ΠΑΟΚ

Νίκες κόντρα στην ΑΕΚ με "άρωμα" ανατροπών

Νίκες κόντρα στην ΑΕΚ με "άρωμα" ανατροπών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες νίκες του απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά "αντέδρασε" και τελικά πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε με αφορμή το ματς του Σαββάτου (16/4).

Αναμφίβολα ήταν εντυπωσιακό το "διπλό" (78-83) του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ το Σάββατο (16/4). Αυτό όχι μόνο γιατί απουσίαζε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αλλά γιατί οι "ασπρόμαυροι" βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους (35-18) στο 14' και 10 πόντους (64-54) στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κατάφερε να "αντιδράσει" και να πάρει την νίκη, όπως έχει "αντιδράσει" και σε άλλα δύο ματς απέναντι στην ΑΕΚ παρά το ότι βρέθηκε σε μειονεκτική θέση κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αξέχαστο έχει μείνει το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο "Παλατάκι" αφού η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πίσω με 24 πόντους (15-39) αλλά παρ' όλα αυτά "γύρισε" το ματς και "καθάρισε" με το θετικό αποτέλεσμα όταν στα 12'' πριν την λήξη ο Γουίλιαμ Χάτσερ με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 79-75. Ωστόσο υπάρχει και ένα τρίτο παιχνίδι (πέρα δηλαδή από το 78-83 και το 79-75) στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στην "Ενωση".

Ηταν αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη την σεζόν 2014-15. Η ΑΕΚ έφτασε στο +15 (37-52) στο 24' ενώ στα 28'' πριν την λήξη ήταν μπροστά με 66-70. Ο Τσόχλας μείωσε σε 68-70, στα 16'' ο Μιλόσεβιτς "έγραψε" το 68-71 και στα 14'' ο Κάρτερ ήταν ο "υπεύθυνος" για το 70-71. Στην επαναφορά η ΑΕΚ έκανε λάθος και στα 7'' ο Οντουμ διαμόρφωσε το τελικό 73-71 με τρίποντο δίνοντας την νίκη στον ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια οι τρεις από τις τέσσερις τελευταίες νίκες του ΠΑΟΚ απέναντι στην "Ενωση" "ήρθαν" με ανατροπές. Όσον αφορά το "διπλό" της περσινής σεζόν με 85-93 (πέραν των τριών θετικών αποτελεσμάτων που αναφέραμε πριν, υπήρχε και αυτή η νίκη όσον αφορά τις τέσσερις τελευταίες επιτυχίες του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ), οι "ασπρόμαυροι" είχαν συχνά το προβάδισμα στο ματς (δηλαδή δεν υπήρχε κάποια ανατροπή) και τελικά πήραν την νίκη με αποτέλεσμα να οριστικοποιήσουν την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Καλείται να διαχειριστεί την πίεση στο "Παλατάκι"

Στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους το σαββατιάτικο (23/4) ματς με την ΑΕΚ. Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, αυτό στο ΟΑΚΑ (το σύνολο του Μαρκόπουλου δεν είχε τόσο μεγάλο άγχος σε αυτό το ματς), στον "Δικέφαλο" ξέρουν πως θα υπάρχει -αρκετή- πίεση στον δεύτερο αγώνα με την "Ενωση" (φυσικά και το σύνολο του Ζντοβτς έχει πίεση μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ) και η ομάδα των "ασπρόμαυρων" καλείται να την διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται. Στο ματς που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να "τελειώσει" με την υπόθεση πρόκριση ενώ το "Παλατάκι" αναμένεται να έχει πολύ κόσμο και όλα αυτά ίσως "προσθέσουν" στρες στους παίκτες.

Στο μεταξύ, στις τάξεις του "Δικεφάλου" υπάρχει ικανοποίηση για το καθαρό μυαλό (έδωσε λύσεις με εύστοχα σουτ, όπως αυτό με το οποίο "έγραψε" το 73-75) που έδειξε ο Ούρος Ντούβνιακ στον αγώνα με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο και για την γενικότερη απόδοση που είχε. Ο Σέρβος μετά τα Χριστούγεννα εμφανίζεται βελτιωμένος και το να τεθεί κάποια στιγμή θέμα συνεργασίας μαζί του και για του χρόνου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αν και όλα είναι ρευστά αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ αφού για την ομάδα της νέας σεζόν θα παίξει ρόλο το πόσα χρήματα θα μπορεί να διαθέσει η ΚΑΕ για το ρόστερ (και αυτό προφανώς θα εξαρτηθεί από τον Ιβάν Σαββίδη).

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ