ΠΑΟΚ

"Πρέπει να σταματήσουμε τον ρυθμό τους"

"Πρέπει να σταματήσουμε τον ρυθμό τους"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος κρούει το καμπανάκι ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (22/10) κόντρα στην Ζιελόνα Γκόρα για την 2η αγωνιστική του Eurocup. "Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ" τόνισε. Τι δήλωσαν Δέδας και Κάρτερ.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα ατού της Ζιελόνα Γκόρα, μία μέρα πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την πολωνική ομάδα για την 2η αγωνιστική του Eurocup. ο τεχνικός του Δικεφάλου ρωτήθηκε, ακόμη, για την πρόταση συνεργασία που του κατέθεσε ο Ολυμπιακός και όσα ακολούθησαν, αλλά και την κλήρωση του Κυπέλλου που φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι.

"Εχουμε στον όμιλο μας πολύ δυνατές ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Είναι απρόβλεπτος όμιλος, ποτέ δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Η Ζιελόνα είναι πολύ καλή ομάδα, έφτασε μία ανάσα από την Ευρωλίγκα και αποκλείστηκε από την Ούνιξ Καζάν. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί", είπε αρχικά ο Μαρκόπουλος και πρόσθεσε:

"Αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο που δώσαμε απέναντι στην Καρσίγιακα. Τώρα πρέπει να σταματήσουμε τον ρυθμό των αντιπάλων και να βρεθούμε κοντά στο καλάθι για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις".

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για τα χαρακτηριστικά της Ζιελόνα Γκόρα: "Στηρίζεται στο πικ εν ρολ, στα κόψίματα έχουν διάφορους τρόπους που εκφράζονται. Είναι δυνατα κορμιά και έχουν αρκετά καλούς σουτέρ, τους αρέσει να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο".

Για το αν ο ΠΑΟΚ με νίκη γίνεται φαβορί στον όμιλο: "Είναι πολύ νωρίς ακόμη και πέρσι είχαμε τρία στα τρία στην αρχή και μετά είδατε. Αν κάνεις νίκες μέσα στην έδρα σου ελπίζεις ότι μπορείς να προκριθείς".

Για την αναστάτωση που υπήρξε με την πρόταση που του κατέθεσε ο Ολυμπιακός: "Κανένα σχόλιο, εγώ είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και δουλεύω για την ομάδα μου".

Για το αν υπάρχει συγκέντρωση στις τάξεις των παικτών του μετά απ' όσα συνέβησαν στο Παλέ: "Τους βλέπω αρκετά συγκεντρωμένους, είναι προσηλωμένοι σε αυτα που συζητάμε και ελπίζω να τα κάνουμε πράξη".

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: "Αλλάζουν οι ομάδες, είναι νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό το παιχνίδι. Το ρόστερ του Παναθηναίκού είναι μισό ακόμη και αλλάζει. Ολα τα παχνίδια είναι πρόκληση".

Δέδας: "Είναι ομάδα με επιθετικό χαρακτήρα"

Ο Γιώργος Δέδας από την πλευρά του έκανε λόγο αναφερόμενος στην Ζιελόνα Γκόρα, για μία ομάδα έμπειρη με πολλές παραστάσεις.

"Έχουμε ξεχάσει ότι έγινε το Σάββατο. Θα έχει πραγματικά αξία η νίκη επί της Καρσίγιακα, μόνο εάν κερδίσουμε αύριο. Είτε χάναμε είτε κερδίζαμε το Σάββατο επειδή είναι τα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες θα το είχαμε ξεχάσει, πόσο μάλλον τώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα όπως η Ζιελόνα Γκόρα", είπε αρχικά ο Γιώργος Δέδας και συνέχισε για την αναστάτωση που υπήρξε με τον Σούλη Μαρκόπουλο:

"Αυτό που έχει δείξει αυτή η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν επηρεάζεται. Έχουμε αρμονικές σχέσεις μεταξύ μας. Εγινε χθες προπόνηση, έγινε και σήμερα κανονικά. Οι σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας μας βοηθούν να ξεπερνάμε τέτοιες καταστάσεις".

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: "Αργεί πολύ αυτό το παιχνίδι, η είκονα των ομάδων μέχρι τότε θα είναι διαφορετική. Και ο Παναθηναϊκός θα είναι καταπονημένος από την Ευρωλίγκα και εμείς από το Eurocup. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος θεωρητικά, θα δούμε. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς ότι θα γίνει εδώ ο αγώνας".

Για το προφίλ της Ζιελόνα Γκόρα: "Πέρσι έπαιξε Ευρωλίγκα, έχει παραστάσεις, είναι έμπειρη. Το ότι είναι πολωνική ομάδα δεν λέει τίποτα. Είναι σκληρό πρωτάθλημα το πολωνικό, δεν σφυρίζονται πολλα΄φάουλ. Οσοι νομίζουμε ότι δεν είναι καλή επειδή έχασε την 1η αγωνιστική από την Λοκομοτίβ Κουμπάν είμαστε γελασμένοι. Είναι μια ομάδα με επιθετικό χαρακτήρα, οπότε αν της κόψουμε την ώθηση όπως κάναμε στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που δώσαμε για Κύπελλο και πρωτάθλημα θα είμαστε καλά. Θα μπούμε στο ματς με αμυντικό προσανατολισμό".

Κάρτερ: "Θα είμαστε έτοιμοι"

Ο Μαρκ Κάρτερ δήλωσε πανέτοιμος να σταματήσει τον καλύτερο σκόρερ της Ζιελόνα, τον τον Μπαρτ. "Είναι πρώτο παιχνίδι εντός έδρας για το Eurocup, πήραμε μία δύσκολη νίκη την 1η αγωνιστική και πρέπει να χτίσουμε πάνω στο μομέντουμ. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα η Ζιελόνα, αλλά προετοιμαζόμαστε καλά και θα είμαστε έτοιμοι", δήλωσε αρχικά ο Κάρτερ και πρόσθεσε: "Είναι εξαιρετικοί επιθετικά, τους αρέσει να τρέχουν. Αν ελέγξουμε τον ρυθμό εμείς τότε θα είμαστε καλά".

Για το αν είναι έτοιμος να σταματήσει τον καλύτερο σκόρερ της Ζιελόνα, τον Μπαρτ: "Φυσικά, και είμαι έτοιμος. Είναι ο καλύτερός τους σκόρερ, αλλά το αν τον περιορίσουμε είναι ομαδικό ζήτημα, όχι ατομικό. Τον έχουμε μελετήσει και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να τον σταματήσουμε".

Για το αν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν στον αυριανό αγώνα, τρεις μόλις μέρες μετά απ' όσα έγιναν στο Αλεξάνδρειο: "Είναι πολύ εύκολο, μεσολαβούν τρεις μέρες μεταξύ των αγώνων, οπότε δεν μπορείς ούτε να χαίρεσαι με τη νίκη, ούτε να θρηνείς με την ήττα. Οι καλές ομάδες ξέρουν να το ξεχνούν και να κοιτούν το επόμενο".

Για την κλήρωση Κυπέλλου που φέρνει αντιμέτωπο τον ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: "Είναι πολύ ωραίο, είναι ευκαιρία για εμάς. Υπάρχουν προσδοκίες και είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό το παιχνίδι στην έδρα μας. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό".

Στοιχηματική εταιρεία στη φανέλα για Κύπελλο και Eurocup

Μετά το τέλος των δηλώσεων που έγιναν για τον αγώνα με την Ζιελόνα Γκόρα και τον Παναθηναϊκό, υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του ΠΑΟΚ πως για τα ματς του Eurocup και του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπροστινό μέρος της φανέλας θα διαφημίζεται η στοιχηματική εταιρεία "7epta7". Την Παρασκευή θα δοθεί και

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ