ΠΑΟΚ

Oταν ο Πρέλεβιτς "σκότωσε" τον Ολυμπιακό

Oταν ο Πρέλεβιτς "σκότωσε" τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ νίκησε για τελευταία φορά εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος την σεζόν 1995-96, με τον -εξαιρετικό- Πρέλεβιτς να οδηγεί τον "Δικέφαλο" στο "διπλό" με 77-76. Το Sport24.gr θυμάται.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό σε ματς της κανονικής περιόδου. Συγκεκριμένα ήταν την σεζόν 1995-96, όταν ο "Δικέφαλος" νίκησε τους "ερυθρόλευκους" με σκορ 76-77 (το τελευταίο "διπλό" των "ασπρόμαυρων" στην κανονική περίοδο). Ας θυμηθούμε εκείνο το παιχνίδι, με αφορμή το γεγονός πως οι δύο ομάδες θα "συγκρουστούν" την Δευτέρα (8/2) στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Αυτό το 76-77 μπορεί να "φέρνει" ευχάριστες αναμνήσεις στον Μπάνε Πρέλεβιτς αφού ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη νίκη επί των "ερυθρόλευκων". Ο "τίγρης" πέτυχε 31 πόντους και έτσι είχε συμβάλει για τα καλά στο να "αρπάξει" το "διπλό" ο "Δικέφαλος".

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι "ασπρόμαυροι" ήταν πολύ καλοί και στη συνέχεια μάλιστα "άνοιξαν" αρκετά την διαφορά. Προηγήθηκαν με 11-27 και 28-42, με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο να αρχίζει την αντεπίθεσή του. Κάπως έτσι κατάφερε να μειώσει στον πόντο (63-64) στο 37'.

Ο Πρέλεβιτς ήταν όμως ψύχραιμος, με καλάθια του "κράτησε" "όρθιο" τον ΠΑΟΚ και ο "Δικέφαλος" λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού βρέθηκε στο +8 (67-75). Οι "ερυθρόλευκοι" στο φινάλε του ματς απλώς μείωσαν σε 76-77 και ο "Δικέφαλος" πήρε το σπουδαίο "διπλό", με τον Πρέλεβιτς να πανηγυρίζει με υψωμένες γροθιές την μεγάλη νίκη των "ασπρόμαυρων" στο ΣΕΦ.

Κιουμουρτζόγλου: "Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς"

Ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά από εκείνη την επιτυχία (76-77) απέναντι στον Ολυμπιακό. "Η νίκη μας δεν αλλάζει τίποτα στο πρωτάθλημα. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς", είχε αναφέρει μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

" Οι μικροί της ομάδας αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα με τόσους νεαρούς όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, μέσα σε κλίμα ευφορίας είναι πιο εύκολο για τον προπονητή το να δουλέψει και να πιέσει περισσότερο τους παίκτες του".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ