ΠΑΟΚ

Οι δύσκολες 42 μέρες του ΠΑΟΚ

Οι δύσκολες 42 μέρες του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέλος στα "όνειρα" της τετράδας, τραυματισμοί, κούραση και παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στο διάστημα των 42 ημερών που χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να κερδίσει ξανά σε ματς πρωταθλήματος.

O ΠΑΟΚ στον νικηφόρο (66-68) αγώνα με αντίπαλο τον Αρκαδικό έβαλε τέλος σε μία από τις πιο άσχημες περιόδους που πέρασε τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το πρωτάθλημα. Ο "Δικέφαλος" τερμάτισε το σερί των έξι ηττών που είχε στη Basket League και από το εντός έδρας ματς (16/1) με την ΑΕΚ μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι (27/2) με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, μεσολάβησαν 42 μέρες (!) προκειμένου ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να κερδίσει ξανά (σε αγώνα του πρωταθλήματος). Ας κάνουμε μια αναδρομή στο τι έγινε σε αυτό το κακό διάστημα που πέρασε ο "Δικέφαλος".

"Αντίο" τετράδα

Οι "ασπρόμαυροι" στα τέλη του Γενάρη (31/1) ουσιαστικά έχασαν τις ελπίδες τους για την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ ήθελε πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη αλλά τελικά ηττήθηκε στο "Παλατάκι" από τους "κίτρινους" με 69-77. Όσο έπαιζε στο ντέρμπι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, όλα πήγαιναν καλά για τον "Δικέφαλο" που πήρε διαφορά 10 πόντων (45-35) αλλά σε εκείνο το σημείο ο "Σόφο" χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ του, χρειάστηκε να αντικατασταθεί και οι "κίτρινοι" "πάτησαν" γκάζι "αρπάζοντας" στο τέλος "διπλό". Έτσι απέκτησαν διαφορά τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ και κάπου εκεί χάθηκε ο στόχος της τετράδας για τον "Δικέφαλο".

"Πλήγμα" οι απουσίες των Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη

Στην συνέχεια υπήρχαν οι τραυματισμοί των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη. Ο πρώτος προκειμένου να παίξει απέναντι στον Άρη, χρειάστηκε να κάνει ενέσεις για τις ενοχλήσεις που είχε στο πέλμα. Αυτό τον "πήγε" αρκετά πίσω αναφορικά με την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του "Δικεφάλου". Έτσι έχασε τους αγώνες κόντρα σε Ολυμπιακό, Ρέθυμνο, Κολοσσό, Παναθηναϊκό και Αρκαδικό.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον "Σόφο" που επίσης έμεινε στα "πιτς" σε αυτά τα ματς έχοντας ταλαιπωρηθεί από πρόβλημα στο γόνατο (είναι γεγονός πως πιέστηκε από τα συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής), από γαστρεντερίτιδα αλλά και από διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική. Οι απουσίες των δύο παικτών ήταν πολύ σημαντικές για τον ΠΑΟΚ και οι ήττες στο πρωτάθλημα διαδέχτηκαν η μία την άλλη.

Οι δύσκολες 42 μέρες του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα συνεχόμενα ματς και οι απουσίες "έφεραν" κούραση

Μπορεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο "Δικέφαλος" να έπαιξε δίχως αυτούς τους δύο παίκτες και να "έπιασε" πολύ καλή απόδοση δημιουργώντας μεγάλο άγχος στον Ολυμπιακό μέχρι να φτάσει στην νίκη (83-76), ωστόσο στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ έδειχνε πολύ διαφορετική ομάδα. Αυτό έγινε και λόγω της κόπωσης που υπήρχε. Στον "Δικέφαλο" δημοσίως αποφεύγουν να χρησιμοποιούν -συνεχώς- την δικαιολογία της κούρασης, η αλήθεια όμως είναι πως οι παίκτες της ομάδας επιβαρύνθηκαν αρκετά λόγω των απουσιών των Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη. Ο χρόνος συμμετοχής για αρκετούς καλαθοσφαιριστές αυξήθηκε, κάποιοι χρειάστηκε -ξαφνικά- να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή ενώ υπήρχαν και συνεχόμενα ματς (και ταξίδια).

Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που έγινε στις 8/2, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Λιμόζ στις 10/2 κάνοντας ένα δύσκολο ταξίδι στη Γαλλία που "κράτησε" 13 ώρες. Στις 13/2 ο "Δικέφαλος" αγωνίστηκε κόντρα στο Ρέθυμνο και στις 17/2 έπαιξε στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Απέναντι στον Παναθηναϊκό το παιχνίδι ήταν στις 21/2. Όπως γίνεται αντιληπτό, υπήρχαν πολλά ματς "κοντά" μεταξύ τους και η επιβάρυνση για τους παίκτες έγινε μεγαλύτερη λόγω των απουσιών των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη.

Επιτέλους νίκη μετά από 42 μέρες και έξι σερί ήττες

Ο "Δικέφαλος" έχοντας αρκετά προβλήματα έφτασε τις έξι σερί ήττες στο πρωτάθλημα καθώς μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, κατά σειρά έχασε από την Κηφισιά, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, το Ρέθυμνο, τον Κολοσσό και τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά αυτό το 0/6 είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο για μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ ο οποίος "σήκωσε" κεφάλι στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Μετά από 42 μέρες (από το ματς με την ΑΕΚ), ο "Δικέφαλος" το Σάββατο (27/2) "χαμογέλασε" ξανά σε αγώνα του πρωταθλήματος.

Έβαλε τέλος στο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που είχε παίρνοντας δύσκολα το "διπλό" (66-68) απέναντι στο σύνολο του Καστρίτη. Και στο εξής με τις επιστροφές των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη (και με το θέμα της ενίσχυσης να είναι πάντα "ανοιχτό" πριν τα πλέι οφ), στον ΠΑΟΚ ελπίζουν σε μια καλύτερη συνέχεια.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ