ΠΑΟΚ

Οταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή της Ελλάδας

Οταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή της Ελλάδας

Πριν 24 χρόνια, στις 22 Απριλίου του 1992, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το τελευταίο του πρωτάθλημα νικώντας στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με 82-97. Τι είχε πει στο Sport24.gr ο Kένεθ Μπάρλοου για εκείνον τον τίτλο (videos)

Ευχάριστες αναμνήσεις "φέρνει" η σημερινή (22/4) μέρα για το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Αυτό γιατί πριν από 24 χρόνια ακριβώς ο "Δικέφαλος" κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ηταν 22 Απριλίου του 1992 όταν "ασπρόμαυροι" κέρδισαν τον Ολυμπιακό με 82-97 και έτσι "πατούσαν" στην κορυφή της Ελλάδας. Για πολλά χρόνια και έπειτα από μεγάλες προσπάθειες του τότε προέδρου του ΠΑΟΚ, Νίκου Βεζυρτζή ο "Δικέφαλος" επιδίωκε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και τελικά την σεζόν 1991-92 τα είχε καταφέρει.

Οταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή της Ελλάδας

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς (τεχνικός του "Δικέφαλου" τότε) είχε χρησιμοποιήσει σε εκείνο το παιχνίδι στο ΣΕΦ τους Φασούλα (24 πόντους), Πρέλεβιτς (20 πόντους), Μπάρλοου (17 πόντους), Μπουντούρη (15 πόντους), Κόρφα (12 πόντους), Μακαρά (5 πόντους), Σταυρόπουλο (2 πόντους), Φιλίππου (2 πόντους), Παπαχρόνη και Βαλαβανίδη.

Η απονομή του τροπαίου έγινε στο Παλέ, σε ματς απέναντι στην Παρτιζάν. " Είναι πιο δύσκολο να μένεις πρωταθλητής από το να πάρεις το πρωτάθλημα", είχε πει εκείνη την μέρα ο Πρέλεβιτς με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1992 που ήταν το τελευταίο του ΠΑΟΚ.

Μπάρλοου: "Ημουν πεινασμένος για το πρωτάθλημα"

O Kένεθ Μπάρλοου παλαιότερα είχε πει στο Sport24.gr για εκείνο το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. " Θυμάμαι πως είχαμε την τύχη στα χέρια μας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εκείνη την χρονιά ήμουν σίγουρος πως είχαμε την καλύτερη ομάδα δίχως αμφιβολία. Ο ΠΑΟΚ ήταν με διαφορά ο καλύτερος την σεζόν 1991-92. Ημουν πεινασμένος για το πρωτάθλημα κάθε χρόνο που έπαιζα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πάντα μας υποστήριζαν όσο έπαιζα εγώ στον ΠΑΟΚ, τους αγαπώ όλους και ήταν μια χαρούμενη στιγμή".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ