ΠΑΟΚ

Οταν ο ΠΑΟΚ έφτανε στην κορυφή

Οταν ο ΠΑΟΚ έφτανε στην κορυφή

Σαν σήμερα (22/4) το 1992, ο ΠΑΟΚ νικούσε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό με σκορ 97-82 και κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Θυμηθείτε και δείτε videos.

Ημέρα επετείου για τον ΠΑΟΚ... Σαν σήμερα (22/4) πριν από 22 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ηταν 22 Απριλίου του 1992 όταν οι "ασπρόμαυροι" κέρδιζαν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 82-97 και έφταναν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Ουσιαστικά εκείνος ο τίτλος ήταν η επιβράβευση των κόπων της ομάδας (και φυσικά του τότε προέδρου, Νίκου Βεζυρτζή) που προσπαθούσε επί χρόνια να φτάσει την κορυφή της Ελλάδας.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό πρώτοι σκόρερ των "ασπρόμαυρων" ήταν οι Φασούλας και Πρέλεβιτς που είχαν 24 και 20 πόντους αντίστοιχα. Το πρωτάθλημα του 1992 ήταν το δεύτερο (το πρώτο ήταν την σεζόν 1958-59) και τελευταίο για τον ΠΑΟΚ αφού από τότε δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οταν ο ΠΑΟΚ έφτανε στην κορυφή

Στους πρωταθλητές του 1992 ήταν οι: Πρέλεβιτς, Μπάρλοου, Φασούλας, Κόρφας, Μπουντούρης, Παπαχρόνης, Μακαράς, Φιλίππου, Κουκλάκης,Βαλαβανίδης, Σταυρόπουλος, Δημακόπουλος, Αστεριάδης, αλλά και παίκτες από την εφηβική ομάδα (οι Τσακίρης,Παλιούρας, Κωτσόπουλος, Παρισόπουλος, Μελετιάδης, Καράπουρνος, Τσαφρακίδης) που αγωνίστηκαν λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ.

Παρακάτω δείτε videos και θυμηθείτε την νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά και τους πανηγυρισμούς με τη φιέστα και τις απονομές που υπήρξαν στο Παλέ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ