ΠΑΟΚ

Οι "νέοι" αλλάζουν τον ΠΑΟΚ

Οι "νέοι" αλλάζουν τον ΠΑΟΚ

Η έλευση των Φιλ Γκος και Ντάρνελ Τζάκσον και η επάνοδος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην δράση άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ, που αρχίζει να μοιάζει με την ομάδα που είχε στο μυαλό του ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την σεζόν κάκιστα με βάση τις απαιτήσεις που είχαν δημιουργηθεί το καλοκαίρι. Οι μαζεμένες ήττες στο ξεκίνημα – κυρίως στην Ευρώπη – έφεραν σε δύσκολη θέση άπαντες. Στον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν, έδειξαν υπομονή και έκτοτε χρειάστηκαν δύο αλλαγές και μία αναμενόμενη επιστροφή για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο λόγος φυσικά για την απόκτηση των Φιλ Γκος και Ντάρνελ Τζάκσον στις θέσεις των Κέβιν Ντιλαρντ και Όουεν Κλάσεν, καθώς και το γεγονός ότι έπειτα από αναμονή σχεδόν δύο μηνών πάτησε παρκέ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η συγκεκριμένη τριάδα παικτών άλλαξε άρδην την εικόνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον πατάει καλύτερα στα πόδια του, έχει επιλογές και... κερδίζει, μετρώντας αισίως 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια του στην Stoiximan.gr Basket League, με αποκορύφωμα την χθεσινή (7/1) νίκη επί του Ολυμπιακού .

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το κλίμα φαινόταν να αλλάζει λίγο νωρίτερα, με τις νίκες επί των Άρη και Ρεθύμνου. Είναι όμως η έλευση των δύο Αμερικανών και η επάνοδος στην δράση του Χαραλαμπόπουλου που έχει εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχει λόγος που συμβαίνει όλο αυτό.

ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΤΟ "ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI


Γκος, Χαραλαμπόπουλος και Τζάκσον ενσωματώθηκαν ακριβώς με αυτή την σειρά στον ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα. Και ο καθένας πρόσφερε το κάτι διαφορετικό, αλλάζοντας πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, προκειμένου να μπορέσει να εξελιχθεί.

Ο Γκος (18.2 πόντοι μέσο όρο) έδωσε το άμεσο σκοράρισμα που είχε ζητηθεί από τον Ντίλαρντ, αλλά με καλύτερα ποσοστά και πιο σωστές επιλογές. Ο Χαραλαμπόπουλος (7 πόντοι και 3 ριμπάουντ μέσο όρο) δίνει ποιότητα χάρη στην ικανότητά του να παίξει στις δύο θέσεις των φόργουορντ, παίζοντας μέσα και έξω από το καλάθι, δημιουργώντας παράλληλα ήδη ένα εξαιρετικά νεανικό και ενδιαφέρον δίδυμο όταν μοιράζεται το παρκέ με τον Λίνο Χρυσικόπουλο.

Ο τελευταίος της τριάδας, Ντάρνελ Τζάκσον (11 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ μέσο όρο), ήρθε και προσφέρει αυτό που λείπει από τους άλλους ψηλούς του ΠΑΟΚ, αφού μπορεί να παίξει τόσο με πλάτη όσο (κυρίως) με πρόσωπο στο καλάθι. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του (Κλάσεν), ο Τζάκσον είναι ένας σέντερ που μπορείς να του δώσει την μπάλα στο “ζωγραφιστό” και να περιμένεις ότι με μία προσωπική ενέργεια θα σου δώσει το “κάτι παραπάνω”. Όπως δηλαδή έκανε ο Αμερικανός όποτε του ζητήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου σημείωσε 14 πόντους.

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Πρέπει να δουλέψει σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού του σε άμυνα και επίθεση. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η εικόνα του τον τελευταίο μήνα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, αφού με εξαίρεση την βαριά ήττα στο Λαύριο για την 10η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένος. Και αυτό είναι που τον κάνει τόσο επικίνδυνο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ