ΠΑΟΚ

Οι ένδοξες στιγμές με Σάκοτα και Μαρκόπουλο

Οι ένδοξες στιγμές με Σάκοτα και Μαρκόπουλο
Σάκοτα και Μαρκόπουλος

Στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ θα "συγκρουστούν" οι Ντράγκαν Σάκοτα και Σούλης Μαρκόπουλος, με τους οποίους οι "ασπρόμαυροι" κατέκτησαν το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και το Κύπελλο Κόρατς (VIDEOS).

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά το πρωτάθλημα με το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι (10/10, 18.00) κόντρα στην ΑΕΚ που στον πάγκο της είναι ένας... παλιός γνώριμος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Ντράγκαν Σάκοτα. Πρόκειται για τον προπονητή με τον οποίο οι "ασπρόμαυροι" κατέκτησαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο και αυτό ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Με τον Σάκοτα θα "συγκρουστεί" το Σάββατο (10/10) ο Σούλης Μαρκόπουλος ο οποίος οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. Με αφορμή, λοιπόν, το σημερινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τους "ασπρόμαυρους", ας θυμηθούμε τις... μεγάλες και ένδοξες στιγμές που έζησε ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη με τους συγκεκριμένους δύο προπονητές.

Ο Σάκοτα, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο και η... κλωτσιά στον οπαδό

Ηταν 26/3/91 όταν ο "Δικέφαλος" κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων νικώντας στον τελικό την Σαραγόσα με σκορ 76-72. Ετσι οι "ασπρόμαυροι" "έφερναν" στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά από αυτόν που πήρε η ΑΕΚ το 1968 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Τεχνικός της τότε ομάδας του ΠΑΟΚ ήταν ο Σάκοτα. " Ηταν χαμηλών τόνων... Δεν ήταν δηλαδή η καθοδήγησή του σαν αυτή του Ιωαννίδη. Ελεγε αυτά που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες στο ματς αλλά και ποια ήταν τα όπλα των αντιπάλων",είχε δηλώσει για τον νυν κόουτς της ΑΕΚ σε παλαιότερη συνέντευξη του στο Sport24.grο τότε (στην επιτυχία του 1991) στενός συνεργάτης του Σάκοτα, Σάκης Λάιος.

Σε μια στιγμή του αγώνα με την Σαραγόσα, ο Σάκοτα... ξέφυγε από τα όριά του και είχε κλωτσήσει έναν οπαδό του ΠΑΟΚ. Τι είχε γίνει; " Πάνω στην ένταση του αγώνα ο Σάκοτα έδωσε κλωτσιά σε έναν οπαδό μας. Τότε τελείωνε το ματς και είχαν απομείνει 6-7 δευτερόλεπτα για την λήξη. Κερδίζαμε με τέσσερις πόντους και ο φίλαθλος μπήκε στο γήπεδο για να πανηγυρίσει. Τότε ο Σάκοτα του έδωσε μια κλωτσιά για να βγει έξω και να μην δεχτούμε καμιά τεχνική ποινή",είχε εξηγήσει στο Sport24.grο Λάιος.

Το Κόρατς, ο Μαρκόπουλος και το... πολύ καλό μπάσκετ

Πάμε και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς... Ηταν 16/3 του 1994 όταν είχε "έρθει" εκείνη η επιτυχία του ΠΑΟΚ που πήρε έτσι το δεύτερο του ευρωπαϊκό τρόπαιο έχοντας ως τεχνικό τότε τον Μαρκόπουλο. Ο "Δικέφαλος" στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει την Στεφανέλ Τεργέστης με 75-66 στο Παλέ και μετά στον αγώνα που έγινε στην Ιταλία, επικράτησε με σκορ 91-100. " Τότε είχαμε μια ομάδα που ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ξεκινήσαμε με τον Ιβκοβιτς αλλά είχε μια ρήξη με την διοίκηση και συνεχίσαμε με τον Μαρκόπουλο που ήταν πολύ καλός προπονητής. Παίξαμε από τα καλύτερα μπάσκετ που έχει παίξει ποτέ ο ΠΑΟΚ...", είχε πει σε παλαιότερη του συνέντευξη στο Sport24.grο Νίκος Μπουντούρης (παίκτης εκείνης της ομάδας του ΠΑΟΚ). Για πολλούς ο "Δικέφαλος" στο υπέρ του 91-100 κόντρα στους Ιταλούς, είχε παίξει το... απόλυτο μπάσκετ. " Ναι, επιθετικά... Είχαμε τεράστιο ποσοστό για τελικό και ήμασταν αρκετοί παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων",είχε αναφέρει στο Sport24.gro Μπουντούρης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ