ΠΑΟΚ

Ο Λίνος μεγάλωσε

Ο Λίνος μεγάλωσε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είδε όλη την Ευρώπη να υποκλίνεται στο ταλέντο του πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να εξελιχθεί. Στα 25 χρόνια του ωστόσο μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για την εκτόξευση.

Ήταν καλοκαίρι του 2010 όταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στον Άρη, έβλεπε το όνομά του να μπλέκεται με αυτό του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” και πιο συγκεκριμένα ο τότε τεχνικός της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έμοιαζαν ξετρελαμένοι με το ταλέντο του. Και δεν ήταν οι μόνοι. Όλη η Ευρώπη είχε τρελαθεί μαζί του.

Ο Κερκυραίος φόργουορντ έμοιαζε με το πλήρες πακέτο. Με ύψος 2.04 μέτρα και ικανότητα να παίξει από το 1 μέχρι το 4, ο Χρυσικόπουλος έμοιαζε δεδομένο ότι θα ήταν ο επόμενος μεγάλος σταρ του Ελληνικού μπάσκετ. Ήδη εξάλλου ο Άρης φερόταν έτοιμος να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες, θέλοντας να χτίσει πάνω του την ομάδα του μέλλοντος. Μόνο που δεν έμελλε τελικά να συμβεί αυτό.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από το καλοκαίρι του 2010 όταν ο Χρυσικόπουλος γινόταν πρώτο θέμα σε σάιτ και εφημερίδες. Έξι δύσκολα χρόνια που τον βρήκαν να αλλάζει τέσσερις ομάδες μετά τον Άρη (Μπιέλα, ΠΑΟΚ, ΚΑΟΔ και πέρυσι Νέα Κηφισιά), να μην ξέρει τι θέση παίζει, αλλά και να ταλαιπωρείται αφάνταστα από τραυματισμούς. Από το κάταγμα που υπέστη στο χέρι πριν την πρώτη χρονιά του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και τη Μπιέλα (2011/12) μέχρι τα χρόνια προβλήματά του στη μέση. Ο Χρυσικόπουλος έμοιαζε να μένει στάσιμος, σε σημείο που ο περισσότερος κόσμος είχε παύσει να τον υπολογίζει, αφού ήταν μόλις πέρυσι (σεζόν 2015/16) που κατάφερε να “σπάσει” το φράγμα των 20 αγώνων σε μία σεζόν, έχοντας 3.4 πόντους και 1.3 ριμπάουντ με τη Νέα Κηφισιά σε 22 αγώνες. Τότε όμως είναι που εμφανίστηκε μπροστά του ο ΠΑΟΚ.

Βρίσκοντας τον εαυτό του

Ο Λίνος μεγάλωσε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου πίστεψε στον Χρυσικόπουλο και του πρόσφερ τετραετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι. Στον “Δικέφαλο” του Βορρά δεν επηρεάστηκαν ούτε από το ιατρικό ιστορικό του ταλαντούχου φόργουορντ, ούτε από το πρώτο αποτυχημένο πέρασμά του από την ομάδα (σεζόν 2012/13). Ήθελαν να του δώσουν μία ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Και δεν θα μπορούσαν να νιώσουν πιο δικαιωμένοι από ότι αυτή τη στιγμή.

Παίζοντας πλέον ξεκάθαρα στην θέση του πάουερ φόργουορντ, ο Χρυσικόπουλος μοιάζει να βρήκε επιτέλους την Ιθάκη του. Στους 3 πρώτους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League μοιάζει με άλλο παίκτη, έχοντας 13.3 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής. Και στο ντέρμπι με τον Άρη ήταν εν πολλοίς αυτός που έκρινε τον τελικό νικητή, αφού στα τελευταία λεπτά του αγώνα σημείωσε ένα τεράστιο καλάθι και έκανε το κλέψιμο του αγώνα στον Ντραγκίσεβιτς και κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ κάνοντας με 2/2 βολές το σκορ 62-64 . Κι αν η τελική του στατιστική με μία πρώτη ματιά δε μοιάζει εντυπωσιακή (9 πόντοι με 5/7 βολές. 2/2 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 17 λεπτά συμμετοχής), είναι η εικόνα του στο παρκέ που έχει σκορπίσει χαμόγελα στους απανταχού φίλους του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο Χρυσικόπουλος δείχνει ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του να βρίσκεται στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Και το απολαμβάνει, παίζοντας μέχρι στιγμής το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Και αν συνεχίσει έτσι, έχοντας δηλαδή το κεφάλι χαμηλωμένο και δουλεύοντας κάθε μέρα σκληρά, τότε μόνο καλά πράγματα θα του συμβούν.

Twitter @steflong85

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ