ΠΑΟΚ

Πρέλεβιτς: "Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση επενδυτή"

Πρέλεβιτς: "Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση επενδυτή"

Λιγότερα χρέη έχει πλέον η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά από την Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη (18/11) καθώς εκτός του Αλέξανδρου Μαμιδάκη, οι υπόλοιποι 9 πιστωτές μετοχοποιούν τα ποσά που έδωσαν.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/11), λίγη ώρα πριν από το ματς με την Ζολνόκι , η Γενική Συνέλευση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με θέμα την μετοχοποίηση των ποσών που δάνεισαν στην ομάδα 10 πιστωτές.

Όλοι συμφώνησαν να μετοχοποιήσουν τα χρήματά τους (συνολικά το ποσό είναι περίπου 850.000 ευρώ από όλους τους πιστωτές) εκτός του Αλέξανδρου Μαμιδάκη που θέλει πίσω 17.500 ευρώ και θα τα πάρει από την ΚΑΕ. Ουσιαστικά με την εξέλιξη της Τετάρτης ανοίγει κι άλλο ο δρόμος στον Ιβάν Σαββίδη για να εμπλακεί στο τμήμα μπάσκετ.

Μετοχοποιούν όλοι πλην του Μαμιδάκη

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε μετά το τέλος της Γ.Σ.: "Από τους 10 πιστωτές ο μόνος δεν συμφώνησε να μετοχοποιηθεί το ποσό του και το θέλει πίσω είναι ο κ. Μαμιδάκης που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Οι άλλοι συμφώνησαν και από αυτούς σε τρεις, θα δοθούν κάποια ανταποδοτικά από την ΚΑΕ".

Για το άρθρο 99 με το οποίο πλέον η ΚΑΕ τελειώνει: "Εχουν μείνει ακόμη οχτώ πιστωτές και ο ένας είναι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Σε όλους είναι εκχωρημένα τα ποσά για φέτος και του χρόνου. Οι άλλοι 33 πιστωτές έχουν εξοφληθεί. Είχαμε πει πριν χρόνια πως θέλαμε να κάνουμε εξυγίανση και να μην πτωχεύσουμε. Ταυτόχρονα τρέξει και η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό που μετοχοποιήθηκε".

Για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη της Τετάρτης: "Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση κάποιου υποψήφιου επενδυτή".

Γαλατσόπουλος: "Η διαδικασία αυτή βοηθά στην εξυγίανση και στην έλευση επενδυτή"

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που ήταν ο πιστωτής με το μεγαλύτερο ποσό (λίγο πάνω από 500.000 είχε δανείσει στην ΚΑΕ), ανέφερε: "Αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 99. Η διαδικασία αυτή βοηθά την ΚΑΕ στην εξυγίανση αλλά και στο να προσελκύσει η ΚΑΕ κάποιον επενδυτή. Στόχος είναι να έρθει ένας επενδυτής και προσωπικά θέλω να είναι ο Σαββίδης".

Για το ότι μετοχοποίησε το μεγαλύτερο ποσό από τους δανειστές: "Υπάρχουν πολλοί που βοήθησαν την ΚΑΕ. Εκ μέρους αυτής, θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Αμοιρίδη, Βιολίδη, Πανάκα και Κουλουτμπάνη (σ.σ. όλοι τους μετοχοποίησαν χρήματα που έδωσαν)".

Δικαίωση για την ΚΑΕ σε δικαστήριο

Ο Μάκης Σαβάογλου είχε "βάλει" στην ΚΑΕ περίπου 20.000 ευρώ παλαιότερα αλλά είχε συμφωνήσει με την διοίκηση Πρέλεβιτς αυτό το ποσό να το πάρει πίσω μέσω διαρκείας. Τα τελευταία τρία χρόνια και ενώ η ΚΑΕ τον καλούσε να πάρει το διαρκείας του, αυτός δεν το έκανε και μάλιστα ζήτησε η ΚΑΕ να εκπέσει από το άρθρο 99 κάνοντας αγωγή εναντίον της. Η ΚΑΕ ωστόσο δικαιώθηκε σε δικαστήριο που έγινε και έτσι αυτό το θέμα θεωρείται λήξαν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ