ΠΑΟΚ

Σαλούστρος, το... πολυεργαλείο

Σαλούστρος, το... πολυεργαλείο

Μπορεί να προσφέρει στο σκοράρισμα, στα ριμπάουντ, έχει όμως και την ικανότητα να παίξει καλή άμυνα. Ο Χρήστος Σαλούστρος μέχρι στιγμής αρέσει και δείχνει πως έχει πολλές δυνατότητες...

Όταν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, είχαμε γράψει για την πολύ καλή άποψη που είχαν οι πρώην του συμπαίκτες στον Πανιώνιο για τις αγωνιστικές του δυνατότητες αλλά και για την... σιγουριά τους πως φέτος θα εμφανιστεί ακόμη καλύτερος σε σχέση με την σεζόν 2013-14. Γι' αυτό το τελευταίο, δεν είχαν άδικο... Ο Χρήστος Σαλούστρος έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα την φετινή σεζόν και δείχνει πολύ καλύτερος αλλά και πιο "ώριμος" σε σχέση με τον παίκτη που ξέραμε στον Πανιώνιο.

Απέναντι στην Ζιελόνα Γκόρα ήταν ο κορυφαίος του "Δικεφάλου" με 17 πόντους και 24 ranking. Eδειξε και με το παραπάνω τις μεγάλες δυνατότητές του και γενικώς βοήθησε σε πολλούς τομείς (εκτός από 17 πόντους, είχε ακόμη πέντε ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και μια ασίστ). Ο "Σαλού" μέχρι στιγμής κάνει σαφές πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές... Στα παιχνίδια απέναντι σε ΚΑΟΔ, Ρέθυμνο, Καρσίγιακα και Ζιελόνα Γκόρα έχει μέσο όρο 10,2 πόντους ενώ έχει προσφέρει και στα ριμπάουντ.

Κόντρα στον ΚΑΟΔ είχε τέσσερα ριμπάουντ (ήταν ο δεύτερος ριμπάουντερ του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι), απέναντι στον ΑΓΟΡ είχε τέσσερα ριμπάουντ (τρίτος ριμπάουντερ του "Δικεφάλου" σε αυτό το ματς), κόντρα στην Καρσίγιακα είχε έξι ριμπάουντ (δεύτερος ριμπάουντερ των "ασπρόμαυρων" στον αγώνα) και απέναντι στην Ζιελόνα Γκόρα είχε πέντε ριμπάουντ (τρίτος ριμπάουντερ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι).

Εκτός αυτών (σκοράρισμα και "μάζεμα" ριμπάουντ), είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα (μάλιστα την Τετάρτη ο Σαλούστρος ρωτήθηκε για την άμυνα πάνω στον Μπαρτ καθώς ο συγκεκριμένος καλαθοσφαιριστής δεν "έδωσε" πολλά στην ομάδα του) και να συνεισφέρει και σε αυτόν τον τομέα αναλαμβάνοντας τον ρόλο να περιορίσει επικίνδυνους (επιθετικά) παίκτες από αντίπαλες ομάδες. Με λίγα λόγια, ο "Σαλού" είναι ένας παίκτης... πολυεργαλείο και δικαιώνει τους ανθρώπους του "Δικεφάλου" που τον επέλεξαν.

Αμφίβολος για το ματς με ΚΑΟΔ ο Όντουμ

Διάστρεμμα πρώτου βαθμού έχει υποστεί ο Τζέικ Οντουμ... Ο Αμερικανός τραυματίστηκε (αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δεξί αστράγαλο) στο ματς με την Ζιελόνα Γκόρα και την Πέμπτη τον εξέτασε ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, Κώστας Σαμαράς ο οποίος έκανε την συγκεκριμένη διάγνωση για τον Αμερικανό.

Πλέον η συμμετοχή του στο σαββατιάτικο ματς με τον ΚΑΟΔ είναι εξαιρετικά αμφίβολη (σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ), ωστόσο το τι θα γίνει τελικά θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι η κατάστασή του με την ειδική αγωγή και με φυσιοθεραπείες που θα ακολουθήσει. Το αν μπορεί να υπολογίζεται για το παιχνίδι με τους Δραμινούς, θα φανεί σε μεγάλο βαθμό την Παρασκευή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ