ΠΑΟΚ

Ο Σταυρόπουλος, η Γαλλία και το buzzer beater

Ο Σταυρόπουλος, η Γαλλία και το buzzer beater
Σταυρόπουλος

Με αφορμή το ματς με την Λιμόζ θυμηθείτε το 81-82 υπέρ του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μιλούζ την σεζόν 1989-90, στο οποίο ο "δικέφαλος" πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων με καλάθι του Νίκου Σταυρόπουλου (VIDEO).

Ο ΠΑΟΚ το βράδυ (10/2, 21.40) αντιμετωπίζει την Λιμόζ και με αφορμή το συγκεκριμένο ματς για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των "32" του Eurocup, ας θυμηθούμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό "διπλό" που είχε πάρει ο "Δικέφαλος" στην Γαλλία.

Ηταν η σεζόν 1989-90 όταν οι "ασπρόμαυροι" είχαν κερδίσει την Μιλούζ με 81-82 και εν συνεχεία κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να βρεθούν στα ημιτελικά μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Εκείνη η νίκη (81-82) μάλιστα είχε "έρθει" με σουτ του νυν τεχνικού διευθυντή της ΚΑΕ, Νίκου Σταυρόπουλου. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει με 49-33 και στο 20' ήταν στο -15 (55-40). Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" "αντέδρασε", φόρτσαρε και στα 30'' πριν την λήξη ήταν πίσω με 81-80.

Η τελευταία επίθεση είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε το τελευταίο σουτ να το "πάρει" ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Σταυρόπουλος. Ο "τίγρης" δεν έμεινε ελεύθερος για να του δοθεί πάσα, έτσι ο "Μάτζικ" αποφάσισε να σουτάρει αυτός και δικαιώθηκε σκοράροντας στο φινάλε του αγώνα.

Με δικό του buzzer beater, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Μιλούζ με 81-82 και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέσπασαν σε πανηγύρια.

Δείτε το καλάθι του Σταυρόπουλου ξεκινώντας από το 1:10:40

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ