ΠΑΟΚ

Νέιθαν Σόμπεϊ: Ο νέος dunker του ΠΑΟΚ

Νέιθαν Σόμπεϊ: Ο νέος dunker του ΠΑΟΚ

Ο Νέιθαν Σόμπεϊ, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, μίλησε στο σάιτ της ΚΑΕ για τη νέα ομάδα του και τους στόχους του, την ώρα που ο Τζόρνταν Σάιμπερτ προσπαθεί να προσαρμοστεί στην (δύσκολη) καθημερινότητα του.

Δεν είναι πολλοί οι Αυστραλοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα σε ένα μήνα, πάντως, ήρθαν στα μέρη μας δύο και ο τελευταίος εξ αυτών είναι μάλιστα rookie στη Stoiximan.gr Basket League. Ποιός είναι όμως ο Νέιθαν Σόμπεϊ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ; Διαβάστε τη σκιαγράφηση του Αυστραλού γκαρντ, όπως έγινε στο σάιτ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και τι δηλώνουν ο ίδιος, αλλά και ο πρώην προπονητής του.

" Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση καθώς αγωνιζόμουν στο πρωτάθλημα Αυστραλίας μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Οι πληροφορίες που έχω για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μόνο θετικές. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν το πρωτάθλημα και τις διαφορές που υπάρχουν σε αυτό το στυλ του μπάσκετ που υπάρχει στην Ευρώπη" δήλωσε ο Σόμπεϊ, ο τρίτος Αυστραλος που θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, που τόνισε ότι γνωρίζει τον Ματ Νίλσεν, τον προηγούμενο "μπούμερ" που φόρεσε τη μελανόλευκη φανέλα.

Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, ο Nathan Sobey θα έχει μπροστά του σημαντικές προκλήσεις και αυτό που ελπίζει είναι να ολοκληρώσει την παρουσία του στην ομάδα επιτυχημένα, Τι σημαίνει αυτό; " Για μένα θα είναι επιτυχημένη η χρονιά αν μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μέσα από αυτή την επιτυχία ο κάθε παίκτης μπορεί να θεωρήσει ότι είχε κι αυτός μία επιτυχημένη χρονιά".

Όπως αναφέρει το σάιτ της ΚΑΕ, ο Σόμπεϊ είναι γεννημένος στις 14 Ιουλίου 1990, στο Warrnambool της Victoria ξεκίνησε την καριέρα του από το Cochine College της Αυστραλίας και στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο Wyoming στο NCAA. Με τους Cowboys αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2012-14). Όταν επέστρεψε στην Αυστραλία, ο Sobey αγωνίστηκε για μια σεζόν στους Cairns Taipans ενώ από τη σεζόν 2015-2016 ανήκει στους Adelaide 36ers όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Φέτος αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του στους 36ers της Αδελαΐδας, Joey Wright, έχει δηλώσει πως ο Sobey δεν έχει ταβάνι, ενώ η εργατικότητά του και οι ικανότητες που διαθέτει δε γίνεται παρά να του προσδίδουν τον όρο “καλός παίκτης”. Όπως αναφέρουν στην Αυστραλία για το αγωνιστικό προφίλ του Αυστραλού γκαρντ, ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του… " είναι η ικανότητά του να καρφώνει με εντυπωσιακό τρόπο, έχοντας έτσι σε όλη την σεζόν πολλά εντυπωσιακά καρφώματα. Η ταχύτητά του, η εργατικότητά του, οι ατρόμητες επιθέσεις του αλλά και οι αθλητικές του ικανότητες τον κάνουν έναν ολοκληρωμένο παίκτη".

Τζόρνταν Σάιμπερτ: Όλα γίνονται για κάποιο λόγο

Ενόσω ο ΠΑΟΚ καλωσορίζει τον Νέιθαν Σόμπεϊ, ο παίκτης που θα αντικαταστήσει ο Αυστραλός γκαρντ, ο Τζόρνταν Σάιμπερτ, βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ έγραψε μάλιστα και το τελευταίο του blog στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, μιλώντας για το πως είναι πλέον η καθημερινότητα του...

"Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μένα, μετά τον τραυματισμό μου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τραυματίστηκα κατά τη διάρκεια του ματς και ένιωθα άσχημα που δεν μπορούσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να φτάσουμε στη νίκη. Μέρα με τη μέρα, όμως, νιώθω όλο και πιο δυνατός, καθώς ανακτώ τις δυνάμεις μου.

Όταν ήμουν στο high school, είχα σπάσει το πόδι μου, ενώ στο παρελθόν είχα σπάσει τα δάκτυλά μου, αλλά είχα αρκετό καιρό να τραυματιστώ. Πιστεύω όμως πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω πιο δυνατός.

Το δύσκολο κομμάτι δεν είναι ο σωματικός πόνος, τον οποίο μπορώ να αντέξω, αλλά το ψυχολογικό κομμάτι. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βλέπω τις προσπάθειες των συμπαικτών μου από τον πάγκο στον αγώνα με την Τενερίφη. Πολλές φορές σηκωνόμουν για να πανηγυρίσω ή να πω κάτι σε έναν συμπαίκτη μου και δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου.

Τα παιδιά έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι και πιστεύω ότι θα συνεχίζουν να τα πηγαίνουν εξαιρετικά και χωρίς εμένα. Η καθημερινότητα μου τώρα που δεν μπορώ να κάνω προπόνηση είναι πραγματικά βαρετή! Κάνω φυσιοθεραπείες κάθε πρωί και στη συνέχεια συμμετέχω στην κατασκοπεία του αντιπάλου, αλλά δεν μπορώ να πάρω μέρος στην προπόνηση και οι μέρες κυλάνε αργά.

Ελπίζω αυτό το διάστημα να περάσει γρήγορα και να επιστρέψω γρήγορα. Δεν μπορώ να ξέρω ακόμα το πότε θα γυρίσω στη δράση, καθώς αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που θα αντιδράσει ο ώμος μου στις θεραπείες, αλλά ελπίζω να είμαι έτοιμος στα πλέι οφ.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον τρόπο που μου φέρονται μετά τον τραυματισμό μου. Όλοι ενδιαφέρονται για την κατάσταση μου και με κάνουν να αισθάνομαι πάρα πολύ καλά!

Η ομάδα έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Έχουμε πολλά μαζεμένα παιχνίδια, υπάρχει κούραση, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι θυμόμαστε πολύ καλά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, πόσο δυνατός αντίπαλος είναι τα Τρίκαλα και τα παιδιά πιστεύω θα κάνουν αυτό που πρέπει για να έρθει η νίκη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ