ΠΑΟΚ

Πρέλεβιτς: "Η αλλαγή του Σούλη είχε αγωνιστικά κριτήρια"

Πρέλεβιτς: "Η αλλαγή του Σούλη είχε αγωνιστικά κριτήρια"

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τους λόγους που η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία της με τον Σούλη Μαρκόπουλο. "Θα χαρώ για τον Σαββίδη αν γνωρίζει τι γίνεται με το μπάσκετ".

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, με μπροστάρη τον Μπάνε Πρέλεβιτς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας τόσο για την απόφαση να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ο Σούλης Μαρκόπουλος ύστερα από οκτώ χρόνια, όσο και για την επιλογή την άφιξης του Ηλία Παπαθεοδώρου. Τόνισε πως ήταν μία δύσκολη απόφαση που πάρθηκε με μπασκετικά κριτήρια και επεσήμανε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει εξαιρετική άποψη για τον αντικαταστάτη του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο φημολογούμενο ενδιαφέρον από τον Ιβάν Σαββίδη.

Για την απομάκρυνση του Σούλη Μαρκόπουλου: “Η αλλαγή του Σούλη είχε αποκλειστικά μπασκετικά και αγωνιστικά κριτήρια. Πιστεύαμε πως η ομάδα είχε φτάσει σε ένα επίπεδο που έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει το μπάσκετ, να αλλάξει φιλοσοφία. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί είχα συνεργαστεί με τον Σούλη για πρώτη φορά σαν παίκτης πριν από 23 χρόνια. Είχαμε όλοι αποκτήσει φιλικές σχέσεις κι εγώ τον είχα αγαπήσει. Δυστυχώς όμως οι διοικήσεις πρέπει να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις”.

Για το αν ήταν άκομψο το “διαζύγιο”: “Δεν έχει γίνει τίποτα που δεν έχει συμφωνηθεί από παλιά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Εκτός από το συναισθηματικό που ήταν δύσκολο, η λύση της συνεργασίας έγινε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε. Στο σωστό τάιμινγκ, που του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του, οι όροι του συμβολαίου είναι εξασφαλισμένοι… Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη, αλλά ο καθένας έχει ευθύνη για την άποψή του”.

Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου: "Όπως παρακολουθούμε παίκτες, παρακολουθούμε και προπονητές. Τον Ηλία (σ.σ. Παπαθεοδώρου) τον παρακολουθούμε εδώ και χρόνια. Είναι ένας νέος προπονητής, με εμπειρία, έχει δουλέψει στις μικρές εθνικές ομάδες και έχει συνεργαστεί έχοντας άμεση επαφή με τους καλύτερους νέους παίκτες. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην Κηφισιά, έκανε εξαιρετική δουλειά στη VTB League, ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο από το εξωτερικό. Κατανοεί τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ, τη φιλοσοφία του, τις ανάγκες και τις δυνατότητές του.

Θεωρώ πως είναι ιδανική επιλογή. Έχει δουλέψει με τους καλύτερους νέους παίκτες, ξέρει πώς μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους, έχει ξεφύγει από την ελληνική φιλοσοφία, έχει πάρει θετικά πράγματα από το εξωτερικό και μπορεί να τα μεταφέρει πλέον σε μας. Ένας προπονητής ασχολείται και με τεχνικά ζητήματα και με προσέγγιση παικτών. Θέλαμε να προσθέσουμε κάτι καινούριο στο καταπληκτικό DNA που έχουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Θέλαμε ανθρώπους με κάτι διαφορετικό για να μας βοηθήσουν. Για τη φιλοσοφία την αγωνιστική θα μιλήσετε με τον προπονητή. Θα τον στηρίξουμε και στις δύσκολες στιγμές".

Για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη: “Θα χαρώ πάρα πολύ αν ο κ. Σαββίδης ξέρει το όνομα του νέου προπονητή μας. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Αν γνωρίζει τι γίνεται στο μπάσκετ, θα είναι μεγάλη χαρά για μένα, προσωπικά”.

Για το μπάτζετ: “Τα οικονομικά της ομάδας τα κρατώ για μας. Αν ανακοινώσω τώρα το μπάτζετ, πάει η αγορά. Θα μεγαλώσουν οι απαιτήσεις. Η εταιρεία όταν κάνει ισολογισμό τον ανακοινώνει. Το κάνουμε κι εμείς κάθε χρόνο. Το αν θα υπάρξει αλλαγή δεν το ξέρω. Μπορεί να είναι ένα ευρώ παραπάνω. Δεν μπορώ να απαντήσω και να σχολιάσω για κάτι που γράφτηκε. Αν κάθε μέρα σχολιάζω τι ειπώθηκε ή γράφτηκε, πάει η εργάσιμη μέρα. Δεν θα πρέπει να ασχολούμαι με τίποτε άλλο”.

Από την πλευρά του ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης τόνισε για τον Σούλη Μαρκόπουλο: “Ο Σούλης έχει εργατικότητα και ευσυνειδησία, γιατί δεν ήταν και μικρό παιδί» και πρόσθεσε για την αποχώρησή του: “Ηταν δύσκολη απόφαση, αλλά δεν μας καθορίζει το συναίσθημα”.

Οσο για τον Ηλία Παπαθεοδώρου: “Βλέπαμε πως οι ομάδες του έπαιζαν στοχευμένο μπάσκετ. Σημαντική είναι η προσωπική επαφή, η φιλοδοξία που έχει αυτό ήταν που ολοκλήρωσε τη σκέψη μας και την έκανε απόφαση”.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ