ΠΑΟΚ

Ο Άσκα δίνει κάτι διαφορετικό στον ΠΑΟΚ

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ιβάν Άσκα επέστρεψε έπειτα από τρία χρόνια στην χώρα μας για χάρη του ΠΑΟΚ, δείχνοντας άμεσα ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει. Γιατί; Επειδή φρόντιζε πάντα στην καριέρα του να διαμορφώνει ο ίδιος την τύχη του.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον αγώνα της 23ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα Πατρών. Η εντός έδρας ήττα έμοιαζε όλο και πιο πιθανό σενάριο, αφού στο 30' το σκορ ήταν 49-62. Και τότε πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ ο Ιβάν Άσκα. Και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Ο Ιβάν Άσκα δεν είναι καινούριο πρόσωπο στο ελληνικό μπασκετικό κόσμο. Την σεζόν 2013/14 αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας, έχοντας μάλιστα αξιοπρόσεκτη παρουσία, αριθμώντας 15.2 πόντους και 6.9 ριμπάουντ μέσο όρο. Παρά την καλή του σεζόν, ωστόσο, την τριετία που ακολούθησε αγωνίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο, το Ισραήλ, τα Summer League του ΝΒΑ, την Γερμανία (όπου έφυγε πριν προλάβει να παίξει έστω σε ένα παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν) και (φέτος) την Κορέα πριν επιστρέψει στην χώρα μας. Και στο ντεμπούτο του φρόντισε να δείξει ότι δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής.

Δέκα λεπτά έμεινε στο παρκέ κόντρα στον Προμηθέα ο - διαθέτων τρεις υπηκοότητες (ΗΠΑ, Παρθένοι Νήσοι και Πουέρτο Ρίκο, ενώ έχει ακόμα καταγωγή από την Αρούμπα και το Τρίνινταντ και Τομπάγκο!) - Ασκα. Σε αυτά τα 10 λεπτά πρόλαβε να σημειώσει 9 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ! Παρέα με τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Τάντους ΜακΦάντεν ήταν αυτοί που γύρισαν το ματς, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 78-75 , με την οποία η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου διατηρήθηκε στην 4η θέση της Stoiximan.gr Basket League παρέα με τον Άρη.

Ο Άσκα φαίνεται έτσι να δίνει συνέχεια στην αλυσίδα με τα... "λαβράκια" του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος έχει καταφέρει με ελάχιστα χρήματα να πάρει το μέγιστο δυνατό από παίκτες σχεδόν άγνωστους στο ευρύ κοινό όπως ο Κιθ Κλάντον, ο Ζάνις Πέινερς, ο Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο Τάντους ΜακΦαντεν και ο Νέιθαν Σόμπεϊ .

Ο άλλοτε παίκτης του Ικάρου Καλλιθέας δεν είναι βέβαια... Κάιλ Χάινς. Είναι όμως ένας παίκτης που δίνει διαφορετικά πράγματα στον ΠΑΟΚ από τους άλλους σέντερ της ομάδας (Κλάντον, Γλυνιαδάκης). Τι είναι αυτό; Ταχύτητα και την ικανότητα να παίξει εξαιρετικά το πικ εν ρολ στην επίθεση ως σκρινέρ και ταυτόχρονα να μαρκάρει χάρη στα γρήγορα πόδια του το πικ εν ρολ στην άμυνα, κάτι το αποτελούσε μέχρι τώρα πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ.

Με την σεζόν να μπαίνει στην τελική ευθεία, ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι βρήκε ακόμα ένα κομμάτι που ταιριάζει στο αγωνιστικό του παζλ. Το τι θα φέρει το μέλλον για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δε μπορεί να το ξέρει κάποιος. Όπως έχει πει όμως και ο ίδιος ο Άσκα σε παλαιότερη συνέντευξή του σε Γερμανικό μέσο κάποτε: " Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το σχεδιάσεις ο ίδιος". Και αυτό ακριβώς θα κάνει και ο ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ