ΠΑΟΚ

Ο Ντούβνιακ, η πρόοδoς και το ρεκόρ

Ο Ντούβνιακ, η πρόοδoς και το ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα πρώτα 13 ματς πρωταθλήματος ο Ούρος Ντούβνιακ είχε 3,9 πόντους μέσο όρο ενώ στα τελευταία τέσσερα έχει 11 πόντους ανά αγώνα. Το ρεκόρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ οι 21 πόντοι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ούρος Ντούβνιακ ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Ολυμπιακό. Τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ στο ματς της Δευτέρας (8/2), στο οποίο ο "Δικέφαλος" (στο 37' κέρδιζε με 73-74) θα μπορούσε να πάρει μια μεγάλη νίκη ( θα ήταν η πρώτη του στον Πειραιά μετά το 2000) αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο 29χρονος Σέρβος το τελευταίο διάστημα είναι "ανεβασμένος" στο σκοράρισμα και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Στα πρώτα 13 παιχνίδια του πρωταθλήματος πέτυχε συνολικά 51 πόντους. Ο μέσος όρος, δηλαδή, ήταν 3,9 πόντοι (σε 13 αγώνες).

Στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος, ο Ντούβνιακ είναι πολύ πιο παραγωγικός. Απέναντι σε ΑΕΚ, Κηφισιά, Αρη και Ολυμπιακό πέτυχε συνολικά 44 πόντους, δηλαδή είχε 11 πόντους μέσο όρο.

Ο Σέρβος, λοιπόν, έχει πρόοδο επιθετικά και δείχνει πως μπορεί να προσφέρει (υπάρχουν επίσης και κάποια ματς στο Eurocup που βοήθησε με την ευστοχία που έχει στα σουτ) ενώ πέραν αυτού, στον ΠΑΟΚ σκέκονται μεταξύ άλλων στο ότι ο Ντούβνιακ κάποιες φορές δείχνει να καταβάλλει αρκετά μεγάλη προσπάθεια αμυντικά, ένας τομέας για τον οποίο ο 29χρονος καλαθοσφαιριστής δεν... φημίζεται αλλά φανερώνει διάθεση να βοηθήσει.

Ρεκόρ πόντων για το διάστημα που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ

Για τον Ντούβνιακ, οι 21 πόντοι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη επίδοσή του όσον αφορά το πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν. Πέραν αυτού, όμως, αποτελούν και ρεκόρ για τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή σχετικά με τα παιχνίδια που έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ στη Basket League.

Ο Ντούβνιακ είχε αγωνιστεί ξανά στον "Δικέφαλο", την σεζόν 2011-12. Η καλύτερή του επίδοση τότε ήταν οι 20 πόντοι κόντρα στο Περιστέρι, σε ματς που είχε γίνει στο "Παλατάκι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ