ΠΑΟΚ

Πέντε ομάδες "καλοβλέπουν" τον Κώττα

Πέντε ομάδες "καλοβλέπουν" τον Κώττα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θωμάς Κώττας, που τα βρήκε με τον ΠΑΟΚ για την λύση της συνεργασίας, έχει "τραβήξει" το ενδιαφέρον πέντε ομάδων της Basket League και θέλει να παίξει σε σύλλογο όπου θα έχει δραστήριο ρόλο αγωνιστικά.

Τέλος δόθηκε στο θέμα του Θωμά Κώττα καθώς συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για την λύση του συμβολαίου του. To Sport24.gr είχε αποκαλύψει το θέμα της προσφυγής που είχε καταθέσει ο νεαρός κατά της ΚΑΕ αλλά και τις συζητήσεις που ακολούθησαν ανάμεσα στο στρατόπεδο της ομάδας και του παίκτη για το "διαζύγιο" έτσι ώστε ο Κώττας να πάρει την ελευθέρας του και έτσι να "τελειώσει" το ζήτημά του νωρίτερα από την εκδίκαση της προσφυγής (η οποία θα αποσυρθεί).

Ο 20χρονος καλαθοσφαιριστής δεν ήταν ευχαριστημένος με τον αγωνιστικό ρόλο που είχε στον ΠΑΟΚ, έτσι επιθυμούσε να αποχωρήσει και στην παρούσα φάση πέντε ομάδες της Basket League ενδιαφέρονται για τον Ελληνα σέντερ (όπως προκύπτει από το στρατόπεδό του) που θέλει να κάνει προσεκτικά την επιλογή του για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Πέραν του οικονομικού το οποίο φυσικά παίζει σημασία για κάθε παίκτη, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Κώττα να έχει τον ρόλο που επιθυμεί στο αγωνιστικό κομμάτι ώστε να μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην επόμενη ομάδα που θα παίξει.

Κώττας, η... συμπάθεια του Παπαδόπουλου

Μπορεί να έκλεισε άδοξα ο "κύκλος" του Κώττα στον ΠΑΟΚ (η αρχή της συνεργασίας των δύο πλευρών έγινε το 2011 και πλέον ο Ελληνας σέντερ έφτασε στο σημείο να μην θέλει να συνεχίσει στον "Δικέφαλο" αφού δεν τον κάλυπτε ο ρόλος που είχε αγωνιστικά), ωστόσο είναι γεγονός πως στελέχη του "Δικεφάλου" κατά την παρουσία του νεαρού στους "ασπρόμαυρους" συχνά εξέφραζαν την πίστη τους στις δυνατότητες του (" Είναι φέρελπις παίκτης. Εχει καλά χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να βάλει δύναμη.

Επιθετικά έχει πλουραλισμό καλό και αν βελτιώσει τις ισορροπίες του, έχει μπροστά του μέλλον", έλεγε ο Σούλης Μαρκόπουλος για τον Κώττα μετά το εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με την Καβάλα την σεζόν 2015-16 όταν ο νεαρός πέτυχε 15 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής).

Ο Κώττας, που είναι ταλαντούχος ενώ διαθέτει πολύ καλό χαρακτήρα, αποτελούσε μάλιστα... συμπάθεια του Λάζαρου Παπαδόπουλου (πίστευε πολύ στο ταλέντο του νεαρού σέντερ) ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 όταν επιθυμούσε να έχει έντονο ελληνικό στοιχείο ο ΠΑΟΚ προκειμένου να παραμείνει στους "ασπρόμαυρους", εξέφραζε την άποψη πως στην "πρώτη" ομάδα του "Δικεφάλου" θα πρέπει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι Κόνιαρης (μετακόμισε μετά στον Παναθηναικό) και Κώττας.

Photo credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ