζεις το ίδιο για 40 λεπτά. Η Ζολνόκι έπαιζε καλύτερα όταν εφησυχαστήκαμε. Είναι καλή ομάδα αλλά εμείς μετά γυρίσαμε το ματς. Πήραμε μια σημαντική νίκη και κοιτάμε το επόμενο ματς για το οποίο ανυπομονούμε".

Για το τι ήταν αυτό που τον ικανοποίησε περισσότερο στην νίκη του ΠΑΟΚ την Τετάρτη: " Είμαστε μια νέα ομάδα... Ο Χάτσερ ήρθε πριν λίγες μέρες. Πρέπει να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη συνοχή ωστόσο δείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε σε ένα αρκετά πρώιμο στάδιο. Είναι σημαντικό η ομάδα να δείχνει την θέληση ώστε να κερδίζει κάτω από τέτοιες καταστάσεις και συνθήκες".

Για αν η καλύτερη απόδοση του ΠΑΟΚ "έρθει" μέσω της καλύτερης ομοιογένειας: " Κοιτώντας την Ευρώπη, θα δούμε πως οι καλύτερες ομάδες είναι αυτές που είναι πολύ καιρό μαζί και έχουν αυτή την συνοχή που θα αποκτήσουν με την πάροδο του χρόνου. Το θέμα δεν είναι μόνο το μπασκετικό ταλέντο, είναι και η χημεία και είναι το να μαθαίνει ο ένας το άλλον και το παιχνίδι του. Αυτό θα αναπτυχθεί κατά την διάρκεια του χρόνου και αυτό οδηγεί σε καλύτερη πορεία".

Για τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στο ματς με την Ζολνόκι: " Κοιτώντας το στατιστικό βλέπω πως η διαφορά είναι 20 ριμπάουντ (σ.σ. λιγότερα για τον ΠΑΟΚ). Δεν το είχα προσέξει στην διάρκεια του αγώνα αλλά κατάλαβα πως αυτός είναι ο λόγος που το ματς έμεινε τόσο κοντά στο σκορ και η Ζολνόκι μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε αλλά είναι και ανάλογα τον αγώνα το τι θα γίνει. Μπορεί για να παράδειγμα να δημιουργείται κάποια φορά ένα miss-match, υπάρχουν διάφοροι παράμετροι γενικά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δουλέψουμε για να κλείσουμε τα κενά".

Για το αν νιώθει πιο απελευθερωμένος με την απόκτηση του Γουίλιαμ Χάτσερ: " Σε αυτό το ματς έβαλα εγώ τους περισσότερους πόντους μαζί με τον Ντούβνιακ. Σε άλλο ματς μπορούν να σκοράρουν περισσότερο άλλοι παίκτες, όπως ο Βασιλειάδης και ο Μάρκοβιτς. Είναι καλό που ήρθε ο Χάτσερ που μπορεί να βοηθήσει και ως πλέι μέικερ, είναι καλός παίκτης. Σίγουρα η ομάδα θα ταιριάξει μαζί με το παιχνίδι του και αυτός με το παιχνίδι της ομάδας και έτσι θα μπορέσει να βοηθηθεί στην πορεία".

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ (σ.σ. η Μπεσίκτας και η Ζενίτ νίκησαν εκτός έδρας τις Λιέτουβος Ρίτας και Αβτοντορ αντίστοιχα) και για την υπόθεση πρόκριση: " Είναι σημαντικό να κρατήσεις την έδρα σου. Δεν έπαιξα στη Ρωσία αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο όσο το να παίζεις μέσα στην Παρτιζάν. Εχω παίξει μέσα στην Λιέτουβος, όπου ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα. Και η Μπεσίκτας έχει δύσκολη έδρα. Για να προκριθούμε, θέλουμε τρεις με τέσσερις νίκες στην έδρα μας και να μπορέσουμε να κερδίσουμε και μερικούς αγώνες εκτός".

Για το ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος συμπλήρωσε 300 επίσημα ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ: " Είναι σαν κομμάτι της ιστορίας. Είναι δύσκολο στο σημερινό μπάσκετ να φτάσεις τα 300 ματς με την ίδια ομάδα γιατί η πίεση είναι περισσότερη και με το παραμικρό λάθος ή όταν αρχίζει η ομάδα να χάνει, απολύεσαι. Το να είσαι 300 παιχνίδια με την ίδια ομάδα δείχνει τον σεβασμό που σου έχουν και τις ικανότητές σου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ