ΠΑΟΚ

Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο Κλάντον

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ / PAOK - PARTIZAN BELGRADE (MOTION TEAM)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ / PAOK - PARTIZAN BELGRADE (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κιθ Κλάντον βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους ριμπάουντερ της Ευρώπης. Καλύτερος όλων ο Όου Ντι Ανοσίκε!

Η Winners League, η TBL και η Liga Endesa ήταν τα τελευταία -χρονικά- πρωταθλήματα στα οποία ολοκληρώθηκε η regular season, με τις κορυφαίες ομάδες να προετοιμάζονται πλέον για τα playoffs. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να κάνουμε τις όποιες συγκρίσεις ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε αυτά της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ, τη VTB League και την Aba Liga.

Κάπως έτσι, προκύπτει το συμπέρασμα πως ο Κιθ Κλάντον του ΠΑΟΚ είναι ένας εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ της Ευρώπης για φέτος. Ο ψηλός του "δικεφάλου" μάζεψε έντεκα (!) φορές διψήφιο αριθμό ριμπάουντ στη regular season, έχοντας ως season high τα 16 "σκουπίδια" στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Ρεθύμνου. Ακολούθως για εφτά σερί αγωνιστικές (από τη 12η έως την 18η) ήταν σταθερά "διψήφιος" στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, φτάνοντας έτσι σε τέσσερα νταμπλ νταμπλ.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς απέδειξε πως είναι ο κορυφαίος της Stoiximan.gr Basket League στον τομέα των ριμπάουντ, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 9.2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Επίδοση που τον έφερε στο Νο4 μεταξύ των κορυφαίων στα εννέα πρωταθλήματα που αναφέραμε παραπάνω.

Ποιος ήταν ο καλύτερος όλων; Ο Όου Ντι Ανοσίκε της Βαρέζε, που είχε 11.1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Τον θυμάστε ενδεχομένως από το σύντομο (και αποτυχημένο) πέρασμά του από την ΑΕΚ. Στην Ιταλία πάντως έχει εξαιρετικό όνομα, είναι ο κυρίαρχος των αιθέρων τα τελευταία χρόνια στη Lega Basket, όπως απέδειξε με Σκαβολίνι (2013-'14), Αβελίνο (2014-'15) και Μπρίντιζι (2016), πριν φορέσει τη φανέλα της Βαρέζε.

Το εντυπωσιακό είναι πως κι ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ στο γειτονικό πρωτάθλημα έχει διψήφιο μέσο όρο, καθώς ο Τζάροντ Τζόουνς της Πέζαρο είχε 10.1 "σκουπίδια" κατά μέσο όρο.

Από εκεί και πέρα, ο Βλάντιμιρ Στίματς της Μπεσίκτας (σ.σ.: το καλοκαίρι "έπαιξε" για τον Άρη) ήταν ο καλύτερος στην Τουρκία με 9.6 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ένας πρώην γνωστός των ελληνικών γηπέδων, ο Φρανκ Έλεγκαρ (πέρασε από το Μαρούσι) της Ενισέι είχε 8.9 ριμπάουντ. Η έκπληξη έγινε στη Winners League, εκεί όπου κανένας από τους προβεβλημένους παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ ή της Χαπόελ Ιερουσαλήμ δεν βρέθηκε στις πρώτες θέσεις, πόσω μάλλον στην κορυφή. Κι αυτό γιατί ο Καράμ Μασούρ της Μπνέι Χερτζέλιγια έκανε θραύση, με 10.3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Παρεμπιπτόντως, στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, τη Liga Endesa, αυτός που αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπάουντερ στη regular season ήταν ο Άντε Τόμιτς, με 7.9 "σκουπίδια" κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους κορυφαίους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο Κλάντον

* Αυτός που ήταν πρώτος σε μέσο όρο στην Aba Liga ήταν ο Άντε Ζίζιτς, με 9.2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Από την στιγμή όμως που αποχώρησε στα μισά της σεζόν, δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με τους υπόλοιπους

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ