ΠΑΟΚ

Ο Μιλιένοβιτς και το "κεφάλαιο" Σεβίλλη

Οι Ισπανοί που είχαν χαρακτήρισει "ταλέντο" τον Νέναντ Μιλιένοβιτς, η σχετικά θετική παρουσία του στην Σεβίλλη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και η πτώση του στο δεύτερο μισό. Διαβάστε για τον Σέρβο του ΠΑΟΚ.

O ΠΑΟΚ ενισχύθηκε στους "κοντούς" με τον Νέναντ Μιλιένοβιτς και στον "Δικέφαλο" θεωρούν πως έκαναν πολύ καλή επιλογή. Αυτό, βέβαια, αν ισχύει ή όχι θα φανεί στο παρκέ, εκεί όπου ο Σέρβος θα πρέπει να δείξει τις ικανότητές του προσφέροντας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πάντως όταν ο 23χρονος πλέι μέικερ μετά την Μέγκα Λεκς το καλοκαίρι του 2015 μετακόμιζε στην Σεβίλλη, στην Ισπανία αναφέρονταν με καλά λόγια γι' αυτόν. "Η Σεβίλλη απέκτησε τον ταλαντούχο, Μιλιένοβιτς. Εναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες της γενιάς του", έγραφε η ιστοσελίδα acb.com.

Θετική παρουσία στο πρώτο μισό του ισπανικού πρωταθλήματος

Ο Μιλιένοβιτς στα πρώτα 17 ματς του ισπανικού πρωταθλήματος πετύχαινε 6,9 πόντους (ουσιαστικά 7 πόντους) ανά ματς. Ενας μέσος όρος αρκετά θετικός αν σκεφτούμε πως έπαιζε για πρώτη φορά σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα όπως το ισπανικό (την σεζόν 2014-15 ο παίκτης έπαιζε στην Μέγκα Λεκς και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ισπανία), σε ηλικία 23 ετών. Την καλύτερή του εμφάνιση την είχε κάνει απέναντι στην Tενερίφη όταν η Σεβίλλη νίκησε εντός έδρας με 81-76 και εκείνος είχε 24 πόντους. Οσο για τον χρόνο συμμετοχής του στα πρώτα 17 παιχνίδια; Είχε 21,1 λεπτά ανά ματς.

"Επεσε" σε σκοράρισμα και χρόνο συμμετοχής

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16 και συγκεκριμένα στα 17 τελευταία ματς του ισπανικού πρωταθλήματος ο Μιλιένοβιτς είχε πτώση στο σκοράρισμα. Πετύχαινε 3,8 πόντους ανά ματς ενώ από το σύνολο 17 αγώνων μόνο στο ένα παιχνίδι είχε διψήφιο αριθμό πόντων και αυτό ήταν κόντρα στην Μπιλμπάο όταν σημείωσε 11 πόντους. Θα πρέπει να αναφερθεί, πάντως, ότι μειώθηκε και ο χρόνος συμμετοχής του στα τελευταία 17 παιχνίδια έχοντας 12,2 λεπτά ανά ματς. Τελικά στις 1/7/16 ανακοινώθηκε πως η Σεβίλλη έκανε χρήση του όρου για να λύσει το συμβόλαιό του, αν και το καλοκαίρι του 2015 ο Σέρβος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ