ΠΑΟΚ

Συγκίνηση και συμβολική κίνηση του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη

Συγκίνηση και συμβολική κίνηση του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη

Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρέθηκε για 7 ώρες στην Κωνσταντινούπολη κατά την διάρκεια της επιστροφής της από την Ιταλία για τον αγώνα με την Κάπο Ντ' Ορλάντο και εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία για να πάει στο Ζωγράφειο Λύκειο και την ιστορική περιοχή Πέρα.

Μετά τη νίκη επί της Κάπο Ντ' Ορλάντο στην Ιταλία ο ΠΑΟΚ πήρε τον δρόμο της επιτροφής. Μία επιστροφή που περιελάμβανε έναν ενδιάμεσο σταθμό και αναμονή 7 ωρών στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα για να επισκεφτεί την περιοχή της Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, από όπου προέρχονται οι άνθρωποι που το 1922 ήρθαν στην Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν τον σύλλογο!

Η αποστολή του ΠΑΟΚ μάλιστα δεν πήγε μόνο στην Πέρα, παρά επισκέφτηκε και το Ζωγράφειο Λύκειο, έναν από τους χώρους του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

" Την ιστορική περιοχή του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το Ζωγράφειο Λύκειο επισκέφθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της επτάωρης παραμονής στην Πόλη. Το ταξίδι της επιστροφής από την Ιταλία, μετά τον αγώνα με την Capo d’Orlando αποδείχθηκε πολύ κουραστικό και πολύωρο, ωστόσο, όλα τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ έκαναν έναν ευχάριστο διάλειμμα, με την επ΄σικεψη αρχικά στο Ζωγράφειο Λύκειο, έναν από τους πολύ σπουδαίους και ιδιαίτερα ζωντανούς χώρους ελληνισμού της Πόλης και στη συνέχεια τα γραφεία του ΑΣ Πέρα, του ιστορικού σωματείου της Κωνσταντινούπολης, από τα σπλάχνα του οποίου βγήκαν οι άνθρωποι που ερχόμενοι μετά το 1922 στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν τον ΠΑΟΚ.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν στο Ζωγράφειο και με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο διευθυντής του Λυκείου κ.Γιάννης Δερμιτζόγλου, οι καθηγητές και οι 50 μαθητές της σχολής. Οι καλαθοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τυ ΠΑΟΚ μπήκαν για λίγο στο καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών, παρακολουθώντας μερικές από τις δραστηριότητές του, ενώ γευμάτισαν μαζί τους στον ειδικό χώρο της σχολής.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Μαργαρίτης παρέλαβε με αφορμή την επίσκεψη της ομάδας στο Ζωγράφειο Λύκειο, ένα αναμνηστικό πτυχίο και ένα κύπελλο, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά και μία φανέλα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε μικρή περιήγηση στους γραφικούς δρόμους της περιοχής του Πέρα και επίσκεψη στα γραφεία του ιστορικού συλλόγου ΑΣ Πέρα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΑΣ Πέρα κ.Απόστολος Χαριζάνος υποδέχθηκε την αποστολή του ΠΑΟΚ, η οποία ξεναγήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, στο μικρό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον και την περιέργεια όλων, ενώ οι καλαθοσφαιριστές δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ένα από τα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιείται ακόμη και σήμερα ο ΑΣ Πέρα. Ακολούθησε μία σειρά ανταλλαγής αναμνηστικών με αφορμή την παρουσία της αποστολής του ΠΑΟΚ. Ο πατέρας Βασίλειος Ιωαννίδης, με καταγωγή από τα Λιμενάρια της Θάσου, ήταν και αυτός επί της υποδοχής και προσέφερε στο Νίκο Σταυρόπουλο έναν χειροποίητο αναμνηστικό δικέφαλο, τον οποίο όπως τόνισε, κατασκεύασε ο ίδιος το 2001 και με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ!

Η σύντομη, αλλά πολύ σημαντική και γεμάτη έντονα συναισθήματα περιήγηση στην περιοχή του Πέρα, ολοκληρώθηκε με την αναμνηστική φωτογραφία όλης της ομάδας έξω από τα γραφεία του συλλόγου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης".

Συγκίνηση και συμβολική κίνηση του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ