ΠΑΟΚ

Τα πλέι οφ, η ΑΕΚ και το "σπάσιμο" της παράδοσης

Τα πλέι οφ, η ΑΕΚ και το "σπάσιμο" της παράδοσης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις δύο προηγούμενες φορές που ο ΠΑΟΚ "συνάντησε" την ΑΕΚ στα πλέι οφ είχε τέσσερις σερί ήττες και το Σάββατο (16/4) έβαλε τέλος σε αυτή την μίνι αρνητική παράδοση.

Μέσα στο 2016 ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει δύο φορές την ΑΕΚ, μία φορά στο "Παλατάκι" (79-75) και μία στο ΟΑΚΑ (78-83). Πάντως το "διπλό" απέναντι στην "Ενωση" στα πλέι οφ μόνο συνηθισμένο δεν είναι για τους "ασπρόμαυρους". Γιατί; Ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες δύο φορές που "συνάντησε" την ΑΕΚ στα πλέι οφ μέτρησε τέσσερις σερί ήττες. Την σεζόν 1996-97 οι δύο ομάδες "συγκρούστηκαν" στα ημιτελικά.

Η "Ενωση" κέρδισε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ με 70-54 ενώ μετά στη Θεσσαλονίκη επικράτησε με 68-70. Όσο για την αγωνιστική χρονιά 2002-03; Οι "ασπρόμαυροι" στα προημιτελικά έχασαν από την ΑΕΚ με 78-72 στο εκτός έδρας ματς ενώ εντός έδρας ηττήθηκαν με 76-81.

Η νίκη (78-83), δηλαδή, το Σάββατο αποτέλεσε το πρώτο "χαστούκι" από τον ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ μετά από τέσσερις σερί ήττες (και αυτή την μίνι αρνητική παράδοση του 0/4) των "ασπρόμαυρων" στα πλέι οφ από την "Ενωση". Και σίγουρα ήταν εντυπωσιακό το "διπλό" των "ασπρόμαυρων", αν σκεφτούμε πως βρέθηκαν να χάνουν με 35-18.

Παρ' όλα αυτά το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε μεγάλη ψυχραιμία, είχε σοβαρότητα στο παιχνίδι του και τώρα στο "Παλατάκι" θέλει να "τελειώσει" με το θέμα της πρόκρισης αφού με νίκη θα "σφραγίσει" το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ