ΠΑΟΚ

Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει τον εαυτό του

ÐÁÏÊ - ÔÅÍÅÑÉÖÇ / CHAMPIONS LEAGUE  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÐÁÏÊ - ÔÅÍÅÑÉÖÇ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Του λείπουν ρυθμός, πατήματα και ανάσες. Κόντρα στην Γκαζιαντέπ ωστόσο έδειξε ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος περίμενε καιρό για ένα καλό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα ένιωθε ότι πατάει καλά στα πόδια του. Ότι πλησιάζει η στιγμή που θα αισθανθεί ξανά... Βασίλης. Κόντρα στην ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο (16/12) έγινε ένα πρώτο βήμα μπροστά έχοντας 8 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής. Και κόντρα στην Γκαζιαντέπ χθες (20/12) έγινε το πρώτο... άλμα.

Το καλύτερό του παιχνίδι

Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει τον εαυτό του
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε λίγο-πολύ τα... ρέστα του στην Τουρκία. Με τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League να είναι λιγοστές, μία ήττα από την Γκαζιαντέπ θα τις... εκμηδένιζε. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ωστόσο βρήκε στο τέλος τον τρόπο να πάρει τη νίκη . Και ένας από τους κυριότερους λόγους για αυτό ήταν ο Χαραλαμπόπουλος.

Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 29 λεπτά (ρεκόρ για φέτος), έχοντας σε αυτό το διάστημα 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, αλλά και το τρελό +20 στο σύστημα +/- σε παιχνίδι που κλήθηκε στην παράταση! Περισσότερο και από τους αριθμούς του ωστόσο ήταν η εικόνα του στο παρκέ που ήταν ενθαρρυντική.

Παίζοντας κυρίως στην θέση του πάουερ φόργουορντ ο Χαραλαμπόπουλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του σε κάθε ευκαιρία. Πόσταρε συνεχώς, ψάχνοντας την έξτρα πάσα. Εκτέλεσε από την περιφέρεια. Πάλεψε στην άμυνα. Κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο πήγε να κάνει και μία από τις τάπες της σεζόν σε προσπάθεια του Αρμάντ για κάρφωμα, κάνοντας τελικά το φάουλ. Αυτή η φάση όμως ήταν που έδειξε ότι ο... γνωστός Χαραλαμπόπουλος επιστρέφει σιγά-σιγά, χωρίς να φοβάται να βάλει το σώμα του στην φωτιά κι ας μην έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς. Και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο μαντάτο από το παιχνίδι.

Έχει δρόμο, αλλά βρίσκει ρυθμό

Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει τον εαυτό του


Η απόκτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό ήταν η κίνηση που διαφήμισε περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ενέταξε στο δυναμικό του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και MVP του τελευταίου EuroBasket Νέων. Ήταν μία κίνηση που έφερε χαμόγελο σε πολύ κόσμο, αφού όλοι οι φίλοι του μπάσκετ θέλουν να τον δουν να παίζει. Και, έπειτα από υπομονή αρκετών εβδομάδων λόγω της εγχείρισης που υποβλήθηκε στους κοιλιακούς στο ξεκίνημα της σεζόν, τον βλέπουν.

Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα δεν βρίσκεται στο 100%. Του λείπουν αγωνιστικός ρυθμός, ανάσες και πατήματα και για αυτό αγωνίζεται κυρίως κοντά στο καλάθι και όχι στην περιφέρεια. Το σώμα του ακόμα δεν ακολουθεί την σκέψη του και αυτό φαίνεται στις κινήσεις του. Βήμα-βήμα όμως, παιχνίδι με το παιχνίδι, είναι δεδομένο ότι θα γίνεται καλύτερος. Θα χτίσει την αυτοπεποίθησή του και μετά θα είναι στο χέρι του να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο παίκτης που έχουν στο μυαλό τους όλοι.

Στα 20 του χρόνια ο διεθνής φόργουορντ πήρε μία δύσκολη απόφαση. “Άφησε στο τραπέζι” 160.000 ευρώ προκειμένου να έρθει στον ΠΑΟΚ . Πόνταρε στον εαυτό του, πιστεύοντας ότι σε βάθος χρόνου θα βγει κερδισμένος από αυτή την κίνηση . Το πρώτο εμπόδιο δεν άργησε να φανεί μέσω του τραυματισμού του. Το ξεπέρασε όμως και πλέον ετοιμάζεται για την συνέχεια, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα κάθε μέρα, κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι, θα τον φέρνουν πιο κοντά στον στόχο του: Να ανέβει επίπεδο και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό έτοιμος να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ