ΠΑΟΚ

Νέιθαν Σόμπεϊ: Το νέο "λαβράκι" του ΠΑΟΚ!

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÕÌÇ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÕÌÇ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Νέιθαν Σόμπεϊ φαίνεται να είναι ο τελευταίος παίκτης (μέχρι τον επόμενο) που ήρθε... άγνωστος μεταξύ αγνώστων αλλά αποδεικνύεται από νωρίς "λίρα εκατό".

Όταν μία ομάδα έχει τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια για λάθη. Ξέρει ότι κάθε επιλογή της πρέπει να πετύχει, διαφορετικά μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να την αλλάξει. Στον βαθμό του δυνατού λοιπον, μπορεί να πει κάποιος ότι δεδομένων των συνθηκών ο ΠΑΟΚ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο ψάξιμο των ξένων του, με τον Νέιθαν Σόμπεϊ να είναι το τελευταίο παράδειγμα.

Ο Αυστραλός γκαρντ ήρθε... ξαφνικά μία μέρα λόγω του τραυματισμού του Τζόρνταν Σάιμπερτ. Δεν είχε ξαναπαίξει μακριά από την χώρα του. Αυτό ωστόσο δεν τον έχει εμποδίσει να κάνει κατευθείαν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του.

Στο ντεμπούτο του στην Stoiximan.gr Basket League είχε 14 πόντους στην ήττα από το Ρέθυμνο Cretan Kings, δείχνοντας να εγκλιματίζεται άμεσα. Μία εβδομάδα αργότερα, ήρθε και η... "έκρηξη"!

Στον χθεσινό (18/3) αγώνα με την Κύμη Seajets για την 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League ο Σόμπεϊ ήταν απολαυστικός, έχοντας 25 πόντους με 8/13 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στη νίκη με 88-71 ! Μία νίκη που έφερε τον "Δικέφαλο του Βορρά" ισόβαθμο στην τέταρτη θέση παρέα με τον Άρη και τον Κολοσσό.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÕÌÇ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÕÌÇ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπορεί να μοιάζει νωρίς για ενθουσιασμούς, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα μέχρι τώρα δείγματα του Σόμπεϊ υποδηλώνουν ότι ο ΠΑΟΚ χτύπησε πάλι "φλέβα χρυσού". Όπως δηλαδή έχει γίνει φέτος στις περιπτώσεις του Λετονού Ζάνις Πέινερς (11.5 πόντους μέσο όρο φέτος), του Τζόρνταν Σάιμπερτ (11.05 πόντοι μέσο όρο πριν τραυματιστεί) και του Τάντους ΜακΦάντεν (11.2 πόντους μέσο όρο) και φυσικά του - παραμένοντα από την περσινή σεζόν και ερχόμενου από την δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ (!) - Κιθ Κλάντον (11.2 πόντοι και 9.8 ριμπάουντ μέσο όρο φέτος).

Ο ΠΑΟΚ βέβαια έχει κάνει και επιλογές που δεν του "βγήκαν", όπως ο Ντάριλ Μπράιαντ και (κυρίως) ο Μπράντον Τέιλορ, ενώ η αλήθεια είναι ότι και ο Νέναντ Μιλιένοβιτς δεν έχει ακριβώς ενθουσιάσει με την απόδοσή του. Αυτό δεν αλλάζει όμως ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει με περιορισμένο μπάτζετ να φέρει χρήσιμους παίκτες. Ίσως όχι επιπέδου EuroLeague, αλλά αρκετά καλούς ώστε να ταιριάξουν στο πλάνο της ομάδας.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς την κατάληξη της σεζόν του ΠΑΟΚ, που μπορεί να τερματίσει από 4ος μέχρι 6ος στην κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League. Αυτό το οποίο όμως ξέρουν όλοι είναι ότι η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει καταφέρει για ακόμα μία φορά με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Και ο Σόμπεϊ φαίνεται να είναι απλώς το τελευταίο παράδειγμα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ