ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ και τα τέσσερα "αγκάθια"

Ο ΠΑΟΚ και τα τέσσερα "αγκάθια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σύγκριση του ΠΑΟΚ με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και το πρόβλημα του "Δικεφάλου" στο σκοράρισμα, στα δίποντα, στα ριμπάουντ αλλά και στα εντός έδρα ματς.

Ο ΠΑΟΚ είναι εκτός πεντάδας στο πρωτάθλημα, κάτι φυσικά αρκετά ασυνήθιστο για τον "Δικέφαλο" (βέβαια το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου κάλλιστα μπορεί να κατακτήσει την πέμπτη θέση αφού στο εξής έχει εύκολο πρόγραμμα). Εξάλλου τα τελευταία χρόνια οι "ασπρόμαυροι" συνηθίζουν να βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και τις δύο προηγούμενες σεζόν κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Ας περάσουμε όμως από "ακτινογραφία" τον ΠΑΟΚ για να δούμε πώς "εξηγείται" η κακή πορεία του βάσει των δικών του επιδόσεων (τους αριθμούς του) αλλά και των άλλων ομάδων. Ο "Δικέφαλος" σε σύνολο 14 ομάδων στη Basket League, έχει την έβδομη χειρότερη επίθεση πετυχαίνοντας 73,3 πόντους μέσο όρο. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τα λιγότερα εύστοχα δίποντα στο πρωτάθλημα (σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός πως το σύνολο του Μαρκόπουλου αρέσκεται να σουτάρει πολλά τρίποντα).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν σκοράρει σε 346 σουτ δύο πόντων και ο Αρκαδικός είναι η δεύτερη ομάδα με τα λιγότερα εύστοχα δίποντα έχοντας 353. Από εκεί και πέρα το τρίτο "αγκάθι" για τον "Δικέφαλο" έχει να κάνει με τα ριμπάουντ. Τομέας στον οποίο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τους "ασπρόμαυρους" αφού αποτελούν την δεύτερη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας "μαζέψει" 601 "σκουπίδια". Η χειρότερη ομάδα της Basket League στα ριμπάουντ είναι ο Αρκαδικός με 592.

Τέλος ο ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη ομάδα του πρωταθλήματος με τις περισσότερες εντός έδρας ήττες. Η Καβάλα, ο Κόροιβος και ο Αρκαδικός έχουν από επτά ήττες στο γήπεδό τους και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με πέντε ήττες (όσες έχει και το Λαύριο σε 10 παιχνίδια αλλά και ο Απόλλωνας Πατρών σε 11 αγώνες) σε 10 ματς στο "Παλατάκι".

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ