ΠΑΟΚ

Παπαθεοδώρου: "Είχα στόχο να γίνω προπονητής στον ΠΑΟΚ"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε πως ήταν στόχος του να γίνει κάποια στιγμή προπονητής στον ΠΑΟΚ και θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα έχει ταχύτητα, αθλητικότητα και σκληράδα, με ενισχυμένο ελληνικό κορμό. Σταυρόπουλος: "Τα πρόσωπα αφήνουν το στίγμα τους, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει".

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας του, τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως είχε όνειρο κάποια στιγμή να αναλάβει αυτή την θέση και επεσήμανε πως θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα έχει ταχύτητα, αθλητικότητα και σκληράδα, δίνοντας βαρύτητα στην ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Σταυρόπουλος: " Τα πρόσωπα αφήνουν το στίγμα τους, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει", ανέφερε για τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Σταυρόπουλος: "Τα πρόσωπα αφήνουν το στίγμα τους, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει"

Το μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, σχολίασε πως: "Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος ήταν για οκτώ χρόνια δίπλα μας. Τον ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου. Η προπονητική διαδικασία είναι δύσκολη. Κάποιος φεύγει σε μία μέρα, κάποιος μετά από πολλά χρόνια. Ένας από τους λόγους που δεν έγινα προπονητής, αυτός ήταν. Τα πρόσωπα αφήνουν το στίγμα τους, την ιστορία τους και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει.

Αποφασίσαμε από κοινού πως πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα. Θέλαμε νέο πρόσωπο, φρέσκο πρόσωπο με νέες ιδέες. Με ρώτησε ο ατζέντης του πέρσι, αν μπορεί να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Είπαμε πως έχουμε κόουτς, τον Σούλη, αλλά τονίσαμε πως είναι ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει. Ένας σκληρός προπονητής, καλός κόουτς και φιλόδοξος. Μας κάνει να αισθανόμαστε πως η επιλογή μας είναι η καλύτερη. Θα στηρίξουμε τις επιλογές μας και τις προσπάθειες μας, με στόχο να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Καλοσορίζω τον Ηλία. Τον ξέρω από τις εθνικές ομάδες, τον ξέρω καλά. Αγαπάμε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεγαζόμαστε. Θα έχει την συμπαράσταση μας και όλοι μαζί θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε τον ΠΑΟΚ.

Αισθανόμαστε πολύ καλά με την απόφαση μας. Οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Έτσι είναι και για τον αθλητή. Το βίωσα. Βίωσα και εγώ την πίκρα. Ζυγίσαμε το τι έπρεπε να κάνουμε. Αφήσαμε εκτός το συναίσθημα. Αν δεν το αφήναμε, δεν θα προχωρούσαμε. Λειτουργήσαμε με λογική. Πήραμε από κοινού μία απόφαση. Κάναμε το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε για τον ΠΑΟΚ".

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς σχολίασε τα εξής όταν πήρα τον λόγο: "Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση. Σωστό είναι το δίκαιο ή να κάνεις την δουλειά σου; Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας".

Περήφανος και έτοιμος ο Παπαθεοδώρου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αρχικά σχολίασε τα εξής για το γεγονός πως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: " Νιώθω πάρα πολύ περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι στην θέση του πρώτου προπονητή του ΠΑΟΚ. Μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το γεγονός. Ο πρώτος λόγος γιατί βρίσκομαι σε μεγάλο σύλλογο, σε ομάδα με ιστορία και παράδοση. Σε μία ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου, που αγαπάνε την ομάδα τους. Δεύτερος λόγος που νιώθω την τιμή, είναι πως στην θέση μου πριν βρισκόταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ένας άνθρωπος και προπονητής που σέβομαι όπως και όλη η μπασκετική κοινωνία. Αντιλαμβάνομαι πως το φορτίο στις πλάτες μου είναι βαρύ. Είμαι προετοιμασμένος και αποφασισμένος για να δώσω όλο μου το είναι για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του.

Ο πρώτος και βασικός μου στόχος, γιατί το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα, είναι να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα, η οποία θα έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Που θα μπορέσει να υποστηρίξει την φιλοσοφία μας, τόσο στον τρόπο παιχνιδιού, όσο και στην προπόνηση μας. Η μαχητικότητα, το πάθος, η αγωνιστικότητα, είναι στοιχεία που θα πρέπει να βάλουμε σαν βασικό μας στόχο, σε συνδυασμό με κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν την ταχύτητα, αλλά και την αθλητικότητα. Να προσφέρουμε ένα ωραίο θέαμα στο κόσμο. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε την βοήθεια και την υποστήριξη των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά και με αυτοπεποίθηση. Να δουλέψουμε μεγάλο ενθουσιασμό. Το γεγονός πως με επέλεξε ο ΠΑΟΚ είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμένα. Ευχαριστώ την διοίκηση του ΠΑΟΚ για τον τρόπο προσέγγισης, για το ενδιαφέρον, για την δυνατότητα που μου έδωσαν να δουλέψω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα".

Για τον βασικό στόχο του ΠΑΟΚ: "Ο βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη. Να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ξέρουμε το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Να κάνουμε σταθερά βήματα προς τα πάνω. Υπάρχουν τρεις διοργανώσεις. Θέλουμε να είμαστε στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ πέρσι έφτασε στους 16. Φέτος να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Για να συμβούν όλα αυτά που εμείς θέλουμε, θα πρέπει να φτιάξουμε τις κατάλληλες προυποθέσεις αγωνιστικά, σε συνεργασία με την διοίκηση, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Χρειάζεται σκληρή και μεθοδική δουλειά. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Έχω έρθει να κάνω μία συγκεκριμένη δουλειά. Ξέρω το μέγεθος του Σούλη Μαρκόπουλου, τον σέβομαι. Έχω αυτοπεποίθηση, έχω ανθρώπους που θα με στηρίξουν. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου".

Για το αν νιώθει έτοιμος να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση: "Θεωρώ πως η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στην προπονητική, επειδή έγινε με αργά και σταθερά βήματα, η εμπειρία μου έχει δείξει, από την τελευταία κατηγορία της Ελλάδας έως και την πρώτη, αλλά και από το πέρασμα μου στην Ευρώπη, μου δίνει την αυτοπεποίθηση πως είμαι έτοιμος να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Όχι πολλά λόγια, ταπεινότητα, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν έχω άγχος. Όταν ένας άνθρωπος αποχωρεί από μία ομάδα, είτε παίκτης, είτε προπονητής, πάντα υπάρχει μία αμφιβολία για την συνέχεια. Λογικό είναι, αλλά εγώ ήρθα να δείξω την αξία μου και το τι μπορώ να προσφέρω. Κοιτάω μπροστά. Έχω άνθρωπους δίπλα μου που σέβομαι και εκτιμώ. Μου έχουν και τους έχω εμπιστοσύνη. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος της χρονιάς θα μπορούμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα".

Για την διαμόρφωση του ρόστερ: "Έχουμε χρόνο μπροστά μας και θα χρειαστεί να κάνουμε και άλλες κουβέντες. Έχουμε πει για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Κόνιαρης, Χρισυκόπουλος, Μαργαρίτης. Θέλουμε και άλλους. Παίκτες με φιλοδοξία και κίνητρο. Έλληνες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα πάρουμε και ξένους που θα μας δώσουν τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε Έλληνες παίκτες. Δεν είναι ώρα να πούμε ονόματα, αλλά υπάρχουν παίκτες που θέλουμε. Ο Δημήτρης Μενουδάκος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης μου. Τον είχα στην Κηφισιά και στην Αστάνα. Νέος άνθρωπος, φιλόδοξος και εργατικός, του οποίου του έχω εμπιστοσύνη. Όλοι οι Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν κίνητρο και φιλοδοξία, για να μπουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι στόχοι μας. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης θα είναι επίσης μαζί μας. Μακάρι να τον είχα και παίκτη".

Για το αν υπάρχει φόβος: "Σε κάποιον που είναι προπονητής ή παίκτης, δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Ο ΠΑΟΚ θέλει να μεγαλώσει. Έχει κάνει πράματα τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, να πάμε στο τρανζίσιον, θέλουμε να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα. Να τα δούμε όμως στην πράξη. Πρέπει να έχουμε σκληράδα και αποφασιστικότητα. Να έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουμε στην ομάδα και να δουλεύουμε κανονικά. Αν μία ομάδα καθημερινά, δουλεύει και πιστεύει, έχοντας συγκέντρωση, μπορεί να πετύχει πράγματα".

Για το πέρασμα του από το Καζακστάν και για το αν έχει επικοινωνήσει με τον κόουτς Μαρκόπουλο: " Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Μαρκόπουλο. Το πέρασμα μου από το Καζακστάν και η παρουσία μου στην VTB League με βοήθησε. Ξεχωριστή εμπειρία. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου. Το επίπεδο του είναι πιο ποιοτικό από το δικό μας πρωτάθλημα. Οργάνωση, παίκτες, ομάδες. Όταν τέλειωσε η χρονιά, επειδή ήμουν σε μία πολύ μακρινή χώρα, ήθελα να γυρίσω. Ήθελα τουλάχιστον να ξεκουραστώ. Δοκίμασα τις δυνάμεις μου. Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει σαν ομάδα στο ελληνικό μπάσκετ. Το είχα στόχο να γίνω προπονητής στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μου έδειξαν ζεστασιά και με πλησίασαν με όμορφο τρόπο. Ο τρόπος προσέγγισης με έπεισε να πάρω αυτή την απόφαση".

Για τις φορές που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την παρουσία του στην VTB League: "Αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ οκτώ φορές στο παρελθόν με την Κηφισιά. Ήταν εξαιρετική εκείνη η σεζόν του. Στα μάτια τα δικά μου είχε παίξει εξαιρετικό μπάσκετ. Είχε καλό υλικό, είχε εμπειρία, είχε ενθουσιασμό. Διαφορετικός ο ΠΑΟΚ την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισα. Ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΟΚ με ιντριγκάρει και θέλει να κρατήσω κάποια πράγματα. Οι Ρώσοι παίκτες έχουν καλά κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Ίσως τους υποτιμούμε, αλλά έχουν μέγεθος και ικανότητες. Τα παιχνίδια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ήταν ένα μικρό φροντιστήριο για το πως παίζεται το παιχνίδι. Η ΤΣΣΚΑ παίζει ολοκληρωτικό μπάσκετ. Παίζει σε γρήγορο ρυθμό και έχει εξαιρετική προπονητική παρέμβαση".

Για την προσέλευση του κόσμου: "Θέλουμε να ερεθίσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Nα κερδίσουμε την στήριξη του. Δεν είναι εύκολο, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κόσμο να έρθει στο Παλατάκι. Σιγά-σιγά, αλλά σταθερά. Δεν παρακαλάμε κανέναν, αλλά θέλουμε την στήριξη του κόσμου".

Για τους Κλάντον και Πέινερς: "Ο Κλάντον και ο Πέινερς είχαν σημαντική συνεισφορά, αλλά και ρόλο στην ομάδα. Η ομάδα έχει κάνει κάποιες προτάσεις. Θα βάλουμε τα πράγματα κάτω, για να δούμε το πως θα αναπτύξουμε την ομάδα μας. Ο Τσόχλας έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Έχει μία ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα. Έχω ακούσει καλά λόγια για εκείνον. Είναι ένα παιδί που βρίσκεται στον κορμό τον ελληνικό. Ο Χρυσικόπουλος έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Από πέρσι στην Κηφισιά. Του έκοψε την φόρα το στρατιωτικό, ενώ δεν έβγαλε για πρώτη φορά τραυματισμούς. Έχει ταλέντο και ποιότητα. Θα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα και μακάρι να το κάνει. Ο Κόνιαρης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του, αλλά του έχει δοθεί η δυνατότητα να μπει σε ένα περιβάλλον που οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να είναι. Κέρδισε με την επιμονή του τον ρόλο του στην ομάδα. Έχουμε δουλέψει 3 χρόνια στις Εθνικές ομάδες, χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του, είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ".

Για την σχέση του με τον Κόνιαρη: "Δεν θέλω να πω σε ποιο επίπεδο είναι οι σχέσεις μου με τον Αντώνη. Είχα συμφωνήσει μαζί του πέρσι για να έρθει στην Αθήνα, στα 19 του χρόνια. Για λόγους που αφορούσαν την προηγούμενη ομάδα του, δεν κατάφερε να έρθει. Αυτό τα λέει όλα για το επίπεδο σχέσης μου μαζί του και για την εμπιστοσύνη που του έχω. Έχουμε ένα καλό επίπεδο σε προσωπική σχέση. Σε μία σχέση υπάρχει πάντα η φθορά. Η απαίτηση από τον προπονητή, αλλά και το παράπονο από τον παίκτη".

Στο τέλος κατέληξε λέγοντας τα εξής: "Θέλουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες φιλόδοξους, με παίκτες που θα έχουν κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα εξαιρετικό γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι οργανωμένος. Ο Μπόγρης πέρασε από την ομάδα και αναπτύχθηκε σε εμάς. Έχω πρότυπο τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά έχουμε δείξει οι Έλληνες προπονητές την κλάση μας και την ποιότητα μας. Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τον Έλληνα προπονητή. Τον εμπιστεύονται. Οι κύριοι Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος, έχουν κατακτήσει τίτλους και συμμετέχουν σε συνεχόμενα Final Four. Έχουμε δημιουργήσει μία σχολή οι Έλληνες προπονητές. Θέλουμε να ελέγξουμε το μέλλον μα;ς.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ