ΠΑΟΚ

Όταν ο Γλυνιαδάκης είχε κόουτς τον Μαρκόπουλο

Το διάστημα συνεργασίας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη με τον Σούλη Μαρκόπουλο στο Μαρούσι και τα νούμερα του Ελληνα σέντερ. Θυμηθείτε με αφορμή την συνύπαρξή τους στον ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ ποντάρουν πολλά στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη εν όψει της νέας σεζόν. Πρόκειται για έναν καλαθοσφαιριστή που μπορεί να "δώσει" πολλά στον "Δικέφαλο" με την αγωνιστική του ποιότητα.

Ο Γλυνιαδάκης, για τον οποίο το Sport24.grείχε αποκαλύψει την προοπτική συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, αναμφίβολα αποτελεί τον παίκτη με το πιο "βαρύ" όνομα και το πιο πλούσιο βιογραφικό μεταξύ των μεταγραφικών αποκτημάτων του "Δικεφάλου".

Ο Χανιώτης σέντερ στον ΠΑΟΚ"συναντά" ξανά τον Σούλη Μαρκόπουλο με τον οποίο είχε συνεργαστεί και παλαιότερα. Αυτό είχε γίνει στο Μαρούσι την περίοδο 2007-2009. Τον Ιούνιο του 2009 μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης από το Μαρούσι, ο Γλυνιαδάκης σχετικά με τον έμπειρο κόουτς είχε πει πως... "είχαμε πολύ καλή συνεργασία και φέτος, όπως και πέρυσι. Αυτό επιβραβεύεται με την τρίτη θέση".Ας θυμηθούμε τα νούμερα του Ελληνα "ψηλού" στο διάστημα που συνεργάστηκε με τον Μαρκόπουλο στο Μαρούσι (ο Ελληνας προπονητής τον Νοέμβρη του 2007 είχε αντικαταστήσει τον Ντάρκο Ρούσο).

Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 ο Γλυνιαδάκης είχε 5,5 πόντους μέσο όρο και 3,2 ριμπάουντ ανά αγώνα, 55,6% ευστοχία στα δίποντα και 66,6% στις βολές ενώ ακόμη είχε 0,2 ασίστ ανά ματς και 0,6 τάπες μέσο όρο. Ολα αυτά σε 13 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Πάμε και στην σεζόν 2008-09. Τότε σε 18 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, είχε 7,3 πόντους μέσο όρο και 3,8 ριμπάουντ ανά αγώνα, 51,4% ευστοχία στα δίποντα και 75% στις βολές ενώ ακόμη είχε 0,3 ασίστ ανά ματς και 0,9 τάπες μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως απέναντι στον ΠΑΟΚ (σεζόν 2008-09), στο εντός έδρας ματς που είχε δώσει το Μαρούσι, ο Γλυνιαδάκης είχε 16 πόντους (8/11 δίποντα) και αυτή η επίδοση (επίσης 16 πόντους είχε και στα ματς Καβάλα-Μαρούσι και ΑΕΛ-Μαρούσι) ήταν η καλύτερή του για τα ματς του πρωταθλήματος εκείνη την αγωνιστική χρονιά. Μετά το τέλος της σεζόν 2008-09 ο Γλυνιαδάκης δήλωνε: " Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες αλλά και του εξωτερικού που παίζουν Ευρωλίγκα". Τελικά ο Ελληνας σέντερ συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ