ΠΑΟΚ

Στο ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ιβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς θα δώσει το παρών στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το οποίο θα γίνει στις 9/9 στο "Παλατάκι". Και ο Μάικ Τζόουνς θα δει από κοντά το ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ.

Στο φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ θα βρεθεί ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, όπως επισήμως ανακοίνωσε η ασπρόμαυρη ΚΑΕ. Στην συνέντευξη Τύπου που υπήρχε στην Δευτέρα ο Νίκος Σταυρόπουλος είχε ενημερώσει για την παρουσία του "Ντούντα" στο ματς με τους Ρώσους. Η ΚΑΕ αναφέρει:

" Μία ακόμη πολύ σημαντική προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που σημάδεψε με την παρουσία του μερικά από τα πιο παραγωγικά χρόνια του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '90, θα είναι στο PAOK Sports Arena, για το μεγάλο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Παρασκευή 9/9/2016, 20:00).

Ο αξεπέραστος "Ντούντα", ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1991 και έμεινε στον πάγκο για δυόμισι χρόνια και στο διάστημα της παρουσίας του ο "Δικέφαλος" κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1992 και έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο το τρόπαιο. Και στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, άφησε το στίγμα του, με την ομάδα να παίζει καταπληκτικό μπάσκετ, να φτάνει ως το φάιναλ φορ της Αθήνας, αλλά να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της. Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ τελείωσε άδοξα λίγο πριν την πρωτοχρονιά του 1994, αλλά ακόμη και τώρα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, συγκαταλέγεται -και σύμφωνα με τους αριθμούς- στην κορυφαία "τριάδα" των προπονητών του ΠΑΟΚ όλων των εποχών

Μετά και από όλα αυτά, η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι μόλις πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δρράση, υπήρξε προπονητής και του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνεργάστηκε με τον Σούλη Μαρκόπουλο, στην πρώτη θητεία του νυν προπονητή της ομάδας στον πάγκο του "Δικεφάλου", ενώ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να παρουσιαστεί μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μετά από πάρα πολλά χρόνια, μαζί με τους σπουδαίους παίκτες της εποχής του, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Κεν Μπάρλοου, o Κλιφ Λέβινγκστον κ.α".

Στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ και ο Μάικ Τζόουνς

Ο Μάικ Τζόουνς τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί αρκετές φορές στο "Παλατάκι" και θα δώσει το παρών στο φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Αμερικανός φρόντισε να ενημερώσει γι' αυτό μέσω του λογαριασμού του στο facebook. "Θα είμαι κι εγώ εκεί",έγραψε στα ελληνικά (στα αγγλικά τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος για την παρουσία του σε αυτό το ιδιαίτερο φιλικό) ανεβάζοντας μια φωτογραφία που αφορά το ματς που θα γίνει στις 9/9. Θυμίζουμε ότι ο Τζόουνς είχε πετύχει 30 πόντους και "μάζεψε" 14 ριμπάουντ στο ματς με τον Άρη την σεζόν 1988-89, όταν οι "ασπρόμαυροι" νίκησαν με 81-78 και "έσπασαν" το αήττητο 80 αγώνων των "κιτρίνων".

Ιτούδης: "Μια ωραία βραδιά για τον κόσμο του ΠΑΟΚ..."

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στο φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έστειλε τις ευχές του στον "Δικέφαλο" για τα 90 χρόνια ιστορίας του. Το μήνυμά του εν όψει του αγώνα ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ που θα γίνει στις 9/9 έστειλε ο τεχνικός των Ρώσων, Δημήτρης Ιτούδης. Συγκεκριμένα είπε: "Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να πω χρόνια πολλά στον σύλλογο του ΠΑΟΚ για τα 90 χρόνια. Εμείς ως σύλλογος, ως ΤΣΣΚΑ, δεχθήκαμε με χαρά να πάρουμε μέρος σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε κι εμείς με την σειρά μας να βοηθήσουμε να υπάρξει μια ωραία βραδιά για τον κόσμο που θα έρθει να δει το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ. Με όλες τις απουσίες που μπορεί να έχουμε λόγω των τραυματισμών σε αυτή την περίοδο της προετοιμασίας, αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι το πώς η ομάδα μας θα γίνει καλύτερη από μέρα σε μέρα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ